6.9.08

Ο λαός στους δρόμους…

…η «σεμνή και ταπεινή» κυβέρνηση πέφτει...

ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ένας πρωθυπουργός φοβούμενος στην κυριολεξία τον λαό, έφτασε βράδυ και κάτω από ισχυρή προστασία και μάλιστα χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι φορείς της Θεσσαλονίκης με προεξέχοντα τον δήμαρχο, τον νομάρχη, τον μητροπολίτη δεν καλωσόρισαν ως έπρεπε τον «πρώτο πολίτη» της Ελλάδας.

Οι δρόμοι γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, θα είναι απροσπέλαστοι από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ήδη από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων γύρω από την Έκθεση.
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, επιφορτισμένοι με το έργο της αστυνόμευσης της πόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ανατολική προς τη δυτική Θεσσαλονίκη μέσω της Κατσιμίδη, της Περιφερειακής οδού, της Αγίου Δημητρίου, της Κασσάνδρου και αντιστρόφως μέσω της 26ης Οκτωβρίου, της Αγίου Δημητρίου, της Περιφερειακής οδού, καθώς και από τη Λεωφόρου Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Οι συγκρούσεις εργαζομένων – φοιτητών
με τα ΜΑΤ ξεκίνησαν από χθες

Την Παρασκευή το απόγευμα έξω το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αδιόριστων εκπαιδευτικών, φοιτητών με τις μονάδες καταστολής της αστυνομίας, λίγο πριν ξεκινήσει προγραμματισμένη ομιλία του υπουργού εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την παιδεία. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση και περίμεναν την άφιξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τα πνεύματα έξω από το Βελλίδειο οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα τις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/9/08 00:14

    ti nomize to kefalaio tis rodopis?oti stin thessaloniki einai ola anthira?tha einai eykola?kounia pou ton kounage!kalytera prwtos sto xwrio para teleytaios stin poli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.