18.3.09

Μνημόσυνο εμφυλιοπολεμικού διχασμού

Στην Κομοτηνή, πριν τον οικισμού του Ανθοχωρίου, τελέστηκε το μνημόσυνο που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης «η Αγία Ειρήνη» στην μνήμη των χωροφυλάκων, για τα θύματα, όπως αναφέρει το μνημείο, της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής που εφονεύθησαν την 15 Μαρτίου 1949 αγωνισάμενοι κατά των εχθρών της πατρίδας. Όπου «θύματα» οι χωροφύλακες της εποχής εκείνης, και «εχθροί της πατρίδας» ο Δημοκρατικός Στρατός (ΔΣΕ). Μπορεί να πέρασαν 60 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, 35 χρόνια από τη μεταπολίτευση, κάποιοι όμως επιμένουν να βλέπουν με τα μάτια του παρελθόντος το παρόν και το μέλλον, και να διοργανώνουν γιορτές εμφυλιοπολεμικού διχασμού.
Μνημείο της Χωροφυλακής"Μνημόσυνο" εμφυλιοπολεμικού διχασμού
Μπορεί φέτος, για πρώτη φορά, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων και φορέων να ήταν υποτονική έως ανύπαρκτη, αλλά δεν έλειψαν οι παρουσίες ανθρώπων της κυβερνητικής παράταξης, τοπικά, με πρωτοστάτες μέλη της δημοτικής αρχής του Δήμου Κομοτηνής και τον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Τάσο Παράσχου!
Να σημειωθεί ότι μετά το περσινό μνημόσυνο με την παρουσία σύσσωμης της τοπικής ΝΔ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδοκιμάζοντας τέτοιου είδου ενέργειες, ενώ παράλληλα ρωτούσαν αν νομιμοποιείται η παρουσία των κυβερνητικών στελεχών σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς και την ύπαρξη τέτοιων μνημείων.
Πάντως, ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες που προσβάλλουν το παρελθόν και την ιστορία του και επιδιώκουν να παρουσιάσουν με προπαγανδιστική διάθεση κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας.
"Μνημόσυνο" εμφυλιοπολεμικού διχασμού

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/3/09 11:00

    Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εσύ θεωρείς ντροπή να αποτίομε φόρο τιμής στα παλληκάρια που θυσίασαν την ζωή των, για να μπορείς εσύ να ζεις ελεύθερος και να γράφεις τις παπαριές σου; Αν δεν ήσαν αυτοί και είχε νικήσει η άλλη πλευρά, μπορείς να μου πεις πια θα ήταν η τύχη της Ελλάδας; Συγχωρώ, αλλά δεν λησμονώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμος

    Αν νικούσε η άλλη πλευρά, δεν θα είχα πρόβλημα γιατί θα ήμουν μαζί τους! Θα ήμουν τώρα commandate στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της KGB...

    Όσο για τα συγκεκριμένα παλικάρια, που αναφέρεις ... της φακής είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/09 01:14

    ΑΝ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΟΜΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΟΥΡΔΕΛΟ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΙΖΙΤΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕ.
    ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΕΖΕΣ,ΡΩΣΙΔΕΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ, ΡΟΥΜΑΝΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ
    ΑΝΤΕ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε αλητάκια, μνημόσυνο σημαίνει εκδήλωση μνήμης για νεκρούς. Όλοι δικαιούνται μνημοσύνου, και οι Αριστετοί,και οι Δεξιοί.Ζώα, ε ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/3/09 05:16

    Δόξα και Τιμή στους νεκρούς της Χωροφυλακής και του Εθνικού Στρατού.

    A! και πού'σαι commandante...
    Την επόμενη φορά που θα γίνει τέτoια εκδήλωση ενημέρωσε σε παρακαλώ εγκαίρως...
    Υπάρχουμε και εμείς που θα θελαμε να τιμήσουμε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να μην είμαστε χειρότερα και από την Αλβανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακροδεξιά κατάλοιπα της ιστορίας! Ξεχασμένοι μαλάκες του Μεταξά του Πατακού, του Παπαδόπουλου, του Ιωαννίδη και του παπαροεθνάρχη Καραμάν Αλή στα λαγούμια σας ... όπως λέει και ο Παντελής και η Δόμνα!

