1.5.09

33 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Παναγούλη

Δείτε την επετειακή εκπομπή της Σεμίνας Διγενή για την ζωή του Αλέκου Παναγούλη. Η δημοσιογράφος σκαλίζει αρχεία και ντοκουμέντα από την ζωή και τον … περίεργο θάνατο του, στις 1η Μαΐου του 1976 σε τροχαίο ατύχημα και λίγες μόνο μέρες πριν την αποκάλυψη φακέλων σχετικά με τα όργανα ασφαλείας της Χούντας.
Στο ντοκιμαντέρ παρατίθενται προσωπικές μαρτυρίες, ιστορικές συνεντεύξεις, έγγραφα, ενώ η δημοσιογράφος συζητά με τον αδελφό του Στάθη Παναγούλη και τους δημοσιογράφους Βασίλη Καββαθά και Κώστα Μαρδά.
Ο Αλέξανδρος Παναγούλης υπήρξε πολιτικός και ποιητής. Δραστηριοποιήθηκε στον αγώνα κατά της Δικτατορίας της Χούντας των Συνταγματαρχών. Παγκόσμια γνωστός, ιδιαίτερα για την θαρραλέα του πράξη, την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου στις 13 Αυγούστου 1968, αλλά και για την αντοχή του στα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Στην μεταπολίτευση εκλέχθηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/5/09 17:41

    Κύριοι, αναγκάζομαι να ζητήσω ΚΑΙ από εδώ την διαγραφή μου από την λίστα του Newsletter σας, γιατί δυστυχώς ακολουθώντας πρακτικές spam, δεν δίνετε στους παραλήπτες του newsletter την δυνατότητα να διαγραφούν. overunner@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.