4.6.09

Ελλάς, Ελλάς, χώρα διαφθοράς!

Goooooood Mooooorning Vietnammmmmmmm!
Αν και είμαι σίγουρος ότι το Vietnam δεν έχει πέσει τόσο χαμηλά, παραθέτω αυτούσιο το ακόλουθο άρθρο (που όμως δεν δίνει στοιχεία για το Vietnam, κλάψ!):
«Από την έκθεση της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» προκύπτει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην κατηγορία των χωρών με ποσοστό διαφθοράς από 13% έως 23% μαζί με τη Νιγηρία, το Πακιστάν και τη Λευκορωσία και ψηλότερα από χώρες όπως η Κολομβία, η Ταϊλάνδη, η Βουλγαρία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας!
Οι Έλληνες, δε, σε μια κλίμακα από το 1 (μηδενική διαφθορά) έως το 5 (υπερβολική διαφθορά), τοποθετούν: Τα πολιτικά κόμματα στο 4,4 τα μέσα ενημέρωσης στο 3,8 τους δημοσίους υπαλλήλους και τη νομοθετική εξουσία στο 3,7 τον ιδιωτικό τομέα και τη δικαιοσύνη στο 3,4.
Η εικόνα για τα κόμματα είναι ακόμη πιο δυσάρεστη, όταν οι ερωτώμενοι καλούνται να επιλέξουν ένα και μόνο από τους ανωτέρω οργανισμούς/τομείς ως τον πλέον διεφθαρμένο: Πολιτικά κόμματα 58%, δημόσιοι υπάλληλοι/αξιωματούχοι 16%, μέσα ενημέρωσης 10%, νομοθετική εξουσία 7%, δικαιοσύνη 5%, ιδιωτικός τομέας 4%.
Μάλιστα, σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες έχουν δηλώσει ότι οι ίδιοι - ή κάποιος από την οικογένειά τους - έχουν «λαδώσει» προκειμένου να προχωρήσει κάποια υπόθεσή τους. Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά το 30% της... Λιθουανίας και σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό χώρο. Και, φυσιολογικά, το 76% των Ελλήνων εμφανίζονται μη ικανοποιημένοι από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση εναντίον της διαφθοράς…»
Συμπέρασμα: μας έχει πάρει στο ψιλό ο Πρώτος, ο Δεύτερος και ο Τρίτος Κόσμος και μας δουλεύουν συναυλιακώς! (ΣΤΓ: Πρώτος Κόσμος: Β. Αμερική, Δ. Ευρώπη, Αυστραλία, Τουρκία , Ισραήλ, Hong Kong, Macao, Ιαπωνία. Δεύτερος Κόσμος: Οι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, περιλαμβανομένης της Κούβας και η υπόλοιπη B. Ασία. Τρίτος Κόσμος: Αφρική, Λ. Αμερική, Κ. Αμερική, Μέση Ανατολή και Ν. Ασία. Τέταρτος Κόσμος: έθνη που δεν είναι κράτη). Ενώ, μέχρι το 2004, μας είχαν όχι ακριβώς κορώνα στο κεφάλι τους, αλλά σίγουρα σαν ένα απ’ τα πετράδια του «στέμματος» (στις ΗΠΑ ήμουν και το κατέχω το άσμα). Και να σκεφτείς ότι καταντήσαμε έτσι, επειδή μερικοί ανεγκέφαλοι ψήφισαν λάθος στις εκλογές του 2004! Δεν μπορώ να το χωνέψω!! ΘΕΛΩ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! Να κόψουμε τη νεκρή σάρκα, που έλεγε κι ο Στάλιν (τη μόνη φορά που «πιάστηκε» ξεμέθυστος)!!!
Μετριοπαθείς ψηφοφόροι, λέγανε… Απ’ τον έναν στον άλλον, ξαναλέγανε… Τι μου λέτε βρε κοθώνια! Αυτοί μας καταντήσανε έτσι. Να δοκιμάσουμε, λέει, και τους άλλους! Γιατί ρε να δοκιμάσουμε τους άλλους; Δεν τους ξέραμε; Θα μου πεις: που να τους ξέρουμε; Οι περισσότεροι ψηφοφόροι σήμερα δεν είχαν ξανά την εμπειρία της δεξιάς. Αλλά, βρε παιδί μου, ορφανοί ήταν; Δεν μπορούσαν οι μπαμπάδες τους-μαμάδες τους να τους πουν δυο κουβέντες; Μουγγοί ήταν; Ή, μήπως, βολεμένοι τις αποφράδες μέρες που κυβερνούσε ο Παπαδόπουλος, ο θείος Κώτσος κι ο... Μουσολίνι; Φτου, σκουληκομημρυγκότρυπα…
Τέλος πάντων! Από ‘κει που μας έμπλεξαν δεν μπορεί κανείς να μας ξεμπλέξει. Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να διορθώσει την κατάσταση με το ξαναμοίρασμα της πίτας ή/και με τον εγκλεισμό μερικών ανώτατων αξιωματούχων και δικαστικών λειτουργών στον Κορυδαλλό ή στο … Δαφνί, αλλά τα μπιλιέτα που μας άφησαν ποιος θα τα πληρώσει; Δεν τραβάμε κι εμείς μια πτώχευση, σαν τη General Motors, μπας και μπουν και σε μας μέτοχοι οι ΗΠΑ με 60%; Λέω ‘γώ τώρα. Σίγουρα, πάντως, καλύτερα από 11 εκατομμύρια σκουπιδόγατους ακόμα… Δεν λέτε κι εσείς τώρα;
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας», το μόνο διαφανές αντικείμενο στη χώρα είναι τα γυαλιά του Αντώναρου! Αν και αυτά ακόμη είναι … 3 διαφάνειες, η μία πάνω στην άλλη, και θολώνουν κατιτίς! Και το μόνο που μπορεί να καταφέρει ο επόμενος, αν του μείνει διάθεση μετά απ’ αυτά που θα δουν τα μάτια του, θα είναι να μας διώξει αυτήν τη «ρετσινιά». Να μας βγάλει από το σύνδρομο του «Αδελφάτου των Πιπωτών» και να μας ξανακάνει «των Ιπποτών». Τώρα, για να μας βγάλει κι από τον καιρό των Ιπποτών και να μας ξαναβάλει στους σύγχρονους καιρούς! Μπορεί να αποδειχτεί πολύ μεγάλο «κοντάρι»! Άει, να δούμε τι θα δούμε… Μόνο να μας πει κάποιος πότε να ξανανοίξουμε τα μάτια μας! Τζα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.