16.2.09

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης επέστρεψε την πρόσκληση της Τράπεζας ZIRAAT ζητώντας την άμεση ανάκλησή της

Ως απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα, για την μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και την αναφορά της Κομοτηνής σαν «Γκιουμουλτζίνα» επέστρεψε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Δημήτρης Σταμάτης την πρόσκληση των εγκαινίων που του απέστειλε η Τράπεζα ZIRAAT, ζητώντας την άμεση ανάκληση της. Το κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
Κύριε διευθυντά,
Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/09 18:01

    Ταρακουνήθηκε, και ξύπνησε από τον λήθαργο της απραξίας.
    «Αφήστε τον αγρότη να κοιμάται, γιατί, αν ξυπνήσει, αλλοίμονό μας», λέει, ο «βασιλιάς»

    «Αναφέρεται σε μύθο του παρελθόντος: Ο βασιλιάς μιας χώρας περιόδευε στην επικράτειά του. Σε κάποια επαρχία εκπρόσωποι των διαφόρων ομάδων του πληθυσμού εξήλθαν να τον υποδεχθούν στα όριά της. Ο βασιλιάς όμως καθυστέρησε σημαντικά στην άφιξή του. Όταν, επί τέλους, κατέφθασε με τη συνοδεία του, όλοι έσπευσαν να τον υποδεχθούν με ζητωκραυγές. Διαπίστωσαν όμως ότι έλειπε κάποιος, ο εκπρόσωπος των αγροτών. Τον αναζήτησαν και τον βρήκαν να κοιμάται με την πλάτη στηριγμένη στον κορμό δένδρου. Το γνωστοποίησαν στον βασιλιά, ο οποίος τους συνέστησε: Αφήστε τον να κοιμάται, γιατί, αν ξυπνήσει, αλλοίμονό μας»!

    Οι αγρότες, του Νομού Ροδόπης, στο παρελθόν ήταν βασικός μοχλός ανάπτυξης, σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το εισόδημα κάθε χρόνο μειώνεται με ουσιαστικό τρόπο. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας.
    Βρίσκονται από καιρό σε πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση οι αγρότες όλης της Ροδόπης, διότι έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά οι τιμές που δίνουν οι έμποροι και οι μεσάζοντες στα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται το κόστος παραγωγής.

    Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με «κράχτη» της νεοφιλελεύθερης αποτυχημένης αγροτικής πολιτικής, χωρίς καμία πολιτική στον αγροτικό τομέα στο Νομό Ροδόπης, τον κ. Στυλιανίδη και συμμάχους του αποστάτες και νενέκους της δημοκρατικής παράταξης,( ο Νομάρχης κ. Γιαννακίδης και ο όψιμος «εκπρόσωπος τύπου», του κ. Στυλιανίδη, Αντινομάρχης κ. Κατσιμίγγας) έχουν αφήσει τους χονδρεμπόρους και τους κερδοσκόπους να εκμεταλλεύονται τους αγρότες, να αγοράζουν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα με εξευτελιστικές τιμές, να μην εξοφλούν τα «βερεσέδια», και να φθάνουν στον καταναλωτή πάρα πολύ ακριβά.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η εξαπάτηση της ΕΑΣ Ροδόπης, από την ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του κ. Στυλιανίδη και της βιομηχανίας ζυμαρικών STAR, που είναι μία από τις αιτίες της οικονομικής εξαθλίωσης της Συνεταιριστικής Οργάνωσης του Νομού μας.

    «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ», ο «βασιλιάς»

