26.11.08

Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, Τάσου Βαβατσικλή, στην συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2009

Το τεχνικό πρόγραμμα ενός Δήμου είναι ο καθρέπτης της κοινωνικής του πολιτικής και κατανομής του παραγόμενου πλούτου της περιοχής. Είναι ένα εργαλείο κοπής της συνολικής πίτας και από το οποίο θα εξαρτηθεί το κομμάτι που θα αντιστοιχεί στου καθενός το μερίδιο (μερίδιο για την πόλη, μερίδιο για τους οικισμούς, για το περιβάλλον, για τον πολιτισμό, για την εκπαίδευση, για την πολιτική προστασία κτλ.)
Ποια είναι τα ποσοστά που αντιστοιχούν για κάθε τομέα και κύρια ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι στόχοι και το όραμα του προγράμματος; Αποσιωπούνται, είτε σκοπίμως, είτε από άγνοια.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι μια πιστή αντιγραφή του περσινού και του προπέρσινου. Που τότε ψηφίσαμε, στα πλαίσια μιας καλόπιστης κριτικής και μιας πρακτικής για να φανεί το στίγμα της δημοτικής αρχής σ’ αυτό που λέγεται ανάπτυξη, υποδομές, κοινωνική ευαισθησία, πολιτισμός, ανάδειξη των οικισμών, ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια. Για ποια απ’ αυτά θα μας απαντήσετε και τι σημαίνουν αυτά για όλους εσάς;
Μιλούσατε και μιλάτε προφανώς για Τεχνικό Πρόγραμμα ανακούφισης των δημοτών, με στόχο μια «Σύγχρονη Πόλη», όπως είναι και η ονομασία του συνδυασμού σας. Δεν είχατε και δεν έχετε να χάσετε τίποτε, αφού εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί η συμπόνια σας και το ενδιαφέρον για το Λαό είναι υποκριτικό.
Πολλά από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη ετοιμότητα, ΘΑ προταθούν και ΘΑ ενταχθούν στο απώτερο μέλλον.
Η διεκδίκηση, η πεμπτουσία κάθε δημοτικού άρχοντα, υποβαθμίζεται, αναστέλλεται, μετατίθεται μπροστά σε αόριστες υποσχέσεις των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Παιδείας, οι οποίοι στα πλαίσια μιας μακράς προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Οι υποσχέσεις αυτές δεν είναι εξασφαλισμένα κονδύλια. Ούτε το επικοινωνιακό τρυκ που επιχειρούν οι επικοινωνιολόγοι σας, αναγράφοντας έργα που ποτέ δεν θα γίνουν όπως το υπόγειο πάρκινγκ, η δημοτική αγορά, δικαιολογεί ένα τέτοιο ανεφάρμοστο, ανεδαφικό, εξωπραγματικό, αντιρρεαλιστικό, άδικο, υπερφίαλο Τεχνικό Πρόγραμμα.
Πόσο τις εκατό υλοποιήθηκε το περσινό σας πρόγραμμα;15, 16, 18%;;; Όχι περισσότερο. Κι αν εξαιρέσουμε τα ειδικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, που κληρονομήσατε από εμάς, όπως το URBAN λόγου χάρη, το ποσοστό θα ήταν μονοψήφιο!
Δεν θέλουμε δικαιολογίες του στυλ, ότι για την αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ ευθύνονταν οι παλιννοστούντες εργαζόμενοι που μετά από κατανάλωση άφθονης βότκας, όπως εσείς αναφέρατε σε συνάντηση σας με μουσουλμάνους συμπολίτες μας, έγραφαν τους λογαριασμούς όπως θέλανε αυτοί ή με τα δικά τους λογιστικά κριτήρια.
Σεμνά και ταπεινά.
Για να έχετε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Για να ξαναρχίσει η οικοδομική δραστηριότητα, για να ξαναγίνουν έργα, για να δώσουμε δουλειά σ’ όλους (κι όχι μόνο στους ημέτερους) για να κάνουμε την Κομοτηνή μας πρότυπο Πολυπολιτισμικής Συμβίωσης.

Ακούστε την τοποθέτηση του Τάσου Βαβατσικλή


Ακούστε την δευτερολογία του Τάσου Βαβατσικλή

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/08 22:53

    "Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»


    Η κορυφαια στιγμη των θεσμικων οργανων (Δημοι, Νομαρχιες) είναι η καταθεση και ψηφιση του προυπολογισμου και του τεχνικου προγραμματος.
    Ο Προυπολογισμος και το Τεχνικο Προγραμμα, πρεπει να χαρακτηριζονται από οραμα κοινωνικη ευαισθησια και πολιτικη,συγκεκριμενα υλοποιησιμα εργα,αφου προηγουμενως εξασφαλισθουν οι πηγες χρηματοδοτησης των εργων και οι οποιες θα αναφερονται ρητως και να εγγραφουν στον προυπολογισμο.
    Σε αντιθετη περιπτωση δεν είναι δυνατον να υλοποιηθουν τα προβλεπομενα εργα, τα οποια καθοριζουν το μελλον της πολης και των Δημοτων.

