12.4.09

Το χλιδάτο ταξίδι του ζεύγους Στυλιανίδη στο Παρίσι

Υπερπολυτελείς σουίτες στο «Four Seasons-George V» και λιμουζίνες για τις βόλτες τους περιελάμβανε το ταξιδάκι του υπουργού και της συζύγου του στην Πόλη του Φωτός τον περασμένο Οκτώβριο. Φυσικά τον λογαριασμό, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Tο ίδιο έκανε και σε ταξίδι στο Λονδίνο

Χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι κόστισε ταξίδι στο Παρίσι του υπουργού Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, το οποίο πραγματοποίησε όταν ήταν υπουργός Παιδείας, τον περασμένο Οκτώβριο, και ενώ η κρίση είχε χτυπήσει την πόρτα της χώρας. Το στυλ «Δυναστεία» επέλεξε και για ταξίδι του στο Λονδίνο, που προτίμησε να το δει μέσα από τη θαλπωρή της λιμουζίνας του που νοίκιασε αντί 4.067€.
Εν μέσω κρίσης, τα ντοκουμέντα της χλιδής που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια ύψους χιλιάδων ευρώ, ενοικίαση λιμουζίνας για τουρνέ στο Παρίσι αντί 4.745€ και διαμονή σε σουίτα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου «Four Seasons-George V», που κοστίζει 2.300€ τη βραδιά. Πρόκειται για το ίδιο ξενοδοχείο που είχε επιλέξει για τους γάμους του ο πρώην υπουργός του ΠAΣOK κ. Aκης Tσοχατζόπουλος.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, ότι η σύζυγος του κ. Στυλιανίδη μετέβη στο Παρίσι μία μέρα νωρίτερα από τον υπουργό σύζυγό της, με εισιτήριο business class, κατέλυσε στην υπουργική σουίτα και φυσικά τα έξοδα της κυρίας υπουργού τα πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος.
Στις 10 Οκτωβρίου του 2008 ο κ. Στυλιανίδης αγόρασε ως υπουργός Παιδείας αεροπορικό εισιτήριο για Παρίσι, ενώ μία ημέρα νωρίτερα η σύζυγός του αγόρασε εισιτήριο αντί 1.025€, στο όνομα του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να απολαύσει τις ανέσεις ενός ταξιδιού στην πρώτη θέση, χωρίς τη φασαρία και τις ενοχλήσεις των υπόλοιπων ταξιδιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σύζυγος που απόλαυσε νωρίτερα τη γαλλική πρωτεύουσα έκλεισε στο όνομά της, αλλά με τιμολόγιο βέβαια του υπουργείου, σουίτα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Seasons», όπου διέμεινε μόνη της για μία νύχτα, καταβάλλοντας το ποσό των 2.300€. Την ίδια ημέρα στην Αθήνα ξεκινούσαν οι κινητοποιήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Ωστόσο ο τότε υπουργός Παιδείας απουσίαζε.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ταξίδι του στο Παρίσι από τις 10 έως και τις 12 Οκτωβρίου δεν αναφέρεται σε κάποιο επίσημο δελτίο Τύπου, όπως συμβαίνει συνήθως στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσε σε συνάντηση με αρχιτέκτονα για ανέγερση μουσείου σχετικού με την εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη τον περασμένο Δεκέμβριο όταν τη νύχτα της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Aλέξη Γρηγορόπουλου στα Eξάρχεια, ενώ είχε πληροφορηθεί το γεγονός, συνέχισε να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο. Το ακριβό στυλ και η πολυτέλεια που απολαμβάνει ο κ. Στυλιανίδης, δεν περιορίζονται μόνο στις μετακινήσεις αλλά και στη διαμονή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξε να μείνει στο εν λόγω πανάκριβο ξενοδοχείο μαζί με τη σύζυγό του. Για διαμονή δύο ημερών το ελληνικό Δημόσιο δαπάνησε 4.600€. Εξάλλου ο υπουργός δεν επέλεξε ένα απλό δωμάτιο για τη διαμονή του στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά προτίμησε τη superior suite για μεγαλύτερη άνεση και φινέτσα!
Επέστρεψαν και οι δύο μαζί στις 12 Οκτωβρίου, πληρώνοντας ο καθένας με χρήματα του υπουργείου Παιδείας 1.311€. Η αγάπη του για την πολυτέλεια και τις ανέσεις τον οδήγησε άλλωστε να νοικιάσει αντί 5.050€ μία αίθουσα συνεδρίασης στο «Four Seasons», προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει με άνεση τετράωρη συνάντηση. Την ίδια ημέρα ξόδεψε και 4.745€ για λιμουζίνα, ανεβάζοντας το ποσό περίπου στα 10.000€, χωρίς τα έξοδα διαμονής και αεροπορικών εισιτηρίων. Η πολυτέλεια βέβαια ξεχωρίζει από τη λεπτομέρεια, καθώς ο κ. Στυλιανίδης μπορεί να ξέρει να απολαμβάνει τις υπερπολυτελείς σουίτες και τα ξεχωριστά πρωινά, αλλά γνωρίζει και τα μυστικά της σικ μετακίνησης. Για να κινείται στους δρόμους του Λονδίνου από τις 4 έως τις 10 Ιανουαρίου του 2008 επέλεξε να ενοικιάσει λιμουζίνα αντί 4.067€, την οποία και χρέωσε στο ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Στυλιανίδης ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας όπου περιηγήθηκε πίσω από τα φιμέ τζάμια της λιμουζίνας του, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο υπουργών Παιδείας. Ο υπουργός επέλεξε την εταιρεία «Majestic Limousines», από την οποία ζήτησε να ενοικιάσει και εκεί λιμουζίνα.
[ αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα ]
Κλικ στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το ρεπορτάζ του «Θέματος»

