18.9.08

Δεν εγκρίνεται το δάνειο για τον Όμιλο Λαναρά…

…οι εργαζόμενοι όμηροι των συμφερόντων…

Επέστρεψαν την Δευτέρα στα εργοστάσιά τους, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά, όμως κατά την είσοδο τους αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή και παραμένουν χωρίς αντικείμενο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι έδωσαν παράταση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για την κάλυψη των οικονομικών τους ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται και πάλι στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Απασχόλησης προς τους εργαζομένους του Ομίλου Λαναρά των εργοστασίων Κλωστοϋφαντουργίας σε Θράκη και Θεσσαλονίκη, ότι θα τους πληρωθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 10 μηνών και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει!
Το κράτος θα δάνειζε εκτάκτως την εν λόγω επιχείρηση για να μην χρεοκοπήσει, όμως απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έπειτα από καταγγελίες που δέχτηκε από αντίπαλα συμφέροντα (με την ανοχή της Κυβέρνησης Καραμανλή), δεν εγκρίνει το δανεισμό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν για ακόμη μια φορά ξεκρέμαστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.