    Ερχόμαστε ξανά κι αυτή την φορά ο Στάλιν μπροστά μας θα είναι αρνάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/3/09 09:03

    Μετά απο 60 χρόνια στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων -πλην Λακεδαιμονίων- αναγνωρίζεται οτι η αντισταση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού (δυστυχώς υπο την ηγεσία της Δεξιάς)στο ατόπημα της ένοπλης ανταρσίας του ΚΚΕ γλύτωσε την Ελλάδα απο την τύχη των βαλκάνιων γειτόνων. Ευτυχώς σύντροφοι χάσαμε...
    ΤΑΣΚΕΝΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ερχόμαστε ξανά κι αυτή την φορά ο Στάλιν μπροστά μας θα είναι αρνάκι!!!"

    Πρόσεξε μην σκίσεις κανένα καλτσόν. Είσαι αλήτης όταν δεν σέβεσαι τελετές που αφορούν νεκρούς. Αλήτης μεγάλος μάλιστα. Όλοι έχουν το δικαίωμα να τιμούν τους νεκρούς τους, και οι Αριστεροί, και οι Δεξιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/3/09 14:14

    Βρε δεν ντρέπεστε λιγάκι παλιουποκριτές?? Όταν κάνουν μνημόσυνα και γιορτές οι αριστεροί του ΔΣΕ είναι καλά?? Τότε δεν είναι γιορτές ...μίσους αυτές? Αλλά βέβαια είναι γιορτές μίσους και διχασμού οι εορτές μνήμης των ανδρών της χωροφυλακής και των αποστράτων έτσι? Αν δεν θέλετε να γιορτάζονται από τους δεξιούς και τους κεντρώους, τα θυμάτα (οι σφαγιασθέντες για να είμαστε πιο σωστοί) να σταματήσουν και οι αριστεροί να γιορτάζουν τα δικά τους. Αλλιώς... "μία τους και μία μας". Τόσο απλά! Για όλους τους δήθεν προοδευτικάριους (τρομάρα τους!) να τους υπενθυμίσουμε ότι ο εμφύλιος δεν διεξήχθη από δεξιες κυβερνήσεις αλλά από κεντρώες (πρόδρομοι του ΠΑΣΟΚ). Να υπενθυμίσουμε ότι πρωθυπουργός στα Δεκεμβριανά του 1944 ήταν ο..."Γέρος της Δημοκρατίας" Γ. Παπανδρέου, μετέπειτα αρχηγός της ένωσης κέντρου (προδρόμου ουσιαστικά του σημερινού ΠΑΣΟΚ). Άλλοι πρωθυπουργοί της Ελλάδος επίσης κεντρωοι την εποχή του εμφυλίου ήταν ο Θ. Σοφούλης και ο Ν. Πλαστήρας (προερχόμενοι από το χώρο του κέντρου και των φιλελευθέρων). Επομένως να μην κατηγορείτε την κατά τα άλλα..."κακιά δεξιά". Και κάτι τελευταίο. Παραπέμπω τους αριστεριστές που δήθεν διαμαρτύρονται, να διαβάσουν το βιβλίο του Λαζαρίδη "Σύντροφοι ευτυχώς που... ηττηθήκαμε", από έναν συγγραφέα που αν μη τι άλλο υπήρξε περισσότερο κομμουνιστής από οποιονδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τιμη και Δόξα στα παλληκαρια που μας κρατησαν λεύτερους.
    Οταν καραμπινατοι κομμουνιστες ομολογουν "ευτυχώς που χάσαμε" ( Βλ. Τάκη Λαζαρίδη, θανατοποινιτη μαζί με τον Μπελλογιαννη, Χρόνη Μίσιο κλπ)
    Οταν το ΚΚΕ αντι να σωπαίνει για να θαψουμε όλοι μαζι το παρελθόν υμνεί το "Δημοκρατικό"Στρατό του Βλαντα και του Γούσια και του Ζαχαριαδη δεν πρεπει εμεις να ξεχναμε τι οφείλουμε σε αυτούς τους νεκρούς.

    Και αισχος στη ΝΔούλα του Κωστακη που αρχισε τα προσκυνηματα στον ΑηΣτρατη και τη Μακρονησο για να πλησιασει δήθεν τον κεντρωο χώρο, φτυνοντας στην ουσία τους νεκρούς μας.

