30.7.09

«Ανάπτυξη» με δανεικά δεν γίνεται

Σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη 4 θέματα, τα οποία αφορούσαν εγκρίσεις συνάψεων συμβάσεων δανείων ανάμεσα στο Δήμο Κομοτηνής και ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Αυτή είναι μια πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή, στο να συνάπτει συνεχώς συμβάσεις δανείων για να βγει από τα αδιέξοδα της.
Όπως τονίσαμε κατά προηγούμενη συνεδρίαση, όταν και η διοίκηση του Δήμου ζητούσε με δάνειο το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, «ανάπτυξη» με δανεικά δεν γίνεται. Βέβαια η πολιτική που ακολουθείται από τον Δημήτρη Κοτσάκη θα οδηγήσει το δήμο σε πολλά αδιέξοδα, θα υποθηκεύσει το μέλλον των δημοτών για την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία και θα δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά.
Ήταν ένα θέμα για το οποίο η Νέα Πορεία αλλά και οι άλλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αντιδράσανε και διαφωνήσανε σφόδρα.

[via]

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/7/09 16:55

    Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Η χρήση της δεν προορίζεται για τις Υπηρεσίες του Δήμου όπως διαδόθηκε αλλά για την εγκατάσταση των υπό πρόσληψη 25-45 νέων γαλάζιων παιδιών μεσω ΟΑΕΔ. Η επιλογή έγινε ήδη εν κρυπτώ παρουσία του Δημάρχου της αυτοκράτειρας των έργων, του τεμπέλη και του αθώου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οικονομική και αναπτυξιακή που ακολουθείται μέχρι σήμερα από τον δήμαρχο κ. Κοτσάκη και τους συνεργάτες του έχει ως αποτέλεσμα «να καρπώνονται οι λίγοι και ισχυροί» τα δανικά «κεφάλαια», μερικοί λίγοι «τρέφονται» με τα υπολείμματα, ενώ το σύνολο της κοινωνίας της Κομοτηνής είναι εκτός «τροφής» και καθημερινά να αγωνιά για το μέλλον. Και αυτά τα δανικά «κεφάλαια», θα τα εξοφλήσουν οι πολλοί που είναι εκτός «τροφής». Σε αυτό το «στημένο σκηνικό», η πόλωση και ο διχασμός εξασφαλίζουν την πλουσιοπάροχη μακροημέρευση των λίγων.
    Παράλληλα, οι όποιες γενικές πολιτικές πρωτοβουλίες «φιλανθρωπικού χαρακτήρα» (αλόγιστες προσλήψεις, για να είναι η πόλη μας ένας απέραντος σκουπιδοτενεκές) λαμβάνονται από τον δήμο Κομοτηνής δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά σε πολλούς στην σημερινή πραγματικότητα της εξειδίκευσης, έτσι, εκατοντάδες νέοι πολίτες της πόλης μας χάνουν στόχους και ευκαιρίες.
    Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα στις μέρες μας, να έχουν αμφισβητηθεί έντονα η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία των θεσμικών οργάνων του δήμου Κομοτηνής, κ. Κοτσάκη.
    tice

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.