1.10.08

Καρχιμάκης εναντίον Στυλιανίδη

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με θέμα την παράκαμψη εφαρμογής του Νόμου περί εκλογής Καθηγητών στην Ιατρική Σχολή που οδηγεί σε ηθικά ανεπίτρεπτες συναλλαγές.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με βάση τον ισχύοντα νόμο, το εκλεκτορικό σώμα για την εκλογή Διευθυντών Κλινικών ή Εργαστηρίων στα Πανεπιστήμια είναι ο τομέας ενώ η Γενική Συνέλευση όπου το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών ανέρχεται σε πολύ υψηλό ποσοστό και καθορίζει τις προϋποθέσεις της εκλογής.
Πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών, η Γενική Συνέλευση απεφάσισε εφεξής να καταστεί η ίδια εκλεκτορικό σώμα, όπου εξέλεξε ένα αναπληρωτή Καθηγητή ως Διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής.
Ανεξάρτητα από τη νομιμότητα αυτής της εκλογής, εφόσον καθιερωθεί η εκλογή καθηγητού από τη Γενική Συνέλευση όπου μετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους των τομέων και αριθμός φοιτητών που κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, τότε η εκλογή του Διευθυντού-Καθηγητή της κλινικής ή του εργαστηρίου θα εξαρτάται κυρίως από τους φοιτητές.
Δεδομένου ότι στον Καθηγητή Διευθυντή κατά τον νόμο ανατίθεται η διδασκαλία του μαθήματος προς τους φοιτητές και οι εξετάσεις, η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ευθεία συναλλαγή, γεγονός το οποίο είναι ηθικά ανεπίτρεπτο και φυσικά δεν συμβαίνει σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου.
Ερωτάται ο Υπουργός Παιδείας, εάν στην πράξη εφαρμόζεται σήμερα ο ισχύων νόμος και τι προτίθεται να πράξει για την εφαρμογή του και στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.