10.5.09

Το αργότερα τον Μάρτιο του 2010 οι εκλογές

Δεν έχει λόγο πλέον το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια!
Μετά τα τελευταία γεγονότα με το «απίθανο» κλείσιμο της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ αποκτά ένα γερό «άλλοθι», σε ότι αφορά την μη εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια τον Μάρτιο του 2010.
Ο λόγος είναι απλός. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συναινεί δύο συνεχόμενες φορές σε πραξικοπηματικό βιασμό του συντάγματος! Έτσι μετά το «ναι» που είπε στην πρόταση Ρουσόπουλου για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2007, εν μέσω των πυρκαγιών και για λόγους «εθνικούς», έρχεται τώρα να υπογράψει το κυβερνητικό διάταγμα για το κλείσιμο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ταυτόχρονα της παραγραφής των σκανδάλων των μελών της κυβέρνησης Καραμανλή! Με αυτόν τον τρόπο είναι και ο ίδιος συνένοχος.
Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι ουδέποτε στο παρελθόν η Βουλή έχει κλείσει 50 ημέρες πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της (τέλος Ιουνίου). Μάλιστα και το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε διακόψει τις εργασίες της εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου του ίδιου χρόνου.

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, η συμπεριφορά του πρωθυπουργού, κατέστησε τον πρόεδρο της δημοκρατίας, «κοινή πολιτειακή γλάστρα». Το ζήτημα όμως είναι εάν το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει κάτι από πιθανή απόδοση ευθυνών, απευθείας στο πρόσωπό του. Για τους «προχωρημένους» πολιτειακά και θεσμικά πολίτες, σίγουρα υπάρχει προβληματισμός και ενστάσεις για την στάση του προέδρου. Για το σύνολο όμως των πολιτών, η κινήσεις αυτές θεωρούνται αυτονόητες, αφού έχουν προεξοφλήσει την «συμβολική» και μόνο θέση του προέδρου στα δημόσια πράγματα. Άρα πιθανή ταύτιση του με την αποτελεσματικότητα της κίνησης Καραμανλή πιθανόν και να είχε βλαπτικά αποτελέσματα στην πολιτική σκακιέρα για το ΠΑΣΟΚ (ειδικά αν εκείνη την περίοδο κρίνεται και η πιθανότητα εκλογής στην κυβέρνηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/09 11:50

    Οι άνθρωποι των πολιτικών γραφείων να βάλουν παρά-πόδα τα τουφέκια, και να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για τις υποψηφιότητες των βουλευτών, αλλονού παπά ευαγγέλιο είναι αυτή η δουλειά.
    Κάποτε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί δημόσια, να τους γνωρίσει ο κόσμος. Κανονικά η ΝΕ ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να ανακοινώσει επίσημα τα μέλη της Επιτροπής και τις αρμοδιότητες τα,υς του καθενός χωριστά. Οι εκλογές δεν είναι τόσο εύκολες όπως πιστεύουν ορισμένοι, ζούμε κάθε μέρα πως συμπεριφέρεται η ΝΔ, και απάντηση δεν υπάρχει. Τα χθεσινά ψεύδη του κ. Στυλιανίδη ήδη έπερεπε να απαντηθούν.
    Ο βουλευτής κ. Χατζηοσμάν αλλάζει το 24ωρο μια δωδεκάδα κάλτσες, ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Το ποσοστό νίκης του ΠΑΣΟΚ καλό θα είναι να φτάσει τουλάχιστον 5% πάνω από τη ΝΔ στο νομόΡοδόπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας το δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία.
    Ο Κάρολος Παπούλιας επειδή συνεχώς εξωθείται από την Ν.Δ. που τον πρότεινε για πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, δεν θα πρέπει να δεχθεί μια νέα προεδρική θητεία προτεινόμενος πάλι από την Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση με την συλλογική και ατομική ευθύνη, από εκεί πρέπει να ξεκινάνε τα πάντα, διότι η δημοκρατία ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο διπλανό και την κοινωνία.
    Από εκεί και πέρα όμως, δεν πέφτω στην παγίδα της συνολικής ευθύνης, για ένα λόγο παραπάνω. Και εξηγούμαι. Όταν παγιώνεται η εικόνα ενός διεφθαρμένου και ατομιστή λαού, τότε το παράλογο και το βλαπτικό γίνεται νόμος. Κατά συνέπεια, αντί να επιβραβεύεται αυτός που εξυπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας, στην πραγματικότητα τιμωρείται. Τι μήνυμα παίρνει όποιος δεν αγόρασε εκτός σχεδίου οικοπεδάκι για να χτίσει το "φτωχικό" του, όταν νομιμοποιείται η παράνομη βιλάρα του διπλανού του, επειδή γεμίσαμε παράνομες βιλάρες; Πώς επιβραβεύεται όποιος δεν κλείνει κάθε βεράντα, μπαλκόνι και άνοιγμα στο σπίτι του για να βολέψει ένα δωματικάκι ακόμη, όταν ο διπλανός του έχει προβλέψει ήδη από τα σχέδια τους ακάλυπτους χώρους που θα κλείσει όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και βέβαια όχι μόνο δεν τιμωρείται, αλλά πανεύκολα θα το κάνει νόμιμα;
    Τα παραδείγματα είναι άπειρα για το πώς η εκάστοτε κυβέρνηση παραβαίνει τους θεμελιώδεις κανόνες ισονομίας και βέβαια ευνομίας, των δύο δηλαδή πιο βασικών συστατικών μίας οργανωμένης δημοκρατίας.

    Παράδειγμα: Ο Δήμος Κομοτηνής αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια κατασκευάζει το κτίριο του Προσκοπισμού. Στη Κομοτηνή δεν υφίστανται κρατικές υπηρεσίες, δηλ. Εισαγγελία και Πολεοδομία που προϊσταται ο Νομάρχης. Οι καταγγελίες της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ δεν εισακούονται.
    Zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.