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/09 22:12

    STOP!!
    ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ" ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΒΑΡΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ . ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΣ. ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.
    ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 7.5% ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    Τα ταξιδια στο εξωτερικο της πρηγουμενης δημοτικης αρχης του Τασου Βαβατσικλη με συνοδεια
    μερακληδων!!!! δεν τα σχολιασε ακομη κανεις. Οι εφημεριδες υπαρχουν, τα ρεπορταζ γραφουν μονο για γλεντια τρικουβερτα, με οργανα και χορους της κοιλιας.
    Τα εξοδα ήταν με χρηματα των φορολογουμενων δημοτων και ποτε λογαριασμος δεν δοθηκε.
    Αυτα τα εξοδα ειναι πολλαπλασια
    του υπουργου Στυλιανιδη.
    Σοβαρευτειτε παρακαλω επαναλαμβανω ο κοσμακης εχει παρα πολλα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν είδατε τίποτα! Όπως ακόμα δεν είδε τίποτα ούτε ο Στυλιανίδης, ούτε ο Κοτσάκης και οι λοιποί τυχάρπαστοι!!!

    Τα καλύτερα έρχονται. Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και θα μείνετε άναυδοι...

    Απλώς κάνουμε ότι έκανε ο Στυλιανίδης και ο Κοτσάκης στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, του 2006 και του 2007...με μία δόση επιπλέον εμείς!!!

    Μείνετε συντονισμένοι!

    Και κάτι ακόμα, μαλάκα μπάτσε Πάρη. Βάζε τόνους και μην κάνεις ορθογραφικά λάθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/09 12:42

