28.4.09

Μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ διορίσθηκε και μέλος στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ

Στην εφημερίδα Απογευματινή και στο κυριακάτικο φύλλο, της 26-4-2009, διαβάσαμε με έκπληξη ότι δύο αναγνωρισμένα μέλη και εξαίρετοι επιστήμονες της τοπικής μας κοινωνίας αναλαμβάνουν ρόλο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης Νίκο Παπαθανασίου και για τον αντινομάρχη Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα!!! Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία, ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε., είναι θυγατρική εταιρεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και υπάγεται στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης τοποθέτησε δυο συντοπίτες του στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Αν όμως δεν υπάρχει για τον Νίκο Παπαθανασίου κάποιο πολιτικό ζήτημα, καθώς ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης ανήκει στην κυβερνητική παράταξη, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος εκλέγεται με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Ροδόπης και μετέχει στην Επιτροπή του Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης!!! Οπότε για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα ηθικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο η Νομαρχιακή Επιτροπή καλείται να το λύσει άμεσα…
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή των δύο συμπολιτών μας, αποφασίστηκε το τελευταίο 10ημερο, μεθοδεύτηκε από το πολιτικό γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κομοτηνή, ενώ οι διαβουλεύσεις έγιναν μυστικά και τηρήθηκε από την μεριά των νέων μελών του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ απόλυτη σιγή ιχθύος.
Ακόμα ένα ερώτημα όμως που πρέπει να απαντήσει ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, είναι για το αν τώρα έχει την πλειοψηφία στο νέο σχήμα του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας!!!

7 σχόλια:

  1. αυτή ακριβώς τη δράση οφείλουμε να έχουμε, απέναντι στην παράταξη και τους πολίτες. όλα στο φως. και να ξεκινάμε πρώτα από "τα του οίκου μας". και αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σήμερα ως αντιπολίτευση πόσο μάλλον άυριο ως κυβέρνηση, θα πρέπει τα blogs να είναι οι σωματοφύλακες των διαδικασιών και της διαφάνειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/09 15:50

    Του Κατσιμιγα προτάθηκε το 2006 απο τον Ευριπίδη Στυλιανιδη να ειναι υποψηφιος δημαρχος παρόντων του κ.Παπαθανασιου και του κ. Βακιανη. Πολλες οι συναντησεις και οι συζητήσεις, ηταν ομως ακριβός, και τελικα υποστηριχθηκε ο Δαμων Δαμιανος γιατι ηταν πιο φθηνος πεναροδεκαρες που λενε το κοστος. Ομως ηταν υποψηφιος νομαρχιακος συμβουλος η συμφωνια εγινε μεταξυ του Στυλανιδη και του Γιαννακιδη υποστηριχθηκε απο τον ακροδεξιο πυρηνα της ΝΔ Παπαθανασιου και Σια και χρηματοδοτηθηκε απο τους αντιφωνητες με χρηματα του Εμφιετζογλου. Με τα χρηματα αυτα εξαγορασθηκαν ψηφοι αθιγγανων στην Καλκαντζα στο Αλαν-Κουγιου και σε αλλους μαχαλαδες αθιγγανων. Νενεκος ναι οχι ομως και Πεμπτοφαλλαγγιτηςκ. Γιαννακιδη ο συνεργατη σου αντινομαρχης ονόματι Κατσιμιγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/09 16:42

    Αχ αυτά τα 30 αργύρια. Απο τον ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ και απο το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/09 00:39

