26.5.09

Εξοργισμένη η Ντόρα με τον Στυλιανίδη…

…ο οποίος προσχωρεί στο στρατόπεδο Σαμαρά!
Η κάκιστη πορεία του κυβερνητικού έργου (ποιου;;;), σε συνδυασμό και με την πτωτική πορεία της εικόνας του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, έχει φέρει στο εσωτερικό της ΝΔ μια έντονη διαδοχολογία, η οποία δεν έχει τέλος. Μπακογιάννη, Σαμαράς, Αβραμόπουλος περιμένουν στην γωνία και ήδη τα πρώτα στρατόπεδα έχουνε δημιουργηθεί! Η αδράνεια και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης δημιουργούν νέες ετερόκλητες οριζόντιες – συμμαχίες στο «γαλάζιο» σύστημα και τροφοδοτούν τα σενάρια για τη «μετακαραμανλική εποχή».
Στον εσωκομματικό πόλεμο της ΝΔ δεν θα μπορούσε να λείψει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε μεταπηδήσει με τεράστια ευκολία από το στρατόπεδο των Καραμανλικών, σε αυτό των Μητσοτακικών. Από εκεί, με επίσης μεγάλη ευκολία πήρε μεταγραφή για την ομάδα που στήριζε τον Έβερτ, για να έρθει το συνέδριο της ΝΔ το 1997, για να εισχωρήσει ΚΑΙ πάλι στον πυρήνα του Καραμανλή.
Τώρα παρά το κατάπτυστο δίλημμα «Καραμανλής ή χάος;», το οποίο νομίζει ότι τον χρήζει αρχηγό του πυρήνα των Καραμανλικών, δεν έχει καλύψει το χαμένο έδαφος για να φανεί ως «αξιόπιστη επιλογή», λόγω των προσωπικών του επιλογών, εκθέτοντας μάλιστα τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Έτσι μετά τα μπουζούκια και το Παρίσι, βρίσκεται ήδη πολύ πίσω από άλλους υπουργούς της γενιάς του, σαν τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Επομένως πρέπει να βρει πολιτική εσωκομματική στέγη. Και την βρήκε στην Ντόρα Μπακογιάννη. Όμως κι αυτήν την … ξέχασε!
Επόμενος σταθμός του Ροδοπίτη υπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες οι συναντήσεις τους έχουν πυκνώσει και μάλιστα, απ’ ότι λένε οι πληροφορίες, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τον στηρίζει όσο δεν πάει!!! Πως αλλάζουν οι εποχές…
Την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε δουλειά στο Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που ήταν τότε μεταπτυχιακός φοιτητής του εκεί Πανεπιστημίου. Όμως παρά την φιλευσπλαχνία του Σαμαρά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν ο ιδεολογικός εμπνευστής των ψηφισμάτων της ΟΝΝΕΔ στην αρχή της δεκαετίας του 1990 κατά του αποστάτη, τότε, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα πρόεδρος της Οργάνωσης, ο Στυλιανίδης πρωταγωνίστησε στην εκδίωξη των νεολαίων που ήλεγχε παλαιότερα ο Μεσσήνιος υπουργός!
Σήμερα όμως, οι εξελίξεις επιτάσσουν άλλα … ήθη!

5 σχόλια:

  1. Δεν έχει παιδεία ο άνθρωπος, τι ψάχνεις καλέ μου άνθρωπε;

    Την επομένη της δολοφονίας του Αλέξη, πήγε στο γήπεδο, ενώ το ίδιο βράδυ ήταν στα μπουζουκοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/09 00:10

