1.5.09

Συγκάλυψη παντού και σε όλα από την αποχωρούσα κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν υπαίτιοι, σύμφωνα με τη ΝΔ

Την Δευτέρα η ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη
Απέρριψε η κυβέρνηση Καραμανλή τα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, αλλά και για νέα προανακριτική επιτροπή για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη, που αφορά τις άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα, ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμα το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.
Παράλληλα την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στην Βουλή για την παραπομπή του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη και η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου είναι … λευκό!!! Αν τώρα το λευκό δεν είναι θέση συγκάλυψης και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ συστρατευτούν μ’ αυτήν την λογική στην συγκεκριμένη ψηφοφορία, τότε τι είναι;;;
Πάντως έτσι όπως οδηγούνται τα πράγματα, τα προβλήματα διαφθοράς και καθημερινότητας είναι αλληλένδετα και οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση.
Τι λένε τα κόμματα στα πορίσματα τους, για την υπόθεση Παυλίδη
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που «αθωώνει» τον Αριστοτέλη Παυλίδη ως προς τις ποινικές ευθύνες, ωστόσο τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποτελούν «κόλαφο» για τον πρώην υπουργό, που ζητούν την παραπομπή του σε δικαστικό συμβούλιο, ένα στάδιο δηλαδή πριν από το Ειδικό Δικαστήριο.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού για πέντε (5) αδικήματα, της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση. Της παθητικής δωροδοκίας. Της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος). Της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.
Το ΚΚΕ διαπιστώνει πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για το ενδεχόμενο τέλεσης επιπλέον αδικημάτων, όπως δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, απιστία, αλλά και άλλων που δεν περιγράφει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, που διαπράχθηκε κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και της παθητικής δωροδοκίας.
Ο ΛΑΟΣ ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία υπουργού που ενδεχομένως συρρέει αληθώς με εκβίαση, όχι όμως ως ηθική αυτουργία, αλλά κατά συναυτουργία.
Διευκρινίζεται πως στη μυστική ψηφοφορία της Δευτέρας 4 Μαΐου θα στηθεί μία κάλπη μόνο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και για την παραπομπή του Αριστείδη Παυλίδη απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/5/09 00:14

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΗΛΙΘΙΑ ΝΔ.ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΡ ΜΙ ΚΛΠ. ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/09 17:42

    Νέο Πορδογραφικό Λεξικό
    Ειδικότητα Πορισματάρχης>Παπαγαλάκι Πορδογραφιάς
    Προσόντα
    Μαγκιά, ......, εξάτμιση και ………

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.