16.12.08

Μεγαλόπνοα σχέδια, μεγάλες… εισπνοές!

Προχθές στο μπαλκόνι μου διάβαζα το Χρόνο και τα Μικροκομοτηναίικα. Ψιλοτσατίστημα με το γεγονός ότι μερικοί θεωρούν ότι, όταν η κυβέρνηση ή οι δυνάμεις ασφαλείας μ@λακίζονται, οι πολίτες πρέπει να κάνουν … σιωπηλή διαμαρτυρία, αντί να παίρνουν τα … ρόπαλα και να βγαίνουν στο δρόμο γυμνοί, για να γ@μήσουν και να δείρουν (όπως οι εκλεκτοί ημών πρόγονοι κ.κ. Ηρακλής και Flintstone).
Εκείνο όμως που μ’ έβγαλε από τα ρούχα μου ήταν άλλο. Και λέω «έβγαλε από τα ρούχα μου ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ κιόλας… Τρόμαξα το διάολο απ’ όλους τους γείτονες και μια γριά κόντεψε να πάθει κι έμφραγμα, αλλά την πρόλαβε η κόρη της (το ’παθε αυτή πριν τη γριά!)…
Ιδού η επίμαχη ΑΡ-ΛΟΥΜ-ΠΑ: «Ένα μεγαλόπνοο επενδυτικό σχέδιο ύψους 85 εκ. ευρώ θα εξαγγείλει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος. Στόχος η αξιοποίηση έργων πάνω στον τουρισμό σε φιλέτα των ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων. Καιρός ήταν, αρκεί βέβαια να μην μας προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις. Ένα μικρό μερίδιο φυσικά θα πέσει και στην περιοχή μας περίπου 2 εκ. ευρώ για την μετατροπή του κάμπινγκ Φαναρίου σε οικολογικό κάμπινγκ και δεν αποκλείεται αυτό να ανακοινωθεί με την παρουσία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στην περιοχή μας. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι αυτό επιτεύχθηκε και με τις ενέργειες του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Φυσικά αν το ελληνικό κράτος αξιοποιούσε μέχρι τώρα τα ακίνητα που ανήκουν στην ΕΤΑ και στο υπουργείο Γεωργίας, δεν θα άφηναν το περιθώριο στους Βατοπαιδινούς να μιλάνε για ανάπτυξη και βυζαντινά χωριά. Αλλά δυστυχώς η ολιγωρία μας δεν έχει όρια. Ένα μικρότερο μερίδιο από τα 85 εκ. ευρώ θα λάβουν και το τουριστικό περίπτερο Αβδήρων με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου. Βέβαια για όλους αυτούς τους σχεδιασμούς πρωτεύοντα ρόλο παίζουν ξένοι μελετητές, Άγγλοι, Καναδοί και Γερμανοί πρωτίστως, όπως ζωηρό ενδιαφέρον υπάρχει για την εξαγορά πολλών φιλέτων από ξένους επενδυτικούς οίκους. Όσο για μας μάλλον… οι Γερμανοί ξαναέρχονται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες».
Κατ’ αρχήν, για να ξεκινήσουμε … εξ αρχήν: ο Σπηλιωτόπουλος παίρνει «μεγαλοπνοές» μόνον κατά το … ρούφηγμα (για οιονδήποτε λόγο).
Το σοβαρότερο, όμως, ΔΕΝ το ξέρει ο πιτσιρίκος. Θα το ήξερε, αν με διάβαζε πιο συχνά. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, μπας και με διαβάσει τώρα αυτός (αφού ο … παπάς θα περιμένει καιρό ακόμα για τον ίδιο λόγο…):
ΤΑ Ε.Τ.Α. ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ… ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ! Όπως είπα, έχουν φάει ήδη ένα ‘ξώδικο στην Αθήνα, και –αν δεν σεβόμουν την εγκυμοσύνη και κατόπιν τη λοχεία της δικηγόρου μου– θα είχαν ήδη φάει και 2-3 μηνύσεις, έτσι για αρχή και για να «ζεστάνω» τα … ουμπαλάκια μου πριν αρχίσω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τα «δουλεύω»… Αλλά είμαι υπομονετικός. Και ξεχνώ πολλά, αλλά όχι αυτά…
Θέλω να σε δω μικρέ, ΠΟΥ θα κάνεις το μπανάκι σου και ΠΩΣ θα μοστράρεις το μπικινάκι σου, όταν σου πουν τα ΕΤΑ; «Κοπέλι μου, για να μπεις στην πλαζ … Αβδήρων θα μας δώκεις €6. Αλλιώς … άρον-άρον το στριγκάκι σου και σ’ άλλη παραλία!»
Τότε να σε δω τι άναρθρες κραυγές αποπληξίας θα βγάζεις! Καλό κασετόφωνο να ‘χεις, για να τις γράφεις και να τις ακούς μετά! Έτσι για να ξέρεις και τι συχνότητες μπορείς να πιάσεις και δεν το ‘ξερες! Εδώ στον Άλιμο, you know, γαβγίζουμε για χρόνια. Κι αν δάγκωνε και κανείς άλλος, τώρα θα την είχαμε πάρει πίσω την παραλία. Αλλά όταν ένας κουκ-Uli-ς προσπαθεί να φέρει την άνοιξη μόνος του … ο ήλιος δαγκώνει για καιρό ακόμη. Οπότε, αρκέστηκα στην … βεβιασμένη «προθυμία» να ανοίγει την πόρτα της παραλίας κάποιος το χειμώνα αποκλειστικά για την αφεντομουτσουνάρα μου και κατ’ απαίτηση (όπως είπα, είμαι χειμερινός – αλλιώς: «κρύος»).
Ν’ αφήσουν, λοιπόν, τις παραλίες μας ήσυχες, τόσο τα ΕΤΑ όσο και οι ξένοι επενδυτές. Γιατί, εμείς οι ακρίτες, είμαστε αυτό που οι Αμερικανοί αποτελούν «frontier society», δηλαδή άνθρωποι των συνόρων, και αντιδρούμε διαφορετικά εδώ και από τους Αθηναίους, αλλά και από … εμάς τους ίδιους, όταν βρισκόμαστε στην Αθήνα.
Αντιληπτόν; (Ή, όπως έμαθε ο τρίχρονός μου και λέει: Γκέγκε;)
Και όσον αφορά όλα αυτά τα … «μεγαλορουφηχτά» σχέδια, θα πρέπει οι οραματιστές τους να γνωρίζουν ότι σε λίγο θ’ ανοίξουμε το μαγαζί με … είδη καπνιστού (πούρα, πίπες, κλπ). Όσον δε αφορά την αντιπροσωπεία «Guns and Ammo» στη γωνία, είμαστε … κουμπάροι: είμαστε ιδιοκτήτες και αποκλειστικοί πελάτες! Ακριβώς στα χνάρια της κυβέρνησής μας: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!!! Έ-ε-ετσι…
Και, όπως έκανε και με την κυβέρνηση, ας μας καταγγείλει η αντιπολίτευση για … διαπλοκή!!!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.