    aΤου Κατσιμίγα η δόλια συνεργασία με τον Στυλιανιδης τη δεξιά και την ακροδεξιά και με τις ευλογίες του Γιαννακίδη ευοδώθηκαν. Εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος και ως αντινομάρχης λαμβάνει μισθό, πρόσφατα ο Στυλιανίδης τον διόρισε μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ και λαμβάνει μισθό. Του ανατέθηκε η μελέτη ανακαίνισης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης από τη ΝΔ και θα τα οικονομήσει ανάλογα με την μεγάλη του προσφορά στη δεξιά. Το ακραίο όμως είναι ότι το ίδιο χρονικό διάστημα προτάθηκε (από τον ποιόν;) και είναι μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές, και ταυτόχρονα ο Στυλιανίδης τον διόρισε μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται έργα 745,575 εκατ. Ευρώ.
    Ο πολιτικά «προσοντούχος» Κατσιμίγας απέρριψε την περιβαντολλογική μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ της παράκαμψης Πολυάνθου-Ιάσμου και αυτοδιαφημιζόταν στα κανάλια για το κατόρθωμά του.!!!! Το ίδιο χρονικό διάστημα ενέκρινε την περιβαντολλογική μελέτη του εργοστασίου ανακύκλωσης συσσωρευτών που θα εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η επεξεργασία ανακύκλωσης γίνεται με κυάνιο!!!!! Και αυτό το κατόρθωμά του το διαφήμιζε στα κανάλια. Το εργοστάσιο αυτό ήταν συμφερόντων «ΓΕΡΜΑΝΟΥ» και σήμερα μάλλον είναι της MARFIN.
    Στις εκλογές του Ιουνίου ο Κατσιμίγας με «τον χωροφύλαξ ή με τον αστυφύλαξ» θα είναι; Ποίου κόμματος την πολιτική θα υποστηρίξει του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ;
    Το ένα από τα δύο κόμματα πρέπει να τον εκδιώξουν. Οι δηλωσίες τυχοδιώκτες της πολιτικής δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
    Ο Παπαθανασίου και ο Κατσιμίγας με τον διορισμό τους στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ αναλαμβάνουν να «διαφημίσουν» προεκλογικά το έργο της ΝΔ και του Στυλιανιδη
    Και το ανύπαρκτο έργο του Υπουργείου Μεταφορών και της ΕΡΓΟΣΕ στη Θράκη. Δηλ.τον σιδηροδρομικό άξονα Δράμας-Καβάλας, την δρομολόγηση σύγχρονων τραίνων στη γραμμή Αλεξ/λης Δράμας κλπ. Αυτά που έλεγε ο Στυλιανίδης την προηγούμενη εβδομάδα στα τοπικά κανάλια.
    Η ΕΡΓΟΣΕ όμως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δεν προκήρυξε και δεν πρόκειται να προκηρύξει κανένα έργο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ
    Eργα 754 εκατ. από ΕΡΓΟΣΕ εντός του 2009
    Πηγή: Express.gr 12/10/08-07:00

    Περίληψη άρθρου:
    • Η ΕΡΓΟΣΕ θα προκηρύξει δεκατρία έργα ύψους 754,575 εκατ. ευρώ εντός του 2009
    • Το 2015 φιλοδοξεί το υπουργείο Μεταφορών να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη - Προμαχώνας
    • Το έργο υλοποίησης της ηλεκτροκίνησης του δικτύου στον άξονα ΠΑΘΕΠ αναμένεται να φθάσει έως τον Δομοκό το τελευταίο τρίμηνο του έτους



    ΣTHN εκτέλεση 13 σιδηροδρομικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 754,575 εκατ. ευρώ, προχωρεί εντός του 2009 η ΕΡΓΟΣΕ.
    Τα εν λόγω έργα αναμένεται να προκηρυχθούν αλλά και να ανατεθούν τους επόμενους 12 μήνες προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στο πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης του ΟΣΕ που ανακοίνωσε το καλοκαίρι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

    Ειδικότερα, τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Κοινοτικό Πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013 αφορούν:

    – Την κατασκευή Β΄ λειτουργικής φάσης του συγκροτήματος Θριασίου και την κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

    – Την κατασκευή οδογέφυρας του ποταμού Σοφαδίτη περιοχής Σοφάδων και παράπλευρης οδοποιΐας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

    – Την κατασκευή υποδομής στο τμήμα Πολύκαστρο - Ειδομένη (β' φάση), προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

    – Την κατασκευή υποδομής νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Αιγίου (Ροδοδάφνη) - Ψαθόπυργου στο τμήμα από Χ.Θ. 91+500 έως Χ.Θ. 113+600 με σήραγγα Παναγοπούλας, προϋπολογισμού 305 εκατ. ευρώ.

    – Την κατασκευή συστήματος ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

    – Την γραμμή σύνδεσης του Λουτρακίου με τη Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων Σκα - Κιάτο.

