10.3.09

Ευριπίδης ή Χάος … στην Μεσσηνία

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝουΔου. Μάλιστα η ΝΟΔΕ τίμησε με πλακέτα (για ποιόν ακριβώς λόγο δεν κατάλαβα) τον υπουργό (παιδείας τότε) που το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου διασκέδαζε στα μπουζούκια.

Μέχρι τώρα σε τέτοιες υπερτοπικές περιοδείες μας είχαν συνηθίσει οι επίδοξοι διάδοχοι του «καταλληλότερου», η Ντόρα και ο Αβραμόπουλος. Λέτε να ονειρεύεται τον εαυτό του ως διάδοχο στην ΝουΔου ο Ευριπίδης, ο οποίος αν και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ούτε φωνή ούτε ακρόαση στο θέμα της «Ολυμπιακής»;
Σ’ αυτό το κόμμα όλα να τα περιμένει κανείς.
[ via anarxokommouni ]

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/3/09 11:20

    Τα ποτάμια δεν γυρίζουν πίσω

    Φωτιά πήραν τα πόδια του κ. Περιφερειάρχη και του κ. Παράσχου, μετά την ανακοίνωση του γκάλοπ από την τηλεόραση Δελτα που γίνεται τις τελεταίες μέρες στη Θράκη. Το Πασοκ στη Ροδόπη παιρνάει τη νέα δημοκρατία πολύ.
    Ο κ. Περιφερειάρχης μαζί με τον κ. Παράσχου αμέσως επισκέφθηκαν τον Μουφτή κ. Τζεμαλή και το Γενί Τζαμί για να δείξουν πρόσωπο καλό. Ο οδηγός του Μουφτή εξήγησε στον κ. Περιφερειάρχη οι δουλειές που έγιναν στο τζαμί. Ο οδηγός του Μουφτή ήταν πρωτοπαλίκαρο του αντιστασιακού ναυάρχου κ. Παπά, όταν δραπέτευσαν με το πλοίο Βέλος στην Ιταλία γιατί δεν άντεχαν τη χούντα όπως και όλοι οι μειονοτικοί υπέφεραν πολλά τότε.
    Εμείς δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους προστάτες όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης στους δημοσιογράφους, μόνοι μας ξέρουμε πως πρέπει να ζούμε μέσα στη δημοκρατία, μας τα έμαθε το Πασοκ και ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Αν λέει αυτόκλητους προστάτες ο κ. Περιφερειάρχης το προξενείο και τον αρχηγό του Πασοκ Γιώργο Παπανδρέου δεν κάνει καλά μας προσβάλει.
    Στο προξενείο πηγαίνουμε όπως πηγαίνουν όλοι οι πολίτες για να κάνουν τις δουλειές τους που έχουν με την Τουρκία, το εμπόριο άνοιξε το χρήμα πατρίδα δεν έχει μετά η δεξιά μας έσπρωξε να κάνουμε περιουσία στην Τουρκία. Με τον Γιώργο Παπανδρέου ζήσαμε μέρες δημοκρατίας δεν ξεχνιούνται και τον ψηφίζουμε. Τα παιδιά μας γίνανε επιστήμονες δουλεύουν ελεύθερα στο δημόσιο σε όλη την Ελλάδα κάνουν μπίζνες πουλούσαμε τα καπνά μας δεν είχαμε οικονομικό πρόβλημα, γίνανε πολλά και καλά έργα στα χωριά, άνοιξαν τα πλειονοτικά σχολεία για τα παιδιά μας. Αυτά δεν είναι αυτόκλητη προστασία είναι υποχρέωση του κράτους.
    Τώρα με τη νέα δημοκρατία ζούμε μέρες του 1970. Η δημαρχεία δεν κάνει έργα στις γειτονιές μας όπως ο σέρτικος δήμαρχος σύντροφος Βαβατσικλής έκαμνε. Ο ντονμές σαν τους εβραίους κ. Παράσχου μας έβαλε πρόστιμα ακρίβυνε το νερό του Θεού. Τα σκουπίδια δεν τα μαζεύουν μόνο πρόστιμα βάζουν. Διανοίξεις δεν γίνονται ίσα- ίσα που αρχίσαμε να ζούμε ανθρώπινα μας έκοψε τη χαρά ο δεξιός δήμαρχος κ. Κοτσάκης. Τα καπνά μας μένουν απούλητα στις αποθήκες. Τι να πρωτοπώ από αυτά που περνάμε τα τελευταία 5 χρόνια.
    Περνάμε τις ίδιες άσχημες μέρες του Φωτέα. Για όλα έλεγε μπέν μπορνταϊμ μέχρι που μπαίναμε στη φυλακή γιατί δεν είχαμε δίπλωμα για μηχανάκι και πινακίδα στο ποδήλατο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το νομάρχη Καραχάλιο μετά της πολιτικής άνοιξης και τα χαστούκια του.
    Τα παιδιά μας σπούδασαν με το νόμο του Γιώργου Παπανδρέου έγιναν μέλη των κομμάτων πήραν κομματικές θέσεις γίνανε αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι. Ξέρουν τι είναι δημοκρατία και ζούν και δουλεύουν σύμφωνα με τους νόμους του κράτους μιλάνε ελεύθερα η νεολαία ζεί αγαπημένη με σεβντάδες για αυτό δεν χρειάζονται αυτόκλητους προστάτες.
    Όπου γή εκεί η πατρίδα με δίδαξε ο δάσκαλός μου και αυτό δίδαξα και στα παιδιά μου.
    Στο γκάλοπ ρωτάνε αν θέλουμε υποψήφιο βουλευτή τον Βαβατσικλή. Αν είναι υποψήφιοι βουλευτές ο Βαβατσικλής ο Χατζηοσμάν και ο Γκαλήπ γλέντια που έχουμε να κάνουμε με τη νέα δημοκρατία στις εκλογές.
    Η μουσουλμανική μειονότητα ή πομάκοι ή αθίγγανοι ή τουρκογενείς ή ή μπερδευτήκαμε τι είμαστε στη Κομοτηνή και στα χωριά ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ. Τα ποτάμια δεν γυρίζουν πίσω.
    ΑΛΗ ΜΑΣΤΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/09 17:32