    Έχει τό θράσος ό Γιώργος κι οί συντάκτες τών λόγων του, νά επικαλούνται αναφορές τού Καστοριάδη (σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα). Καί τούς διακρίνει τό θράσος κι ή ασέβεια στήν μνήμην εκλιπόντων ήρώων, διότι ό Καστοριάδης ήτο ένας από τούς διανοητές,πού είχε πέσει ΘΥΜΑ, μαζί μέ άλλους επτά περίπου συντρόφους του (ομάδα Τροσκιστών /Ψυχικό / 10τία΄30), μεταξύ τών όποίων κι ό αδελφός τού γνωστού μας Λεωνίδα Κύρκου, είχαν πέσει θύμα λέω, τού ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ό όποίος άν κι ηγετικό μέλος τής γνωστής αυτής ομάδος, τούς κατέδωσε στίς τότε διωκτικές αρχές.
    Καί συνελήφθησαν απαξάπαντες, έκτός φυσικά τού ΑΝΔΡΕΑ, ό οποίος έτσι, μέ τήν αισχρή του αυτή πράξη, είχε εξαγοράσει τήν φυγήν του, πρός ΗΠΑ, όπου καί παρέμεινε μέχρι τό 1961.Τό ίδιο επανέλαβε καί κατά τήν περίοδο τού Παπαδόπουλου, όπου εξαγόρασε τήν φυγήν του, πάλι πρός ΗΠΑ, κάνοντας καί τήν ΙΣΤΟΡΙΚΗ αναφορά, κατά τήν παραλαβή τού διαβατηρίου του από τόν ίδιο, προσωπικώς, τόν ΠΑΤΤΑΚΟ!!
    ""...έχετε δίκαιο διά τήν πράξιν σας (τήν επανάσταση τής 21ης).
    Ευχαριστώ διά τήν άδεια εξόδου.'Ο θεός νά σάς ευλογή....""!!!
    Έχετε ποτέ διερωτηθή, διατί άραγε ό Καστοριάδης, άν καί κατά τό παρελθόν σύντροφος τού ΑΝΔΡΕΑ, ΠΟΤΕ δέν θέλησε νά συναντηθή μαζί του είτε στό εξωτερικό είτε στό εσωτερικό;;; Μέ τό θράσος τού Γιώργου καί τών συντακτών τών λόγων του, νά κάνουν αναφορές σέ γραπτά κείμενα ή μή τού Καστοριάδη,τό μόνο πού πετυχαίνουν, είναι νά προσβάλλουν καί τήν μνήμη τού Καστοριάδη καί τών υπολοίπων φυλακισθέντων συντρόφων του, αλλά καί νά προκαλούν τήν αηδία (τουλάχιστον σέ όσους γνωρίζουν).
    ΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/5/09 07:54

    ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ. Ε ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΕΟΚ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.Ο ΚΑΤΜΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΖΟΓΙΩΡΓΟ. ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ. ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣ ΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ. ΟΥΙ ΟΥΙ ΟΥΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/5/09 10:04

    Ευχαριστούμε για την περετέρω προσπάθεια συσπείρωσης του πασοκ, κατοικοεδρευόμενοι της ρηγίλλης!!!!ό,τι και να λέτε, ό,τι και να κάνετε, πάλι τα "παπαγαλίστικα" κάκκαλά σας θα πάρετε!!!!!!!!! ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!! ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ!!!!!! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ28/5/09 00:52

    O γνωστός στο πανελλήνιο Στυλιανίδης, ο κύριος "τίποτα" της Παιδείας και τώρα των Μεταφορών το ξέρει καλά το σύστημα. Από Μητσοτακικός Εβερτικός, μετά κουμπάρος Καραμανλή, προσέγγισε πρίν από μήνες την Ντόρα και τώρα φιλιά με τον Σαμαρά. Μέχρι βέβαια την επομένη των εκλογών που δεν θα είναι καν βουλευτής. Κι όλα αυτά ενώ φροντίζει χρόνια να έχει ρημάξει κάθε φωνή υγιή Νεοδημοκρατική, με φυτά υποψηφίους στη Νομαρχία, κατά λάθος δήμαρχο Κομοτηνής -ανδρείκελο, συνυποψηφίους αγγούρια (Δημοσθένης Χατζόπουλος, ο πληρωμένος Μπρατζουκάκης και ο μονίμως υποψήφιος χαλβάς Μπαμπασίδης που του δίνουν θεσούλες και ξερογλείφεται). ΄Ετσι εκλεγόταν,αν εκλεγόταν. Αλλά κι εσείς ρε ΠΑΣΟΚια τι νερό του κουβαλήσατε και κουβαλάτε ακόμα! Ο κ. ΕΡΓΟΣΕ τι κάνει! Ο "Υπουργός μας και ο Υπουργός μας" . Δεν ακούτε τι σας σέρνουν έξω! Πώς να σας εμπιστευτούμε λοιπόν! Κάντε λίγη αντιπολίτευση. Κατεστημένο της ισορροπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.