    Επίσης, δρομολογούνται τρία έργα χρηματοδοτούμενα από το Β' Ταμείο Συνοχής όπως είναι οι φυροτεχνικές εργασίες σταθεροποίησης και περιβαλλοντικής αποκτατάστασης των πρανών της σιδηροδρομικής γραμμής Λιμένα Ικονίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, η κατασκευή επιδομής, σηματοδότησης - τηλεπικοινωνιών με ΕΤCS, Η/Μ σηράγγων, φυτοτεχνικές εργασίες και ολοκλήρωση έργων υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, και η κατασκευή υποδομής νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής και σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων (κτίρια, αποβάθρες, στέγαστρο και περιβάλλων χώρος) στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, προϋπολογισμού 79 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, με πόρους του ΟΣΕ θα προκηρυχθούν δύο έργα, το ένα αφορά φυροτεχνικές εργασίες σταθεροποίησης και περιβαλλοντικής αποκατάστασης πρανών της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Πατρών στο τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο (3,7 εκατ. ευρώ) και το άλλο συμπληρωματικές εργασίες (συντήρηση) ανάπτυξης των φυτών στη νέα σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα άνω Λιόσια ως Κόρινθο (1 εκατ. ευρώ).
    Το τελευταίο έργο, χρηματοδοτούμενο από το Γ' ΚΠΣ, είναι για την ανακαίνιση της γραμμής μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης και τη συμπλήρωση σηματοτεχνικής υποδομής συγκροτημάτων της περιοχής, προϋπολογισμού περίπου 14 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι εφόσον δεν σημειωθούν νέες αλλαγές στα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα, το 2015, φιλοδοξεί το υπουργείο Μεταφορών να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη - Προμαχώνας ως Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων, έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δισ. ευρώ, καθώς επίσης και η επέκταση του προαστιακού μέχρι το Λαύριο.

    Μάλιστα, το έργο υλοποίησης της ηλεκτροκίνησης του δικτύου στον άξονα ΠΑΘΕΠ αναμένεται να φθάσει έως τον Δομοκό το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
    Συγκεκριμένα, ολοκληρώνονται έως το τέλος του τρέχοντος έτους, τα έργα αναβάθμισης της γραμμής, σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης στην υφισταμένη διπλή γραμμή Σκα - Tιθορέας - Δομοκού - Θεσσαλονίκης, μήκους 371 χλμ.

    Για το ορεινό τμήμα Tιθορέας - Δομοκού, μήκους 106 χλμ., τα έργα της νέας διπλής γραμμής προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2013.
    Με την ολοκλήρωση και αυτού του τμήματος, ο χρόνος διαδρομής Aθήνα - Θεσσαλονίκη θα περιοριστεί σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά περίπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paralogos;29/4/09 15:16

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε σύσκεψη Στυλιανίδη -Γιαννακίδη για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποφάσισαν να ορίσουν τον Κατσιμίγα, αλλά μπερδεύτηκε ο Γιαννακίδης και τον έβαλε στην επιτροπή αγώνα του ΠΑΣΟΚ . Με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον προεκλογικό του αγώνα ο νομάρχης δέν ασχολήθηκε..ακόμα.. Ε ρε κατακαημένη Ροδόπη με τα "άξια" στελέχη σου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/09 18:51

    κ)ύριε Κατσιμίγα για εσάς ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα»;
    Στις μέρες μας κυριαρχεί ο όρος πολιτική ηθική. Ορισμός: «πολιτική ηθική είναι η ηθική εκείνου που ασκεί πολιτική δραστηριότητα». Η πολιτική δραστηριότητα δεν είναι η εξουσία ως αυτοσκοπός, αλλά η εξουσία για την επίτευξη ενός στόχου, που είναι συνήθως το κοινό καλό, το συλλογικό ή γενικό συμφέρον. Κατά την αρχαιοελληνική θεώρηση, το έργο του πολιτικού είναι να εναρμονίσει τα ατομικά συμφέροντα με το συμφέρον του συνόλου. Η πολιτική είναι μέρος της ηθικής ενέργειας του ανθρώπου.
    Στους νέους χρόνους μεταξύ ηθικής και πολιτικής υπάρχει χάσμα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η πολιτική συμπεριφορά οδηγείται από το απόφθεγμα: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
    Η δύναμη είναι αναφαίρετη από την εξουσία, ως μέσον όμως (όχι ως σκοπός). Η δύναμη δεν δικαιώνει τη δύναμη. Αλλωστε, τα κακά μέσα μπορούν να βλάψουν τους καλούς σκοπούς.
    Ο ηθικός άνθρωπος αναρωτιέται: Ποιες αρχές να τηρήσω;
    Ο πολιτικός αναρωτιέται: Ποιες συνέπειες προκύπτουν από την πράξη μου;
    Οι ενέργειες του πολιτικού στο πλαίσιο των δημοκρατικών κανόνων αποτελούν την προσέγγιση του ρεαλισμού και του ιδεαλισμού. Τελικά το πρόβλημα της πολιτικής είναι η ποιότητα της δημοκρατίας.. Ντροπή σας για τις μεθοδευμένες ενέργειές σας κ. Κατσιμίγα Κάποιοι εγγυήθηκαν για σας. Τους προσβάλατε. Ιδεολογικά ανήκετε στο «κόμμα από όπου φυσάει ο άνεμος και της αρπαχτής». Ούτε στη Νέα Δημοκρατία θα στεριώσετε, αποκαλύφθηκε πλήρως ο χαρακτήρας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/09 20:42

