31.3.09

Οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κατασκήνωσαν και πάλι στο ... Σύνταγμα


Έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατασκηνώνουν οι 900 εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (πρώην όμιλος Λαναρά) ζητώντας την άμεση εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου που κατέθεσε η εταιρεία.
Οι πρόεδροι των σωματείων διαμαρτύρονται ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη για τη χρηματοδότηση του ομίλου μέσω τραπεζών ενώ δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επαφή με το υπουργείο Απασχόλησης ή το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου.
Το σχέδιο που είχε καταθέσει η εταιρία προβλέπει εθελούσια έξοδο 250 εργαζομένων, το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων με μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες μονάδες και συρρίκνωση των δραστηριοτήτων σε κάποια εργοστάσια ενώ σύμφωνα με την εταιρία εάν αυτό δεν εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου θα δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.