6.7.09

Το βοήθημα των 3000 ευρώ στους πυρόπληκτους … ήταν δανεικό!

Στα δικαστήρια ετοιμάζονται να στείλουν την κυβέρνηση οι πυροπαθείς
Οργή, θυμός και αγανάκτηση για χιλιάδες πυρόπληκτους της Ηλείας, οι οποίοι, δυόμισι χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν τα σπίτια και τις καλλιέργειές τους, καλούνται από την κυβέρνηση να επιστρέψουν το βοήθημα των 3.000 ευρώ, που τους είχε μοιράσει παραμονές των εθνικών εκλογών του 2007.
Στα καμένα χωριά της Ηλείας, τις τελευταίες ημέρες, καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι «βεβαιώσεις χρεών» από το Δημόσιο Ταμείο, μέσω των οποίων οι πυρόπληκτοι ενημερώνονται για την οφειλή τους, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν μέσω της Εφορίας. Εξοργισμένοι, μιλούν για εμπαιγμό και κοροϊδία, αναφέρουν πως μοίρασαν το βοήθημα για να τους πάρουν την ψήφο και τώρα τους το ζητούν πίσω. Αναρωτιούνται μάλιστα για την ευαισθησία της κυβέρνησης λέγοντας «αν ανάλογα ειδοποιητήρια και βεβαιώσεις χρεών έχουν λάβει και οι κουμπάροι, οι Βατοπεδινοί και όσοι άλλοι εμπλέκονται στα δεκάδες σκάνδαλα που άδειασαν τα ταμεία του κράτους».

Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Χρήστου Μπόκα από το Πρώτο Θέμα, κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/7/09 19:44

    Το ίδιο θα γίνει όπου να ναι και με τα επιδόματα των πλημμυροπαθών της Κομοτηνής. Σαράντα κατοικίες είχαν βρεθεί πλημμυρισμένες κατά τις δηλώσεις που τη μέρα της πλημμύρας είχαν κάνει οι Δημοτικοί μας και Νομαρχιακοί μας Αρχοντες Χίλιες και βάλε αποζημιώσεις δόθηκαν χωρίς το παραμικρό έλεγχο ελέω ευρωεκλογών. Ε τώρα που η Κυβέρνηση βγήκε παγανιά και μαζεύει φραγκοδίφραγκα δε θα ζητήσει την επιστροφή τους; Εν αναμονή λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.