21.9.08

Ο Ρουσόπουλος προσπαθεί να επιβάλει ως διάδοχο τον Στυλιανίδη

…ή αλλιώς, φεύγει το ένα λαμόγιο και έρχεται το άλλο…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, μετά την μεγάλη κατακραυγή που δέχεται από την κοινή γνώμη αλλά και απ’ το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, άρχισε να σκέφτεται την επόμενη μέρα. Αν τελικώς αναγκαστεί να εγκαταλείψει την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, πρέπει κάποιος άλλος «κουμπάρος», κάποιος από το «σύστημα» Καραμανλή να αναπληρώσει το κενό…επάξια!
Πρώτος στην λίστα, κάτι που κυκλοφορεί πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες, είναι ο υπουργός Παιδείας και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που λόγω και της κουμπαριάς με τον δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Μανόλη Κοττάκη, έχει πολλά συν! Το κυριότερο, θα διατηρηθεί ανέγγιχτο το pay roll του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Δηλαδή οι «μαύρες» πληρωμές κάτω από το τραπέζι σε δημοσιογράφους, εκδότες, παπαγαλάκια, κάτι που απ’ ότι φαίνεται σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι το κατάλληλο άτομο, στην κατάλληλη θέση.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ ή κάντε κλικ στην φωτογραφία…
Ένα από τα θέματα που απασχολούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τον υπουργό Επικρατείας κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα τον διαδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου σε περίπτωση που τελικώς αναγκαστεί να εγκαταλείψει το χαρτοφυλάκιο που κατέχει. Επειδή έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να διατηρηθεί ο βασικός κορμός του συστήματος που έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ρουσόπουλος έχει αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για τον διάδοχό του, δείχνοντας -όπως αναφέρεται- ιδιαίτερη προτίμηση στον υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. «Πιστεύει ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή θα εξακολουθήσει να έχει την υψηλή εποπτεία της επικοινωνίας», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο έχει πλήρη εικόνα των όσων απεργάζεται η πάλαι ποτέ πανίσχυρη τρόικα του Μεγάρου Μαξίμου. Το «πονηρό» σχέδιο Ρουσόπουλου είναι τόσο προχωρημένο που εκτός από την επιλογή του κ. Στυλιανίδη περιλαμβάνει και το πρόσωπο που θα μπορούσε να βρεθεί δίπλα του. Πρόκειται για τον αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ στον «Ελεύθερο Τύπο» κ. Μανόλη Κοττάκη, ο οποίος πέραν της πολύ καλής πολιτικής σχέσης που διατηρεί με τον υπουργό Παιδείας, συνδέεται μαζί του και με κουμπαριά. Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Ρουσόπουλο να έχει ήδη κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον πρωθυπουργό, προσδοκώντας ότι η πρότασή του θα έχει αίσια έκβαση, αφού γνωρίζει την εκτίμηση που τρέφει ο κ. Kώστας Καραμανλής στο πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη. Ο απώτερος στόχος του υπουργού Επικρατείας έχει να κάνει με την ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί ανέγγιχτο το pay roll του. Με την επιλογή Στυλιανίδη - Κοττάκη αυτό διασφαλίζεται. Σε αντίθεση με άλλα πρόσωπα που ακούγονται, όπως οι κύριοι Προκόπης Παυλόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Αρβανιτόπουλος κ.ά., οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να στηριχτούν πάνω στο αποτυχημένο σύστημα Ρουσόπουλου. Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχουν οι κινήσεις που κάνει ο υπουργός Επικρατείας, το γεγονός ότι επιδιώκει να επηρεάσει τις εξελίξεις της διαδοχής του προκαλεί έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος: «Δεν φτάνει η ζημιά που έκανε, τώρα θέλει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μέσω κλώνου…», έλεγε στο «ΘΕΜΑ» βουλευτής της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.