30.7.09

Συγκέντρωση των εργαζομένων του Ομίλου Λαναρά στο Σύνταγμα…

…μικροεπεισόδια και συλλήψεις!

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο οικονομίας στο Σύνταγμα, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 200 εργαζόμενοι των κλωστοϋφαντουργείων Λαναρά. Δύο εργαζόμενοι συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως όταν επιχείρησαν να στήσουν αντίσκηνα. Οι εργαζόμενοι μιλούν για συλλήψεις ωστόσο η αστυνομία διευκρινίζει ότι πρόκειται για προσαγωγές προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Μετά από ώρα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών «όσο χρειαστεί», διεκδικώντας «οριστική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημά τους». Ζητούν από το υπουργείο να τηρήσει τη δέσμευσή του για εκταμίευση με κρατική εγγύηση ποσού 35 εκατομμυρίων ευρώ, για την σωτηρία της επιχείρησης. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με κάποιο στέλεχος του υπουργείου, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα που βρίσκεται στο σημείο για να απελευθερώσουν τους δρόμους γύρω από την πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.