19.9.08

Το καράβι βούλιαξε


Σήμερα στις 7 το απόγευμα εγκαινιάζεται η έκθεση «Πλατείες της Ευρώπης – Πλατείες για την Ευρώπη». Η πρωτοβουλία ανήκει στον σύλλογο φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, το ΑΠΘ, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και στον Σύνδεσμο Φιλολόγων του νομού μας.
Διαβάζοντας το πρόγραμμα των εγκαινίων, διαπίστωσα κάτι που μου έκανε εντύπωση. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης. Για ποιο λόγο;;; Θα μιλήσει για τις Πλατείες της Ευρώπης, ο άνθρωπος που στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στην οποία είναι δήμαρχος, δεν μπορεί να κρατήσει μια στοιχειώδη καθαριότητα και να προστατέψει τα μικρά παιδιά από τους κινδύνους που διατρέχουν;

Στην παιδική χαρά που υπάρχει στην Πλατεία Ειρήνης και καθημερινά είναι το σημείο συνάντησης εκατοντάδων μικρών παιδιών, υπάρχει το «καράβι». Μία ξύλινη κατασκευή με τσουλήθρες για να παίζουν τα παιδιά. Εδώ και 15 ημέρες «το καράβι βούλιαξε». Γραμμένα συνθήματα πάνω σε αυτό, κατεστραμμένα εξαρτήματα, βρωμιά και δυσωδία, κρεμασμένα καλώδια από εκδηλώσεις προηγουμένων ημερών και το κυριότερο απ’ όλα…καμία προειδοποίηση για τους κινδύνους που παραμονεύουν. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Κι όμως…αυτός θα απευθύνει σήμερα χαιρετισμό. Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.