    Το θέμα «Κατσιμίγα» δεν είναι τόσο απλό όπως θέλουν να το εμφανίσουν οι μέντορές του, οι πασόκοι αριστεροδεξιοί(!) οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί, γιατί: «Στις κοινωνίες επιβάλλονται κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς, που ονομάζονται ηθικοί κανόνες, ως υποχρεωτικοί, χωρίς τους οποίους η συνύπαρξη δεν θα ήταν απλώς αδιανόητη, αλλά και υπερβολικά ανεπιτυχής». Οι συντελεστές του θέματος «Κατσιμίγα», έχουν υπερβεί κάθε ηθικό κανόνα, απαξιώνοντας τη δημοκρατία.
    Ο κ. Κατσιμίγας έδωσε όλα εκείνα τα εχέγγυα στον κ. Στυλιανίδη για να «εισέθλει» στα άδυτα των αδύτων του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ο κ. υπουργός Μεταφορών, φυσικά με την υποστήριξη και συγκατάθεση πασοκων στελεχών (βουλευτές Νομάρχης και λοιποί απροσάρμοστοι στις κομματικές διαδικασίες) που πρότειναν τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Εάν η τελευταία «πλοσιοπάροχη αμοιβή» του κ. Στυλιανίδη προς τον κ. Κατσιμίγα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες πληροφόρησής του, δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας τόσο σύντομα, τότε: Ο κ. Στυλιανίδης θα είχε καθημερινή ενημέρωση με λεπτομέρειες από τον κ. Κατσιμίγα για τον τρόπο προγραμματισμού του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, αλλά και Πανελλήνια. Σε αυτό το κομματικό όργανο συζητούνται πολλά και μάλιστα όταν είσαι αντινομάρχης, και συνοδεύεις το Νομάρχη ή τον βουλευτή στις συναντήσεις που γίνονται για τη λήψη αποφάσεων, βρίσκεσαι στον σκληρό πυρήνα του κομματικού οργάνου, και έχεις πληροφόρηση από την πηγή.
    Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο για τη δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, έχει ομοιότητες με τον προεκλογικό αγώνα του βρώμικου ’89, τα παμπερς και ο Μανιάτης έμπορος ναρκωτικών Μανανέας έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία με τον κ. Στυλιανίδη στη Θράκη θα τα «παίξει όλα για όλα» όπως τα έπαιξε με τον Δάμωνα Δαμιανό στις Δημοτικές εκλογές του 2006 με τα γνωστά αποτελέσματα. Και το 2006 οι ίδιοι πασοκικοί κύκλοι στήριξαν τις προσπάθειες του κ. Στυλιανίδη μέσω του Δάμωνα Δαμιανού. Με το τελευταίο κρούσμα Κατσιμίγα, πιστοποιήθηκε η συνεργασία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Στυλιανίδη και Νέας Δημοκρατίας, ας μην γελιόμαστε. Δικαιολογίες δεν χωρούν και ούτε χρειάζονται. Είχαμε τον «Εφιάλτη» που έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου για τον Μητσοτάκη, τα «κάστρα από μέσα πέφτουνε». Σε αυτή τη περίπτωση «η σιωπή είναι χρυσός» των υπευθύνων της πολιτικής δολιοφθοράς.
    Ο κ. Κατσιμίγας και οι μέντορές του έχουν υπερβεί «κάθε κανόνα ανθρώπινης συμπεριφοράς, που ονομάζονται ηθικοί κανόνες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.