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Με αφορμή την ταινία Sex and the City που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες, ένας από τους χαρακτηρισμούς που δώσαμε ήταν «σεξομανείς». Συνηθίζουν να αποκαλούν συχνά έτσι άτομα που δείχνουν να είναι σεξουαλικά πιο ενεργά ή ακόμα και πιο απελευθερωμένα, αλλά στην πραγματικότητα ο εθισμός στο σεξ είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκο και ενδεχομένως ποιο σοβαρό από όσο νομίζουμε. Καταρχήν, η σεξουαλική εξάρτηση μπορεί να εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα: Έντονη επιθυμία για σεξ, αυνανισμός, παρακολούθηση πορνοταινιών. Κάποιος, όμως, χαρακτηρίζεται σεξομανής όταν η συμπεριφορά του ξεφεύγει από τον έλεγχο και αρχίζει έτσι να επιδρά αρνητικά στη ζωή του (ή και στη ζωή των άλλων). Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να κάνει το άτομο να νιώσει ντροπή, απελπισία και σύγχυση, τόσο που μπορεί να οδηγήσει το άτομο ακόμα και στην πλήρη άρνηση στο σεξ.
    Ο ίδιος ο εγκέφαλος του ατόμου παίζει τον κυριότερο ρόλο με την έκλυση της χημικής ουσίας PEA (phenylethylamine) που είναι υπεύθυνη για τα ρίγη συγκίνησης, το πάθος και την ενέργεια που νιώθουμε όταν ερωτευόμαστε. Έτσι, η σεξουαλική διέγερση πυροδοτεί την δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εγκεφάλου και έτσι ακολουθούν αντιδράσεις στο σώμα, όπως αυξημένη παραγωγή ορμονών, ταχυπαλμία και αύξηση αρτηριακής πίεσης. Τα άτομα με σεξουαλική εξάρτηση δε μπορούν να ελέγξουν την έκλυση της PEA στον εγκέφαλό τους.
    Πότε καταλαβαίνουν οι σεξομανείς ότι έχουν πρόβλημα; Όταν με τη συμπεριφορά τους θέτουν σε κίνδυνο τις προσωπικές τους σχέσεις, τη δουλειά τους, όταν φτάνουν να αντιμετωπίσουν νομικά θέματα και όταν χάνουν κάθε ενδιαφέρον σε οτιδήποτε μη σεξουαλικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/4/09 13:15

    «Αέρας στα πανιά μας και όχι στα μυαλά μας»
    Γιάννης Ραγκούσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/6/09 00:56

    Έτσι είναι φίλε κομματοφύλακα. Λέμε STOP και βαφτίζουμε το θέμα παραπολιτική όταν η προκλητική και αήθης συμπεριφορα αφορά σε ημέτερο πολιτικό. Ενώ βγάζεις τα μαχαίρια όταν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχει επιδείξει στο παρελθόν ο πολιτικός αντίπαλος. Δεν δείχνει αυτό απόλυτη έλλειψη αντικειμενικής κρίσης για τα πράγματα; Ένας υπουργός κάνει επίδειξη χλιδής λες και είναι πρίγκιπας σε κανένα χαλιφάτο σε στιγμές που άνθρωποι χάνουν το ελάχιστο μεροκάματό τους και αυτό είναι παραπολιτική; Αυτό δεν είναι πρόβλημα; Δεν είναι πολιτικό πρόβλημα το θράσος και η επιδεικτική αδιαφορία απέναντι στον φορολογούμενο των πολιτικών τύπου Στυλιανίδη; Δεν είναι πολιτικό πρόβλημα ότι ένα μάτσο ανίκανοι αριβίστες της πολιτικής λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο για να καλοπερνάνε αυτοί και οι φραγκάτοι παράγοντες-φίλοι τους; Λες "πεινάει ο κοσμάκης" αλλά δεν φαίνεται να νοιάζεται ο γαλαζοαίματος υπουργός σου που πετάει 10χίλιαρα από τον πεινασμένο για να μην του καίει ο ήλιος την ευαίσθητη επιδερμίδα του μέσα στη φιμάτη λιμουζίνα! Τι να πω! ΣΥΝΕΛΘΕ! θα έλεγα τις συστάσεις για σοβαρότητα να τις απευθύνεις κατα Μαξίμου μεριά, αν θες να είσαι σοβαρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.