30.8.09

Από 6% έως 6,2% η διαφορά στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ! «Καταλληλότερος» για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου

Δίλημμα Καραμανλή! Ή τώρα εκλογές και η διαφορά στο 7% ή εκλογές τον Μάρτη και η διαφορά στο 10%...
Απέτυχε η θερινή αντεπίθεση του Κώστα Καραμανλή που είχε στόχο να περιορίσει την ψαλίδα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές. Η τεράστια καταστροφή στην Αττική από τις πυρκαγιές του προηγούμενου Σαββατοκύριακου έδωσε τη χαριστική βολή στα σχέδια του πρωθυπουργού, ο οποίος περίμενε τα αποτελέσματα των πρώτων, μετά το καλοκαίρι, δημοσκοπήσεων για να πάρει τελικές αποφάσεις.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφεται σήμερα ... από 6% έως 6,2%. Οι δημοσκοπήσεις είναι οι πρώτες που γίνονται μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Αυγούστου όταν έσβησαν οι φλόγες της καταστροφής στη Βορειοανατολική Αττική. Ενσωματώνει δηλαδή τις αντιδράσεις των πολιτών για την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πυρκαγιές, μόλις δύο χρόνια μετά την τραγωδία με τους 70 νεκρούς στην Πελοπόννησο.

Αξιοσημείωτο της δημοσκόπησης της Alco είναι ότι στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό» το 33,7% απαντά τον Γιώργο Παπανδρέου, το 32,5% «κανέναν» και το 31,1% τον Κώστα Καραμανλή. Η αποδοχή μέσα στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι 75,8% και του Κώστα Καραμανλή 66,9%.

3 σχόλια:

  1. Έπειδή είμαι πολύ δυνατός στα... μαθηματικά και πολύ παρατηρητικός, να σου θυμίσω ότι οι νεκροί στην Ηλεία ανήλθαν στους 78! Αλλά τι διαφορά έχουν 8 νοματαίοι μπροστά στον αυτοκινητόδρομο του Σουφλιά και στο golf του Δούκα... 10 πάνω, 10 κάτω, μέσα είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/09 16:17

    Στις πολιτικές κινήσεις που έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 1997 στη Ν.Δ,, όταν εκλέχθηκε πρόεδρος του κόμματος, και στην κυβέρνηση το 2004, μετά την πρώτη εκλογική νίκη, παρέπεμψε ο υπουργός μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού ή των πρόωρων εκλογών.

    "Εκτιμώ ότι όλοι αυτοί που τα τελευταία δύο χρόνια επενδύουν στην ανασφάλεια των πολιτών και εκπέμπουν μιζέρια δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο. Η Ελλάδα χρειάζεται νέα αυτοπεποίθηση, ανατρεπτικό πνεύμα και πίστη στο όραμα του αύριο. Χρειάζεται, ουσιαστικά, μια πολιτική νοοτροπία σαν αυτή που εξέπεμψε ο Κώστας Καραμανλής το 1997 και το 2004 και έχει τη δύναμη να εκπέμψει και τώρα", δήλωσε ο υπουργός.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ...ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΕΛΕΙ.
    ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ.ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το θέμα της στροφής από δεξιά προς αριστερά χρησιμοποιώ τη γραφική έκφραση "Από μπαμ σε μπουμ". Στην Ευρώπη χρειάζονται ΚΕΝΤΡΩΕΣ πολιτικές. Αν μη τι άλλο, για να τη γλιτώσουν απ' τα φαντάσματά της. Γιατί, εξαιτίας τους, έχει καταντήσει να φοβάται τη σκιά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.