5.3.09

«Γενικό» σούβλισμα!

Διαβάζουμε στο Έθνος:
«Να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για να πάει το Ταμείο της Γενικής στο ΕΤΑΤ και να καταβάλει η τράπεζα το τίμημα που της αναλογεί, ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζoμένων. Χθες η διοίκηση του Ταμείου και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας πως ο φορέας δεν έχει χρήματα για να καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. Για να αρθεί το αδιέξοδο ζήτησαν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, καθώς η Societe Generale καλείται να καταβάλει 123 εκατομμύρια ευρώ σε δέκα ετήσιες δόσεις. Το θέμα προκαλεί «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που δυσκολεύεται να εφαρμόσει ένα νόμο που ψήφισε. Χθες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επεσήμανε πως πρέπει κανονικά να καταβάλει αυτά τα χρήματα η τράπεζα, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να ασκηθούν πιέσεις, με δεδομένο πως δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη όταν έγινε η πώληση. Σημειώνεται πως το Ταμείο της Γενικής Τράπεζας μόνο για τις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλει σε 1.000 άτομα χρειάζεται 850.000 ευρώ τον μήνα.»

Λίγα λόγια για τους αφελείς, στους οποίους σωστά απευθύνθηκε η Πετραλιά και καλά έκανε και δεν ανέλαβε ευθύνες (αφού μιλούσε - Είπαμε! Δεν είπαμε; – σε αφελείς):
ΟΤΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ακόμη και στις περιπτώσεις που κάποιοι δεν τις περιλαμβάνουν στον ισολογισμό, ως όφειλαν και για το καλό της τάξης. ΚΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Δηλαδή:
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΨΑΞΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ. Εκτός κι αν: α/ συνεννοήθηκαν οι 2 πλευρές να το κάνουν έτσι, ξέροντας ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει τους Γάλλους (οπότε και οι 2 πλευρές διέπραξαν απάτη) ή β/ αυτοί που πούλησαν την Τράπεζα στους Γάλλους αμέλησαν –λόγω βλακείας!– να τους κατατοπίσουν για τυχόν προβλέψεις.
ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ, ΟΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Το τι ποσοστό θα «ξηλωθεί» ο καθείς, πάει κατά περίπτωση (βλ. παραπάνω). Η ελληνική κυβέρνηση πάντως σωστά παραδέχεται ότι – σε κάθε περίπτωση – οι Γάλλοι δεν δεσμεύονται να καταβάλουν το ποσό αν οι προβλέψεις δεν τους είχαν γίνει γνωστές κατά την αγορά της Τράπεζας.
Προτείνω στους εργαζομένους να αφήσουν τον… εισαγγελέα κατά μέρος (που προσπαθεί τώρα που… νύχτωσε ν’ αρχίσει να καταλαβαίνει από «τραπεζικά»), να αποφασίσουν μεταξύ τους που θ’ αποδώσουν τις ευθύνες και –αφού τις αποδώσουν– να πιάσουν και να… κοκορετσιάσουν τους υπεύθυνους (κι όποιον άλλον προσπαθήσει να τους χαλάσει το γλέντι…)! Εκτός κι αν προτιμήσουν να… γλύψουν τις πληγές τους σαν τα γατάκια και να χαρίσουν τα λεφτά με το επιχείρημα του «που-να-τρέχεις-τώρα» ή το καλύτερο ακόμα «θα-σας-πάμε-δικαστικά» (ΧΑ!!!).
Καλήν εσπέραν άρχοντες κι ας είναι ο οβολός σας,
η αφέλεια μόνον σας ωθεί να βρείτε «σύμμαχό» σας,
πιάστε τ’ αυγό για κούρεμα με το «συνήγορό» σας,
ή αρπάξτε τους αλήτες και λαδώστε τ’ άντερό σας!!!
Άιντε να σας δω να σας χαρώ...

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.