    Καλή η ανάλυση του Αλή αλλά εκτός θέματος. Το σημαντικό για μένα από το σχόλιο και για την τρέχουσα επικαιρότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αντέχει την αντεπίθεση της νεοδεξιάς αρκετά, αν και αγχωμένο. Το σκηνικό είναι πολύ ρευστό και οι εξυπνακισμοί περί συναίνεσης, περί εφεδρείας του ΛΑΟΣ, το άγχος μην χάσουν πολλοί ανάμεσά μας την κουτάλα και τις αργομισθίες τους άμα έρθει το ΠΑΣΟΚ, η "επιτυχία" της Ολυμπιακής μετά το φιάσκο και χάρη στον σωτήρα Βγενόπουλο, οι "διαχρονικές ευθύνες" για τα ελλείμματα και τα χάλια της χώρας, η ανασφάλεια από την κρίση και ο λαϊκισμός της δεξιάς, όλα αυτά όντως στερούν το γρληγορο ξεκαθάρισμα και χωρίς εκλογές η χώρα θα σέρνεται κουρασμένη από τα γερασμένα ή πωρωμένα παλικάρια της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα αδύναμο χωρίς πειστικά επιχειρήματα πέραν εκείνου της απίστευτα ανίκανης κυβέρνησης, ο ΠΑπανδρέου αρκετά σιγουρατζής, δεν εμπνέει ο καημένος, αν και βελτιώθηκε και ίσως γίνει εξαιρετικός πρωθυπουργός. Για πολιτικός δεν κάνει πάντως. Ο Ευρυπίδης λοιπόν έχει κάθε λόγο ως υπουργός να ελπίζει και να κινείται δραστήρια και με υπερβάλλοντα ζήλο και καλά κάνει. Όμως την πάτησε όσον αφορά το ότι πια τον πήραν χαμπάρι και τον στοχοποιήσανε. Τώρα φαίνεται η μοναξιά του. Αν Ευρυπίδη αγόρι μου είχες κόσμο καλό και πολύ μαζί σου (όπως θεσμικά ήταν ουδέτερος απέναντί σου ο Τάσος Βαβατσικλής και Κύριος), όλα θα σου ήταν πολύ ευκολότερα. Εσύ όμως φοβήθηκες και εκτέθηκες. Ακόμα και τις καρακαταπαράνομες και προκλητικές μετακινήσεις από το νοσοκομείο θα σου συγχωρούσαμε αν είχες εμπράκτως αποδείξει ότι είσαι κάτι διαφορετικό και προσπαθείς συγκροτημένα και υπεύθυνα. Αυτά όμως έχει ο επαγγελματισμός στην πολιτική. Σε κριτικάρουν και σε αντιμετωπίζουν επαγγελματικά. Και στον τόπο σου και στα κεντρικά. ΚΑλά ξεμπερδέματα. Ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.