10.9.08

Κυβερνητικά και logika

Στυλιανίδης 1
Συγνώμη Ευριπίδη για πολλά από αυτά που σου σέρνω. Ειλικρινά. Τελικά είσαι ξεχωριστός μέσα σε αυτό το άθλιο υπουργικό μπουλούκι. Ο Βουλγαράκης τον κρατά από κάπου πονηρά τον Καραμανλή. Ο Ρουσόπουλος πάλι ΕΙΝΑΙ ο Καραμανλής. Ο Αλογοσκούφης είναι αναντικατάστατος λόγω ειδικού Υπουργείου. Η Ντόρα τον κρατά λόγω του ποσοστού της. Ο Σιουφλιάς έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Όλοι κάπου τεχνητά επιβιώνουν. Λόγω συνθηκών και συγκυρίας. Ειλικρινά, εκτιμώ ότι ο μόνος ίσως που έχει καρέκλα λόγω ικανοτήτων, προσωπικότητας, διάθεσης και χαρακτήρα είσαι εσύ. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ!
Στυλιανίδης 2
«Ξεσκίστηκε» η ΕΤ3 να παίζει Στυλιανίδη! «Ξεσκίστηκε»! Και η θεματολογία; Κατευναστική «ακροατηρίου Ψωμιάδη – Ανθίμου»! Μέχρι και το ξεχασμένο πια βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού της Ρεπούση θυμήθηκαν οι επικοινωνιολόγοι του Ευριπίδη και έστησαν στο περιθώριο της ΔΕΘ σχετική ερώτηση για να απαντήσει «εθνικά» και «πατριωτικά» και «ασυμβίβαστα» ο δικός μας. Προκάτ βέβαια η απάντηση αλλά έδινε στίγμα για το συντηρητικό πυρήνα της Ν.Δ.στη Θεσσαλονίκη. Και υπάρχουν κάποιοι που αμφιβάλλουν για την επικείμενη κάθοδό του στη συμπρωτεύουσα; Ο Ευριπίδης φεύγει. Ο Νίκος έρχεται. Ο Κυριάκος αγωνίζεται μάταια. Ο Ιλχάν ελπίζει. Για να δούμε. Όμορφη τελικά η ζωή. Με σασπένς. Άραγε ΣΤΟΙΧΗΜΑ υπάρχει για αυτά; Θα χεστώ στο τάλιρο με τις προβλέψεις μου.
Θα συμφωνήσουν;
Μονότονα επαναλαμβάνουν οι Κυβερνητικοί τον τελευταίο καιρό ότι το βασικό αίτιο για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και τα νέα μέτρα είναι η διεθνής κρίση. Γιατί δεν τους πιστεύουμε; Γιατί πολύ καιρό τώρα, χωρίς τη διεθνή κρίση, πιπιλούσαν άλλη καραμέλα (και μερικοί συνεχίσουν ακόμα και τώρα). Ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και πού να προλάβουμε σε τόσο λίγο διάστημα να τα διορθώσουμε. Τελικά θα συμφωνήσουν; Το ΠΑΣΟΚ ή η καταραμένη η διεθνής κρίση φταίνε; Μερικοί βέβαια πρωτοτυπούν. Φταίνε λέει κάποια ανίκανα στελέχη μας αλλά αυτό δε συνιστά λόγο αποδοκιμασίας της Κυβέρνησης η οποία απλά τους τοποθέτησε, δεν θα κάνει και τη δουλειά τους. Ναι, περίπου αυτό είπε η αξιότιμη κ. Ζέτα Μακρή στον Alpha χθες όταν της έβαλαν τα δύσκολα: «Πώς κυρία μου παραλάβατε τη ΔΕΗ με 500 εκ κέρδη, μετά από τεράστιες αυξήσεις που εγκρίνατε στα τιμολόγια καταβαραθρώνετε στα 200 εκ. ζημίες;» Τελικά συμφωνήστε, ποιος φταίει; Αλλά μάλλον τα θολώνετε τα νερά γιατί η ερώτηση αυτή είναι μικρής σημασίας. Πολύ μεγαλύτερης σημασίας είναι η ερώτηση «ποιος έχει την ευθύνη και την εντολή και πώς την τιμά».

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.