    Δεν περασε ουτε μια εβδομαδα από τοτε, που ο φερελπις νεανιας δημοτικος συμβουλος κ. Τσαλικιδης παρουσιασε το διετες εργο του ως αντιδημαρχου τεχνικων, το οποιο αποδειχθηκε μαϊμου γιατι προγραμματισθηκε, χρηματοδοτηθηκε και υλοποιηθηκε από την πρηγουμενη δημοτικη αρχη με δημαρχο τον κ. Βαβατσικλη και αντιδημαρχο τον κ. Πετριδη.
    Χωρις αιδω στην συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου ο αντιδημαρχος τεχνικων κ. Μετιος (νέο μπουμπουκι) εισηγηθηκε στο σωμα το τεχνικο προγραμμα του 2009, που όπως αποδειχηκε κατά την συζητηση, «ειναι πιστη αντιγραφη του περσινου και του προπερσινου τεχνικου προγραμματος».

    Περιτρανα αποδειχθηκε η ανικανοτητα της τωρινης δημοτικης αρχης με «αρχηγετη»τον κ.Κοτσακη, αφου υλοποιηθηκε το 16-18% των προβλεψεων τους τα τελευταια δυο χρονια.
    Αυτές οι αχαρακτηριστες τακτικες (ψευδεις και εικονικες προτασεις και εισηγησεις ) γινονται για να συγκαλυψουν την ανικανοτητα της κυβερνησης της ΝΔ και την δικη τους. Ως εσωτερικοι μεταναστες που είναι, (ισως να νομιζουν ότι είναι αποικιοκρατες και διοικουν μια αποικια) και ότι απευθυνονται σε μαμαλουκους υπηκοους. Αυτά δεν συμβαινουν ουτε στον βουλγαρικο μαχαλα της Κωνσταντινουπολης!!!!!!!.

    Αυτή η νοοτροπια των “Teneke Kizanlari” αλλοιωνει όχι μονο τους κανονες του δημοκρατικου παιχνιδιου αλλα-κυριως-διαβρωνει τα ηθη της Πολιτειας και της κοινωνιας.
    Τις ιδιες τακτικες επι 6 συναπτα ετη εφηρμοσε και ο κ. Γιαννακιδης, σαν να είναι κλωνοι της ιδιας «λαοπλανας μητερας» με τον κ. Κοτσακη.
    Ποιος δεν θυμαται το ρεζιλι που υπεστη το 2004 ο κ. Γιαννακιδης όταν ανταμα με τον κ. Λιουρτα παρουσιασαν στο Νομαρχιακό Συμβουλιο Ροδοπης ‘την μαϊμου’ μελετη Τουριστικης Αναπτυξης του νομου Ροδοπης, αφου κατά την συζητηση αποδειχθηκε ότι ηταν αντιγραφη της νομαρχιας Ξανθης!!!!!!
    Στον ιδιο μελετητη (golden boys Aggelopoylos) ανατεθηκε και 2η μελετη (αυτή η μελετη κρυβει πολλα) η οποια ποτε δεν συζητηθηκε και δεν εγκριθηκε στο ΝΣ Ροδοπης, η οποια κατατεθηκε προς εγκριση στα συναρμοδια υπουργεια και αποριφθηκε παταγωδως!!!!!!

    Και αυτά τα φαινομενα βλεπουμε, γιατι οι παραγοντες δηλ. οι κομματονταβατζηδες διαγκωνιζονται για το ποιοι θα προλαβουν να τοποθετησουν στα ψηφοδελτια, διεφθαρμενα στοιχεια της οικονομιας και της κοινωνιας. Βλεπουμε τα ΜΜΕ να συνεργαζονται και να προβαλουν το life-style των διαφθαρμενων προσωπων.
    Βλεπουμε τους αρχοντες και αρχηγετες της Τοπικης Αυτιδιοικησης να προβαλονται από διαφθαρμενους επιχειρηματιες των ΜΜΕ: Και αναριωτιεται ο πολιτης. Ποιος κανει την μεγαλυτερη ηθικη ζημια; Ο διεφθαρμενος ή ο νομιμοποιων την διαφθορα;
    (Διαφθορα : αφανισμος, ολεθρος, καταστροφη, ηθικη εξαχρειωσης, ηθικη καταπτωσης, εκφυλισμος, ΛΕΞΙΚΟ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΛΑΡΟΥΣ).

    Herena Sanchez

    Latinoamerikano idioma:
    Ala altura del betun:

    Καπoιος ερχεται σε δυσκολη και αβολη θεση, ρεζιλευεται, εξευτελιζεται ή μειωνεται η αξια του.
    La verdad es que con le que dijo en la conferencia, quedo ala altura del betun. Menudo rediculo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/08 05:35

    Oι αλήτες και ραδιούργοι ως εκεί που δεν πάει "πολιτικοί" της "Σύγχρονης Πόλης" έχουν χάσει πια τον έλεγχο. Τα περί βότκας και τα συναφή, δείχνουν το ποιόν τους και την απέλπιδα προσπάθειά τους να γαντζωθούν από τις καρέκλες. Κουράγιο! 21 μήνες έμειναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.