12.1.09

«Ανήθικη» αποζημίωση για ηθικές βλάβες!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ δάνειο από μια Τράπεζα για μία ΥΠΟΨΗΦΙΑ δανειολήπτρια. Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ δανειολήπτρια ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ, αφού ακύρωσε το δάνειο. Η Τράπεζα όμως εμφάνιζε τις δόσεις να … τρέχουν! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά – αφού αυτές σαφώς δεν τις πλήρωνε κανείς, γιατί δεν τις … χρωστούσε και κανείς – τις εμφάνιζε … απλήρωτες! Πάλι καλά που δεν … κατάσχεσε το ακίνητο που … ποτέ δεν αγοράστηκε!!!
Αυτή είναι η ιστορία. Τώρα, όμως, θα σας πω και το καλύτερο: ο … ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ, πλέον, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ … «αναγνώρισε», λέει, την ψυχική οδύνη της κυρίας και της επιδίκασε αποζημίωση … 1.200€!!! Συνηθισμένος στα δημοκρατικά καθεστώτα (όπως Αμερική!), ο γράφων νόμισε ότι έκανε λάθος και ότι το νούμερο της αποζημίωσης αναφερόταν ως … χιλιάδες ευρώ – δηλαδή 1.200€, ήτοι 1.200 χιλιάδες ευρώ (όπως αναφέρονται στους ισολογισμούς), ήτοι 1.200.000€. Κι επειδή το 1.200.000€ μου φάνηκε μικρό για να δικαιώσει την κακομοίρα που την πάτησε και να τιμωρήσει την Τράπεζα (γιατί, όπως είπα, συνηθισμένος σε δημοκρατίες περίμενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5-5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ αποζημίωση), άρχισα ΞΑΝΑ τα μπινελίκια στον Άρειο Πάγο και την ελληνική «δικαιοσύνη».
Ουαί και αλίμονο: όταν ξαναδιάβασα το άρθρο, διαπίστωσα ότι δεν αναφερόταν πουθενά η φράση «τα ποσά απεικονίζονται σε €000», όπως θα περίμενα! Η κυρία ΔΕΝ πήρε το ευτελές ποσό των 1.200 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, λοιπόν! Πήρε το … ιλιγγιώδες ποσό των … 1.200€!!! ΣΚΕΤΟ!!!
Κατά τα άλλα η Ελλάδα ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ «δημοκρατία». Ευτυχώς που οι … σφραγίδες ενός κράτους ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ο οποίος εξαιρείτο από το … γένος των «χαχόλων» - αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα!
Προσωπικά, θα δώριζα τα 1.200€ σε σχολή … δικαιοσύνης προς επιμόρφωσιν … ελληνικών νομοθετών, ελληνικών δικαστών, ελληνικών ραδικιών και λοιπών εκπροσώπων της … εγχωρίου χλωρίδος. Δεν ξέρω ακριβώς τι τα έκανε η εν λόγω κυρία, αλλά ελπίζω να … μην έβγαλε τον τραπεζίτη και τον πρόεδρο του δικαστηρίου έξω για φαγητό!
Και το άκρον άωτον της αντιδημοκρατικότητος στην υπόθεση ΔΕΝ το διαβάσατε ακόμη. Τώρα θα το διαβάσετε:
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΝ ΠΙΑ ΗΤΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΛΙΑΣΤΗΚΕ, για να ξέρουμε να την επισκεπτόμαστε συχνότερα (την τουαλέτα της)…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.