    Ταρακουνήθηκε, και ξύπνησε από εξαετή λήθαργο της απραξίας, ο Νομάρχης Ροδόπης, και εδώ και λίγες μέρες, συγκαλεί αλλεπάλληλες συσκέψεις, με θέμα: «Έξοδος από την οικονομική κρίση, που μαστίζει το Νομό Ροδόπης».
    Από τις μέχρι τώρα «συσκέψεις», η πλέον αξιόλογη, ουσιαστική ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση, είναι του Προέδρου του ΕΒΕ Ροδόπης, κ. Αγγελίδη. (Δεν διαφημίζουμε τον κ. Αγγελίδη, δεν γνωρίζουμε τον κ. Πρόεδρο, απλά μελετήσαμε τις θέσεις του και τις επικροτούμε «εφημ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ 14-2-09»).
    Οι θέσεις-προτάσεις, του Προέδρου του ΕΒΕ Ροδόπης, δημοσιοποιήθηκαν πριν αποτυπωθεί στο σύνολό του, ( στις αρχές του Δεκέμβρη), το «πρόβλημα οικονομική κρίση» στο νομό μας. Και ο Νομάρχης κ. Γιαννακίδης, ως «Η Κοιμωμένη του Χαλεπά», μέχρι στις αρχές του Φεβρουαρίου «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», δεν έλαβε καμιά πολιτική θέση. Έλαβε θέση, «πρώτο τραπέζι πίστα», στην κοπή βασιλόπιτας διαφόρων συλλόγων (εξαντλήθηκαν τα μαχαίρια στα «πιτσακτσίδικα» της Κομοτηνής), και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τον «Πανθρακικό».
    Όπως μελετήσαμε τις θέσεις-προτάσεις, των λοιπών εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων, (Λιούρτας, Αργυρόπουλος, Λιανουρίδης, Μαγαλιός κλπ), είναι άνευ λόγου και αξίας, και πρέπει να υποστούν την «ατιμωτική ποινή», της απόρριψης «a priori», από το σύνολο της κοινωνίας, για να μην «εξευτελιστεί» η Ροδόπη, για άλλη μία φορά από τα τερτίπια τους. Ως συνήθως οι προτάσεις και «ντοπιολαλιές τους» είναι «πέτρες τούβλα ατάκτως ειρημμένα». Αποβλέπουν, στα προσωπικά τους συμφέροντα, την υπόλοιπη κοινωνία (αγρότες, μικροσυνταξιούχους, υπαλλήλους.) την αφήνουν έξω από « τον χορό των εκατομμυρίων». Πχ. «διεκδικούν», την εγκεκριμένη επιδότηση του 12% (ως φαίνεται αισθάνονται σαν τον Αρμένη πετρελαιά του κ. 5% των πετρελαίων της Κασπίας Θάλασσας αειμνήστου Γκιουλμπεκιάν), η οποία εδώ και χρόνια καταβάλετε τμηματικά, μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, και τούτο για να εξαιρεθούν οι «αεριτζήδες» επιχειρηματίες της χαριστικής επιδότησης. Την ίδια στιγμή όμως δεν «διεκδικούν», (οι Λιούρτας, Αργυρόπουλος, Λιανουρίδης, Μαγαλιός, Νομάρχης κλπ) για αυτά που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ για τους αγρότες, μείωση της τιμής του πετρελαίου, μείωση του ΦΠΑ, το περίφημο «όλα τα κιλά-όλα τα λεφτά», και τα βερεσέδια του υπουργού Μεταφορών κ. Στυλιανίδη, προς την ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ!!!!!!!
    Απορίας άξιον είναι ότι από τις συσκέψεις μέχρι τώρα «απουσιάζουν», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού Ροδόπης κ.κ. Χατζηοσμάν και Γιώργος Πεταλωτής οι οικονομολόγοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Χρήστος Τσαραμπουλίδης Κώστας Λιούρτας γνώστες της αγοράς, και οι εκπρόσωποι των αγροτών!!!!!!!
    EMILIO SALVATORE

    ΣΣ. Αυτό το σχόλιο γράφθηκε για τους αγρότες της Ροδόπης, οι οποίοι πραγματικά υποφέρουν, δεν έχουν καθημερινό τσεκμετζέ, μία φορά το χρόνο εισπράττουν, και αν εισπράξουν, όπως φέτος δεν εισέπραξαν το αντίτιμο των κόπων τους. Τους θυμούνται μόνο παραμονές των εορτών, «οι θεσμικοί επιχειρηματικοί φορείς», κραυγάζοντας από τα «εαρτζιανά»: Οι αγρότες είναι οι στυλοβάτες της τοπικής οικονομίας, δεν πληρώθηκαν τα βαμβάκια τα σιτάρια κτλ, πελατεία ψάχνουν. Και μετά, στην μοιρασιά του δημόσιου κουρβανά παίρνουν διαζύγιο, τους ξεχνούν, δεν τους ξέρουν!!!!!
    «Αφήστε τον να κοιμάται, γιατί, αν ξυπνήσει, αλλοίμονό μας»!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την γνώμη σας θέλουμε.

