25.11.08

Στις 2 Δεκεμβρίου δικάζονται … τα πράσινα σταράκια

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, δικάζεται ο Παναγιώτης Κετίκης, ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια! Οι ποινές είναι πολλές, όμως ο Παναγιώτης είναι σίγουρα αθώος! Κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), Έκρηξη (κακούργημα), Διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας (κακούργημα), Διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα) είναι αυτά που φρόντισαν να του φορτώσουν!
Το Σάββατο 5 Μαΐου στο προαύλιο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης ο φοιτητικός σταθμός 1431ΑΜ κάνει πάρτυ (παραδίπλα και η ΠΑ.Σ.Π). Εκεί βρίσκεται και ο 19χρονος δευτεροετής Χημικός Μηχανικός Παναγιώτης Κετίκης. Την ίδια ώρα, στην οδό Εθνικής Αμύνης, οι γνωστοί άγνωστοι κάνουν πάρτυ κι αυτοί. Ξημερώματα πια, καθώς ο φοιτητής επιστρέφει σπίτι του, στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατίας (αντίθετα από το χώρο των επεισοδίων) άνδρες της Ασφάλειας του ζητούν την ταυτότητα. Στο Τμήμα ανακαλύπτουν πως ο Παναγιώτης ήταν ένας από τους 49 συλληφθέντες για τα επεισόδια της 8ης Μαρτίου, όταν είχε πυρποληθεί το φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη (για το οποίο ουδέποτε κατηγορήθηκε κάποιος εκ των 49). Τότε, οι διαδηλωτές αθωώθηκαν πανηγυρικά και ομόφωνα από το δικαστήριο. Όμως αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Παναγιώτης πέφτει στα χέρια της αστυνομίας και φυλακίζεται!!!
Από εκεί και πέρα ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια του…

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.