1.10.08

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Πετρίδη…

…για την διαμόρφωση της τελικής πρότασης για την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης

[via ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ]
Υπέρ του δεύτερου σεναρίου της κυκλοφοριακής μελέτης, που κατατέθηκε και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, τάχθηκε η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Αυτή αφορά την αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου του κέντρου της Κομοτηνής, την ανάδειξη και ενίσχυση της λειτουργικότητας των κύριων οδικών αξόνων, την δημιουργία αντικινήτρων για την ανεξέλεγκτη χρήση των επιβατικών οχημάτων και την προώθηση και υποστήριξη ήπιων και εναλλακτικών μορφών μετακίνησης στο κεντρικό τομέα της πόλης.
Ο δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ Γιώργος Πετρίδης, τοποθετήθηκε για το θέμα στην συνεδρίαση και τόνισε:
«…η επιλογή για την παράταξη μας, ανάμεσα στα δυο σενάρια, και πιο ουσιαστικά η έγκριση της μελέτης τι σηματοδοτεί; Σηματοδοτεί την κήρυξη ενός πολέμου με νοοτροπίες οι οποίες έχουνε έχουν εγκατασταθεί στο σύνολο της κοινωνίας της πόλης. Μια σύγκρουση επομένως του Δήμου, της σημερινής δημοτικής αρχής και των επόμενων μ’ αυτές τις νοοτροπίες. Εμείς έχουμε να επιλέξουμε, εάν θα πάμε σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο που είναι το δεύτερο σενάριο, ή αν θα πάμε σε μια πιο ήπια σύγκρουση, γιατί συγκρούσεις είναι και οι δύο, που περιλαμβάνει το πρώτο σενάριο. Η προσωπική μου άποψη, γιατί έχω διαβάσει την μελέτη, είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα βάλουμε τον πήχη ψηλά, και συμφωνώ με την εισήγηση της υπηρεσίας για την επιλογή του δεύτερου σεναρίου.
Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση σε σχέση με την μελέτη. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο πρακτικά για εμάς στον Δήμο και κρίσιμο για την υλοποίηση της μελέτης αυτής, εάν στην τελική πρόταση υπήρχε και μια χρονική κατηγοριοποίηση - ομαδοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων, έτσι ώστε ο Δήμος να εντάξει κατά προτεραιότητα συγκεκριμένα έργα για φέτος. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της αυτή η μελέτη σε ένα δύο χρόνια, αλλά πάλι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος ακύρωσης της, εάν αυτή δεν είναι υλοποιήσιμη συνολικά σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ κρίσιμο επομένως να υπάρχει χρονική κατηγοριοποίηση από την πλευρά των μελετητών των προτεινόμενων έργων στην οριστική κατάθεση της μελέτης…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.