4.12.08

Ετυμηγορία της Κοινής Γνώμης

Θυμάστε τι σας έλεγα για το «πόρισμα λαού»; Είδατε πόσο απλά είναι τα πράγματα; Πόσο η σκόπιμη συνθετότητα και «συντομία» που εισάγεται από τους Νεοδημοκράτες σε τόσο απλά πολιτικά ερωτήματα, αλλά και σε ζητήματα ενδεδειγμένης «ποινικής διαχείρισης», είναι απλά το «μελάνι της σουπιάς»;
Με τιμά νομίζω, και θα συμφωνήσετε, και τιμά όλη την παρέα των συντακτών και αναγνωστών της piazza, το γεγονός ότι το «πόρισμα λαού» αναπαράγεται αυτές τις μέρες κα δικαίως από τον έγκυρο εθνικό Τύπο. Όχι επειδή το διάβασαν και όχι ακριβώς με αυτό τον τίτλο. Αλλά ως «πόρισμα της κοινής γνώμης», όπως το λένε κομψά οι μεγαλοδημοσιογράφοι και σε τελική ανάλυση είναι αυτό κάθε νοήμων πολίτης «συντάσσει» ενστικτωδώς στο μυαλό του και δε χρειαζόταν απαραίτητα καμιά εξεταστική (που καλώς γίνεται, αλλά για το τυπικό) για να το κάνει.
Αντιπαραβάλλετε τι έγραψα λοιπόν ως piazzaδόρος για το «πόρισμα λαού» και τι έγραψαν Ελευθεροτυπία και ΕΘΝΟΣ για το «πόρισμα της Κοινής Γνώμης». Επίσης το ΕΘΝΟΣ για την «ετυμηγορία της Κοινής Γνώμης», ασχέτως της στάσης της Ν.Δ.
Συμφωνείτε ότι η piazza προηγήθηκε χαρακτηριστικά στην κεντρική ιδέα του πόσο καταλαβαίνει τα δεδομένα ο κόσμος;
Όσον αφορά κάποιες μομφές από φίλους για την «υπερβολή», κατά τη γνώμη τους, να κτυπήσω τον Τσίπρα, ειρωνευόμενος την δυνατότητά του να χειριστεί το Βατοπέδι, να τους υπενθυμίσω έτσι πρόχειρα ότι ο Τσίπρας, μιλώντας προ μηνός και κάτι στον City FM, για το αν θα συνταχθεί με την Προανακριτική, το τότε μεγάλο θέμα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να ψηφίσει την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή λέγοντας ότι «όταν λένε οι δύο εισαγγελείς ότι πρέπει να πάει η υπόθεση στη Βουλή, κάτι έχουν δει». Δηλαδή από όλα αυτά που από το καλοκαίρι έβγαιναν στον αέρα τεκμηριωμένα, και με ερωτήσεις στη βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και επαληθεύονται και τώρα στην Εξεταστική και με τυπική βούλα, ο νεανίας δεν στενοχωρήθηκε. Επειδή του προέκυψε η στάση των Εισαγγελέων πείστηκε; Το κερασάκι στην τούρτα τον συγκίνησε; Και προσέξτε τι λέει: «κάτι» είδαν. Τι «κάτι» ρε; Απλά «κάτι»; Είπαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την ουσία. Μέχρι καμιά ερώτηση για το «κακό σύστημα», την «κακούργα την κενωνία», τους «τραγόπαπες» να κάνει και του φθάνει. Στην συμφωνία για Προανακριτική προ μηνός και κάτι, σύρθηκε από την αποφασιστική στάση του ΠΑΣΟΚ και από τις δημοσκοπήσεις όπου καταβαραθρωνόταν αν δεν τη στήριζε. Ήδη προχθές, μετά από τόσες σελίδες Εξεταστικής, ο Αλαβάνος μίλησε ξεκάθαρα για «διαχρονικό σκάνδαλο του συστήματος», όπου εμπλέκονται και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό είναι το πρόβλημά του: Ο ιδιότυπος «ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ» για να βγει ο ίδιος επικοινωνιακά και να το παίξει «παρθένα» στους «ηθικούς» των μεγάλων κομμάτων και να τσιμπήσει ποσοστά. Χέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο επί της ουσίας. Τροφή για τα ποσοστά του ψάχνει. Δε ζητεί κάποια αλήθεια ή κάποια στοιχεία απονομής ευθυνών, όσο είναι δυνατόν, από την Εξεταστική. Να πιστοποιήσει μπλέξιμο και των δύο θέλει, μανιωδώς, για να μην πάρουν αέρα τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε έχει στόχο να γίνει … 2ο κόμμα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μωρέ μπράβο φιλοδοξία, να γίνεις 2ος !

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.