    Περάστε ελεύθερα :

    http://69100.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/09 01:20

    «Οι γηγενείς Κομοτηναίοι, είμαστε φιλήσυχοι και νομοταγείς, δεν επιθυμούμε, να ζήσουμε άλλη μία «Νύχτα των Κρυστάλλων», όπως ζήσαμε τον Ιανουάριο του 1990»!!!!!

    Κύριε Περιφερειάρχη Ανατολικής-Μακεδονίας & Θράκης.
    Κύριε Σταμάτη:

    Ο «ανήρ», που επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική, ή είναι εν ενεργεία πολιτικός, για να επιτύχει στα καθήκοντα που ανέλαβε, οφείλει να είναι γνώστης, τουλάχιστον της πολιτικής ιστορίας της πατρίδος του, και της πολιτικής ιστορίας της Περιφέρειας, της Νομαρχίας, ή του Δήμου που διοικεί.
    Οι χαρισματικοί και εμπνευσμένοι, πολιτικοί ηγέτες, όπως: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και τόσοι άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, ήταν και είναι γνώστες της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, και βέβαια και της Ελλάδας, για αυτό επέτυχαν τους ειρηνικούς και οικονομικούς στόχους της πατρίδας μας σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική.Προς ενημέρωσή σας, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να μελετήσετε το παρακάτω κείμενο, και την ανάλογη ιστοσελίδα, και για περισσότερες και ολοκληρωμένες ιστορικές πληροφορίες αποτανθείτε, στον Κομοτηναίο δικηγόρο κ. Ζαφείριο Μέκο.
    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
    alex.eled.duth.gr/Mekos/Mekos1/GREEK_EDITION/GRF.HTML - 46k
    13. τύπο: Όπως πειστικά και τεκμηριωμένα ανέλυσε ο κούρδος ιστορικός Κ. Αλή, σε διάλεξη του στην Κομοτηνή, οι Οθωμανοί ονόμαζαν Γκιουμουλτζίνα (Gumlcne) την Κομοτηνή, προσπαθώντας να μεταφέρουν στη γλώσσα τους τη βυζαντινή ονομασία της Κουμουτζηνά. Το κο προφέρεται και ko, ku ή go, gu. Φωνήεντα δεν υπάρχουν και έτσι κατέληξε η Κουμουτζηνά σε Γκιουμουλτζίνα.
    Το ίδιο συνέβη και με την ονομασία της Ξάνθης. Στην οθωμανική γλώσσα, το ξ προφέρεται σκ. Επειδή καμία λέξη δεν αρχίζει από σύμφωνο στην προφορά προστέθηκε το γράμμα i (για παράδειγμα, Σμύρνη: I-zmir, Σπάρτη: I-spar). Έτσι, το Ξάνθη έγινε Ι-σκαν(θ)ί και επειδή δεν υπάρχει το θ, έγινε Ι-σκαντσί και τελικά Ισκετσί.
    Έτσι αποδεικνύεται όχι μόνο η ελληνικότητα των ονομάτων που οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν, αλλά και η συνεχής και αδιάλειπτη ελληνικότητα των ίδιων των πόλεων».
    Επίσης σας πληροφορούμε, πάντοτε καλόπιστα, να ενημερωθείτε για την ιστορική της ονοματολογικής εξέλιξης, της πολυπόθητης και «ταλαιπωρημένης» Κομοτηνής μας, μελετώντας τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΟΔΗΓΟ, με τίτλο «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ», που επιμελήθηκε ο ιστορικός και Διευθυντής της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ», κ. Αντώνης Λιάπης. Η έκδοση του ιστορικού οδηγού (1988), οφείλεται στην ευγενή προσφορά :
    ΤΟΥ «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ-ΟΜΙΛΟΥ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».
    Στη σελίδα -13- και με τίτλο «Η ΟΜΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», αναφέρεται σχετικά με την ονομασία της όμορφης πολυπολιτισμικής πόλης μας:
    -«Σύμφωνα με μια παράδοση, το όνομα ανήκει στην κόρη του ζωγράφου της αρχαιότητας Παρασσίου, την Κομοτηνή, που μαζί με τους Μαρωνίτες ίδρυσε στο εσωτερικό της Θράκης αποικίες.
