29.12.08

Χριστούγεννα στην Κομοτηνή. Φαντάσου τι θα γίνει τις απόκριες!

Η αισθητική του δημάρχου Κομοτηνής για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και συγκεκριμένα της κεντρικής πλατείας, που τόσο επικαλέστηκε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2008, θίγετε «βάναυσα» από τους χρήστες του διαδικτύου, στην γνωστή ηλεκτρονική πύλη Facebook.

Οι νεαροί χρήστες της πόλης μας δημιουργήσανε ένα group το οποίο ονομάστηκε «ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!!!». Από τον συγκεκριμένο ιστότοπο, τα σχόλια των μελών είναι καυστικότατα αλλά και συγχρόνως έξυπνα, «κατακρίνοντας» μ’ αυτόν τον τρόπο την κιτς αισθητική του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτός ήταν και ο τελικός κριτής για το πώς θα στολιστεί η Πλατεία Ειρήνης.
Το group αριθμεί μέχρι αυτήν την στιγμή σχεδόν 100 μέλη, μέσα σε πέντε ημέρες λειτουργίας και απ’ ότι φαίνεται και από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που εκκρεμούν, ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ.
Αξιοπρόσεκτα σχόλια μελών του group:
  • «Χριστούγεννα στην Κομοτηνή. Φαντάσου τι θα γίνει τις απόκριες!»
  • «Εγώ θα προτείνω να κρατάμε τα λεφτά που δίνουμε στα παπαροστολίδια και να τα δίνουμε στα ορφανά. Όσο για το στολισμό της πόλης, στις επόμενες εορτές να στολίσουμε τους υπεύθυνους τους φετινού στολισμού (δημοτικοί σύμβουλοι, εργάτες κλπ) με μπάλες, λαμπάκια κλπ και να τους βάλουμε να γυρνάνε στους δρόμους έτσι, για τιμωρία»
  • «Δεν σου αρέσει και εσένα ο στολισμός στην Κομοτηνή;;; Αισθάνεσαι ότι ΔΕ ΘΕΣ να βγεις φωτογραφία μπροστά στην ανεκδιήγητη φάτνη και τις πολικές αρκούδες; ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ! Είμαστε πολλοί!!!»
  • «Σας παρακαλώ προσλάβετε στον Δήμο κάποιον άνθρωπο με γούστο!»
  • «Πουλήστε τα και ταΐστε καμιά οικογένεια! Χρονιάρες μέρες. Ήμαρτον!»
  • «Από το μοναδικό σημείο της πόλης που έχει γλιτώσει από τη στιλιστική λαίλαπα του στολισμού, συνιστώ στους συμπάσχοντες συμπολίτες ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση λίγων ημερών μέχρι να περάσει η μπόρα και όσοι έχετε έστω κι ελαφρά φωτοφοβία όπως εγώ να περιορίσετε οπωσδήποτε τις νυχτερινές εξόδους σας...»
  • «Δεντράκια, μπαλάκια, φωτάκια, ατάκτως εριμμένα. Χώρια όλα τ' άλλα. Αυτό δεν είναι κιτς. Αυτό είναι του Κιτσ’ η μάνα κάθεται στη μέση της πλατείας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.