16.1.09

PIAZZA del POPOLO LIVE TV

Η PIAZZA del POPOLO LIVE TV θα εκπέμπει από σήμερα δύο ντοκιμαντέρ, τα οποία αφορούν την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και την υπόθεση του Σορίν Ματέι.
Στο πρώτο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, μέσα από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», ερευνά το προφίλ της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που έφερε ξανά την εγχώρια τρομοκρατία στις πρώτες σελίδες των ξένων εφημερίδων. Ο δημοσιογράφος βάζει στο μικροσκόπιο την «μετά-17Ν» εποχή και αναζητεί τα ίχνη της οργάνωσης – μυστήριο που χτύπησε πριν από μερικές ημέρες. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία των ερευνών των αρχών και δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για την τρομοκρατία στην Ελλάδα από το 2003 μέχρι και σήμερα.
Το δεύτερο είναι ένα ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου BBC για την γνωστή σε όλους μας υπόθεση Σορίν Ματέι. Υπόθεση που κατέληξε στο μακελειό της οδού Νιόβης. Το ντοκιμαντέρ είχε γυριστεί από το BBC εξαιτίας της παγκόσμιας πρωτοτυπίας του γεγονότος, αλλά και εξαιτίας της τραγικής κατάληξης που είχε η συνάντηση των εξουσιών της Αστυνομίας και της τηλεόρασης, με τραγική συνέπεια τον άδικο χαμό της Αμαλίας Γκινάκη. Ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο κανένας δημοσιογράφος δεν θα ήταν υπερήφανος να πρωταγωνιστεί. Ενδεικτικό είναι ότι ξεκινά με τη φράση «ήταν μια ζωντανή μετάδοση ομηρείας που διήρκεσε τέσσερις ώρες κατά τις οποίες ο κώδικας δεοντολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία εκτέθηκαν με τον χειρότερο τρόπο».
Καλή τηλεθέαση.
Δείτε PIAZZA del POPOLO LIVE TV εδώ…

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/1/09 21:02

    Οι Δολοφόνοι του Επαναστατικού Αγώνα
    Ep-Ag-5

    Νομίζουν ότι είναι ...επαναστάτες!!! Για ρωτήστε ρε αλήτες τους αληθινούς επαναστάτες αν κρύφτηκαν ποτέ. Από την επανάσταση μέχρι σήμερα έχουν πρόσωπο και όνομα και γιαυτό τους τιμάμε.
    Αφού είστε επαναστάτες κατεβάστε τα όπλα και άντε στα κατεχόμενα να κατεβάσετε την σημαία όπως ο Σολομού που δολοφονήθηκε. Άντε πηγαίνετε να υπερασπιστείτε ιερά και τα όσια ....

    ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

    και εμείς δεν προβάλουμε τις εκληματικές σας ενέργειες

    http://www.corfunews.eu/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/1/09 14:28

    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ
    Σε τοπική εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής ,δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του «Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αν Αττικής o Σωκράτης»,στην οποία οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται, διότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακινεί το θέμα του αντικομουνιστικού μνημονίου. Θέτοντας σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης ,ανεξάρτητα από τις πολιτικοϊδεολογικές πεποιθήσεις και εκτιμήσεις του καθενός.

    Η προσπάθεια, εξομοίωσης –αναφέρει η σχετική ανακοίνωση- του κομμουνισμού με το Ναζισμό, αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη.

    Στο σημείωμα αυτό ,θα επιχειρήσω να φρεσκάρω τη μνήμη εκείνων που φαίνεται ότι λειτουργεί επιλεκτικά και μάλιστα κατά τρόπο παιδαριώδη λες και το 95% του Ελληνικού Λαού έχει πάθει αμνησία και μόνο το δογματικό και αμετανόητο 5% κατέχει την ιστορική αλήθεια.

    Τι αναφέρει αυτό το περιβόητο μνημόνιο για το οποίο διαμαρτύρονται οι ελάχιστοι εναπομείναντες σήμερα κομμουνιστές στην Ευρώπη. Αναφέρει δηλαδή κάτι πολύ απλό και κατανοητό ακόμα και σε ανόητους. «Ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται εν ονόματι οποιασδήποτε ιδεολογίας , είναι εγκλήματα και πρέπει να τιμωρούνται .» Οι Ναζί λ.χ ,χωρίς καμία αμφιβολία διέπραξαν θηριωδίες .Σκότωσαν, έκαψαν , ατίμασαν ,σκόρπισαν τον όλεθρο.

    Ο ελεύθερος κόσμος , στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο αντιστάθηκε σθεναρά , ανέτρεψε τον ναζισμό και τιμώρησε παραδειγματικά τους πρωτεργάτες στη Νυρεμβέργη το 1945. Μεταξύ εκείνων που

    έμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος

    εκατομμυρίων αθώων πολιτών είναι και οι κομμουνιστές.

    Και αυτό, δεν το καταγγέλλουν αντικομμουνιστές ,αλλά αξιόπιστοι

    πνευματικοί άνθρωποι της τέχνης και της επιστήμης, που πίστεψαν στο μαρξισμό , συμπαραστάθηκαν για την επικράτησή του και έζησαν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα και το άγριο πογκρόμ που οργανώθηκε σε βάρος εκατομμυρίων αντιφρονούντων στο μαρξιστικό σύστημα που επιβλήθηκε εκτός από τη Σοβιετική ΄Ένωση και στα κράτη του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ .

    Ένας από αυτούς είναι και ο Αντρέι Ζαχάρωφ. Διάσημος πυρηνικός επιστήμων και αποκαλούμενος πατέρας της υδρογονοβόμβας , που σήμερα αποτελεί σύμβολο του παγκόσμιου ανθρωπισμού.

    Ο Ζαχάρωφ συνέλαβε τον εαυτόν του να αναρωτιέται για τη επιτυχία της θεωρίας του σοσιαλισμού .Είχε αντιληφθεί ότι λιγόστευε όλο και περισσότερο η ικανότητα του σοσιαλισμού να λύσει με κάποιο ειδικό τρόπο τα προβλήματα του κόσμου. Πίστευε ότι τα κράτη που ακολουθούν το σοσιαλιστικό σύστημα τείνουν να έχουν τα ίδια προβλήματα με τα καπιταλιστικά κράτη.

    Τις ανησυχίες του αυτές τις δημοσιοποίησε στον Τύπο και γι αυτό καθαιρέθηκε από όλα τα προνόμια που είχε σαν επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της Σοβιετικής Ενώσεως.

    Ο Αντρέι Ζαχάρωφ στο βιβλίο του « Ο Ζαχάρωφ αποκαλύπτει»

    Γράφει χαρακτηριστικά για το κομουνιστικό καθεστώς και τα εγκλήματα που διέπραξε , τα οποία και εξομοιώνει με αυτά της ναζιστικής θηριωδίας.

    « Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα χαντάκια με τα πτώματα τους θαλάμους αερίων ,τα σκυλιά των Ές-‘Ες ,τους φανατισμένους γιατρούς, τους σωρούς από γυναικεία μαλλιά, τις βαλίτσες γεμάτες χρυσά δόντια, και τα λιπάσματα από τα εργοστάσια του θανάτου.

    Όμως, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και την εγκληματική κομματική και δογματικά στενοκέφαλη πολιτική του Στάλιν και των συνεργατών του, που έβαλε τους σοσιαλιστές και τους κομμουνιστές να πολεμήσουν ο ένας τον άλλον.

    Ο ναζισμός - λέει ο Ζαχάρωφ -, κράτησε δώδεκα χρόνια στη Γερμανία . Ο σταλινισμός όμως κράτησε διπλάσιο χρονικό διάστημα στη Σοβιετική Ένωση.

    Υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά .αλλά και μερικές διαφορές. Ο σταλινισμός, παρουσίασε ένα πολύ πιο έξυπνο είδος υποκρισίας και δημαγωγίας από τον ναζισμό, που δε βασιζόταν σ ένα φανερά κανιβαλιστικό πρόγραμμα , όπως αυτό του Χίτλερ, αλλά σε μια προοδευτική , επιστημονική και λαοφιλή σοσιαλιστική ιδεολογία. Ο μηχανισμός των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων

    γινόταν πλέον σε επιστημονική βάση….Τουλάχιστον δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στις αίθουσες των βασανιστηρίων της NKVD {μυστική αστυνομία]

    στα στρατόπεδα για τους εξόριστους κούλακ {πλούσιοι αγρότες}και τις οικογένειες τους και στα στρατόπεδα «χωρίς επικοινωνία» {αυτά τα στρατόπεδα ήταν στην πραγματικότητα το πρότυπο για την κατασκευή των φασιστικών στρατοπέδων του θανάτου}Χιλιάδες κρατούμενοι εκτελούνταν εξαιτίας του «συνωστισμού».ή έπειτα από ειδικές διαταγές» Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων ,ο κορυφαίος αυτός διανοούμενος .Και βέβαια η ιστορική διαδρομή των μετέπειτα εξελίξεων στη Σοβιετική Ένωση και στους δορυφόρους της, τον δικαίωσε απολύτως.

    Στην Κίνα, στην Καμπότζη , στη Ρουμανία , στην Ελλάδα στο Βιετ Νάμ και αλλού, έγιναν επίσης εγκλήματα φρίκης και αποτροπιασμού εν ονόματι δήθεν, της μαρξιστικής ιδεολογίας και της επιβολής με τη βία τη δικτατορία του προλεταριάτου . Ορισμένοι ιστορικοί καταγράφουν τα εγκλήματα αυτά , ως κατά πολύ υπέρτερα εκείνων που διαπράχθηκαν κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Δεν χρειάζεται συνεπώς να καταβάλει κάποιος προσπάθεια για να εξομοιώσει τα εγκλήματα του ναζισμού με αυτά του κομμουνισμού .Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να

    επισημάνουμε ότι τα εγκλήματα των κομμουνιστών υπήρξαν ειδεχθέστερα . Διότι ενώ οι ναζιστές διέπραξαν εγκλήματα εν καιρώ πολέμου , αντίθετα οι κομμουνιστές δολοφονούσαν εν ψυχρώ σε καιρό ειρήνης και μάλιστα. στις ίδιες τους τις πατρίδες.

    ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΛΥΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.