23.6.09

Γιώργος Παπανδρέου: Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο

Εκλογές το αργότερο την άνοιξη του 2010, με αφορμή την προεδρική εκλογή, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ορίζοντας έτσι και το απώτατο όριο ζωής της σημερινής κυβέρνησης. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘEMA», την πρώτη μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά εμμέσως πλην σαφώς στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια.
«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει ταχθεί από καιρό υπέρ της επανεκλογής του σημερινού Προέδρου. Εξηγεί δε τη στάση του λέγοντας ότι καθήκον του ΠΑΣΟΚ είναι να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας και αυτό είναι που «θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, διαμηνύει ότι «είτε το θέλει ο Καραμανλής είτε όχι, αργά ή γρήγορα, τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων θα επιβάλουν τη διενέργεια εκλογών». Μάλιστα είναι εξαιρετικά επικριτικός όσον αφορά στον Kώστα Καραμανλή, για τον οποίο τονίζει ότι «έβαλε τη σφραγίδα του σε μια Ελλάδα που υποχώρησε παντού. Παρέλαβε μια χώρα με δυναμική και ακτινοβολία και τη μετέτρεψε σε μια όλο και πιο άδικη, μίζερη, αδιαφανή, ανασφαλή και ανίσχυρη Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατά χαμηλούς τόνους για τη νίκη στις ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζει προς τα στελέχη του ότι οι αλαζονικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν δεκτές, εμφανίζεται αισιόδοξος για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος, το οποίο, όπως λέει, «δημιουργείται όταν ο πολίτης πειστεί ότι μια πραγματική αλλαγή είναι εφικτή», ενώ επιχειρεί άνοιγμα στους πολίτες που απείχαν από τις κάλπες, δηλώνοντας ότι συμμερίζεται τη στάση τους και τους καλεί να συμμετέχουν για να αλλάξουν τα πράγματα.
Διαβάστε όλη την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.