20.7.09

8 χρόνια από την δολοφονία του Κάρλο Τζουλιάνι


Η Πιάτσα Αλιμόντα της Γένοβας θα μείνει πλέον στη μνήμη όλων μας ως Piazza Carlo Juliani, εκεί όπου 8 χρόνια πριν δολοφονήθηκε ο Κάρλο Τζουλιάνι! Ο Carlo συμμετείχε στις διαδηλώσεις για την σύνοδο των G8 στην ιταλική πόλη εκείνη την περίοδο. Το σιδερένιο τείχος του αίσχους που υψώθηκε στην ιταλική πόλη, οι απελάσεις, οι ξυλοδαρμοί, η τρομοκρατία, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την οργή και να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των διαδηλωτών. Πάνω από 200.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ενάντια στην παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Ο Κάρλο Τζουλιάνι θάφτηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ο δολοφόνος του, ο νεαρός καραμπινιέρος Μάριο Πλακανίκα, αθωώθηκε στη δίκη που έγινε το 2003. Το δικαστήριο δέχτηκε φυσικά ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε, όπως σε εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις όπου δολοφονούνται διαδηλωτές. Το όνομά του άρχισε να ξεχνιέται, κυρίως από όσες ομάδες δεν επιθυμούσαν τη βίαιη αντιπαράθεση με την αστυνομία. Και το μπλακ μπλοκ, οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές, άρχισε ξανά να αποτελεί τον αγαπημένο στόχο όσων πιστεύουν ότι αυτή η κοινωνική οργάνωση αλλάζει με πορείες-περιπάτους.
Τα γεγονότα της Γένοβα αποτελούν σίγουρα ένα ορόσημο για το κίνημα της αντι-παγκοσμιοποίησης. Το στοίχημα πλέον είναι, αν ο «λαός του Σιάτλ» που έγραψε ιστορία στο Γκέτεμποργκ και στη Γένοβα, θα μετατραπεί σε ένα νέο ρεύμα κοινωνικής απελευθέρωσης και πολιτικής χειραφέτησης μακριά από τις αυταπάτες για ένα «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο».
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας και τι επακολούθησε αμέσως μετά, από ερασιτεχνική λήψη…

2 σχόλια:

  1. Πάλι από εξοστρακισμό της αδέσποτης σφαίρας του κατασταλτι
    κού μηχανισμού.Εντύπωση μου κάνει,παντού και πάντοτε ΟΛΟΙ
    με τον ίδιο τρόπο δολοφονούνται
    που ΔΕΝ "υπακούουν"στο σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για σας,

    Συγχαρητηρια για το blog σας.

    προσφατα δημιουργησα ενα blog που ασχολειται με tips & tricks σχετικα με τα blogs.

    Αν εχετε χρονο ριξτε μια ματια στο
    http://www.johnpatrablog.blogspot.com/

    ευχαριστώ.

    johnpatra

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.