    -Η επικρατέστερη εκδοχή σήμερα δέχεται την προέλευση του ονόματος από την Βυζαντινή λέξη Κουμουτζηνά, που δηλώνει τα κτήματα του Κόμη. Ο τίτλος του κόμη δινόταν σε ανώτερους στρατιωτικούς και διοικητικούς άνδρες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έτσι, τα κτήματα κάποιου κόμη, ονομάσθηκαν Κομοτηνά-Κουμουτηνά-Κουμουτζηνά. Ο τύπος Κομοτηνά ή Κομοτηνή συναντιέται για πρώτη φορά στον ιστορικό Νικηφόρο Γρηγορά (1295-1360), γνωστό για τους λογιωτατισμούς που χρησιμοποιούσε.
    -Κατά συνέπεια και οι τύποι Γκιουμουλτζίνα και Γκιουμουρτζίνα, με τους οποίους είναι γνωστή η Κομοτηνή σ’ όλη την Τουρκοκρατία, είναι παραφθορές της ονομασίας Κουμουτζηνά και όχι κάποιας τούρκικης λέξης».
    Αυτά τα λίγα, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.. Το ποιος έχει δίκαιο ή άδικο τα συμπεράσματα δικά σας και των Θρακιωτών. Εξ’ άλλου την άδεια λειτουργίας της Τουρκικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, την ενέκρινε, η Κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία υπηρετείται πιστά και με «σωφροσύνη». Τι συμφωνίες υπογράφηκαν, ο Λαός της Θράκης δεν τις γνωρίζει!!!!!!!
    Δοθείσης ευκαιρίας, πληροφορούμε τον κ. Σταμάτη, ότι σε στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε το 1991-1992 στον βόρειο Έβρο, με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, και υπουργό Εξωτερικών τον ιδεολογικό καθοδηγητή του κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντώνη Σαμαρά, διανεμήθηκε στους Τούρκους και Έλληνες Αξιωματικούς, ενημερωτικό φυλλάδιο με Χάρτη της Θράκης, στον οποίο οι πόλεις και οι οικισμοί αναφερόταν με τουρκικά και βουλγάρικα τοπωνύμια. Σχετικό ρεπορτάζ, είναι καταγεγραμμένο στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», εκείνης της αλησμόνητης «Μητσοτακεϊκης περιόδου».
    Με τον ίδιο ζήλο, ο κ. Περιφερειάρχης, οφείλει να δώσει εντολή, στους συμβολαιογράφους και στις δημόσιες υπηρεσίες, να μην αναφέρονται τα τοπωνύμια με την τουρκική τους ή βουλγαρική ονομασία!!!!!!!
    Δεν γνωρίζουμε, τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο στην όμορφη Κομοτηνής μας. Γιατί μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση-διαφωνία του κ. Περιφερειάχη (οι) «los Quardias Civiles», και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, και πολλοί άλλοι της ίδιας ιδεολογικής συμπεριφοράς, με στημένες συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια της Θράκης και αλλαχού, εκφράζουν τις γνωστές μπουρδολογίες-γνώμες τους σύγκρουσης,.
    Για όλα τα προβλήματα και ιδιαίτερα για τα πολιτικά υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση εκατέρωθεν, και «το γνώθι σ’ αυτόν». Για αυτό το λόγο οι πολιτικοί που διορίζονται στις ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας, πρέπει να είναι γνώστες της «Διπλωματικής Γλώσσας», και να την «χρησιμοποιούν», όταν παρουσιάζονται εκούσια ή ακούσια προβλήματα. Με «ψευτονταηλίκια» δεν λύνονται τα προβλήματα, εκτός και εάν εν όψει των εκλογών «πουλάμε και πατριωτισμό».
    Οι γηγενείς Κομοτηναίοι, είμαστε φιλήσυχοι και νομοταγείς, δεν επιθυμούμε, να ζήσουμε άλλη μία «Νύχτα των Κρυστάλλων», όπως ζήσαμε τον Ιανουάριο του 1990!!!!!
    Οι γηγενείς Κομοτηναίοι
    Emilio Salvatore e Dolores Ibaruri (Pasionaria)-Sefer usta –dansor Kara Fatme

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.