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: Φιλελεύθεη Κυβερνηση Σοφούλη κυβερνούσε στον εμφύλιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/3/09 21:09

    Τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα πραγματικά έχει επικρατήσει ο παραλογισμός…
    Η Παραπάνω ανάρτηση μας λέει ότι δεν θα πρέπει να γίνονται μνημόσυνα εμφυλιοπολεμικά γιατί είναι γιορτές μίσους… αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τους Έλληνες χωροφύλακες και τον Έλληνα στρατιώτη που πολέμησε εκτελώντας αποστολή που τους δόθηκε από την νόμιμη κυβέρνηση αλλά και από χρέος προς την πατρίδα η οποία κινδύνευε με διαμελισμό…
    Ας δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί που όταν τιμώνται είναι γιορτές αγάπης και εθνικής συμφιλίωσης,
    Είναι αυτοί που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές
    Α)Γερμανούς (έκαναν συμφωνίες προκειμένου να μην χτυπούν γερμανικές περιπόλους και τους έδιναν όπλα, υπάρχει σύμφωνο).
    Β) Άγγλους (Παραλάμβαναν όπλα και λίρες που έριχναν οι Άγγλοι για να κάνουν «αντίσταση»).
    Γ) Ρώσους - Σλάβους (Συμφώνησαν με επίσημες διακυρήξεις τους για ανεξάρτητη Μακεδονία, για το λόγω αυτό και υπήρχαν ολόκληρα στρατιωτικά τμήματα Σλάβων τα οποία κατέσφαξαν τον ελληνικό λαό της Μακεδονίας με μόνο σκοπό την προσάρτηση αυτής στην Γιουγκοσλαβία).
    Δ) Βούλγαρους (Οι οποίοι είχαν ενεργή παρουσία στις τάξεις των συμμοριών τους προκειμένου να αποσπάσουν την Θράκη από την Ελλάδα και να την προσαρτήσουν στην Βουλγαρία, για το λόγω αυτό συνετάχει και το σύμφωνο του Πετριτσίου)
    Κατέσφαξαν τον ελληνικό λαό
    Αφού αυτοανακυρήχθηκαν εκπρόσωποί του και υπερασπιστές με την χρησιμοποίηση των όπλων των κατακτητών:
    Α) Κατέσφαξαν όποιον είχε διαφορετική άποψη με αυτούς ακόμη και τα ίδια τα στελέχη τους!! (Διάβασε την κατάληξη όλων ανεξεραίτως των γενικών γραμματέων τους, και μάλιστα του γ.γ. της εποχής πέθανε στα ΓΚΟΥΛΑΓΚ που ήθελε να εφαρμόσει και στην Ελλάδα, τα αφεντικά του κάτι περισσότερο γνώριζαν).
    Β) Εφάρμοσαν συστηματικά την βίαιη στρατολόγηση ενηλίκων (μπράβο λαϊκή αποδοχή!!!).
    Γ) Διέπραξαν το φρικώδες έγκλημα του παιδομαζώματος!!! 28.000 παιδιά απήχθησαν από τις μητέρες τους με σκοπό να τα εκπαιδεύσουν στρατιώτες και να τα στρέψουν εναντίον της ίδιας τους της οικογένειας!!! (Γενίτσαροι).
    Δ) Λεηλάτησαν και κατέστρεψαν όλη την αγροτοκτηνοτροφική υποδομή του δοκιμαζόμενου λαού προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι!!! Ληστές δηλαδή… (Μπράβο αγάπη για τον λαό!!!).
    Θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω και άλλο αλλά δεν αξίζει τον κόπο, γιατί ο φανατισμός σου φτάνει και ξεπερνά τα όρια του μισανθρωπισμού αρνείσαι την τέλεση μνημόσυνου έστω και για κάποιες ψυχές!!! (Εσύ που αγαπάς όλους τους ανθρώπους του κόσμου).
    Αυτοί είστε μικρόψυχοι εγκληματίες εργάτες των κατά εποχή παγκόσμιων εξουσιαστών που σας χρησιμοποιούν προκειμένου να πλουτίζουν σε βάρος των εθνών.
    Για αυτό πρέπει να τιμώνται αυτοί οι ηρωικοί χωροφύλακες γιατί έπεσαν στο καθήκον προκειμένου ο ελληνικός λαός, ο εργάτης, ο αγρότης να ζει ελεύθερος στην πατρίδα και να προοδεύει, όχι ραγιάς στον Βουλγαρόφρονων ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ!!!
    Θα δεχθώ απάντηση μόνο με επιχειρήματα αλλιώς έχασες το παιχνίδι…
    Ευχαριστώ.

    Υ.Γ. Ποιος σου είπε ότι ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής δεν αποδέχεται τέτοιες εκδηλώσεις; Τον ρώτησες; Γιατί τον Δεκέμβρη όταν πήγες να εφαρμόσεις τις τακτικές των αριστεριστών (κάψιμο καταστημάτων, λεηλασία και άλλες εγκληματικές πράξεις) οι εφημερίδες έγραφαν ότι σε έδιωξαν από την πόλη κακήν κακώς!!!
    Υ.Γ.1. Ωραίες οι φωτογραφίες να βγάλεις και του χρόνου για να βάζουμε στα δικά μας ιστολόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.