5.9.08

Ηρώδης για τα νήπια η μείωση των διορισμών

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η Άννα Ανδριτσάκη, σχολιάζει την αισιοδοξία του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη όσον αφορά την κάλυψη των κενών στις θέσεις των νηπιαγωγών, των 6.000 θέσεων στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας και νηπιαγωγείων.

Ύστερα από δύο χρόνια υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής «60.000 παιδιά βρίσκονται σήμερα εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου» καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι «αντί να πάρει μέτρα για την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος, μειώνει για την επόμενη διετία τους διορισμούς νηπιαγωγών κατά 50%».
Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωνε τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής και αργότερα δημοσίως πως «κανένα νήπιο δεν θα μείνει εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος φέτος». Τα εμπόδια, ωστόσο, παραμένουν ίδια, καθώς ούτε νέες αίθουσες κατασκευάστηκαν στα νηπιαγωγεία ώστε να φιλοξενήσουν τις χιλιάδες των νηπίων που υποχρεούνται να αφήσουν τους σταθμούς, ούτε έχουν πληρωθεί τα κενά με τις μέχρι τώρα προσλήψεις νηπιαγωγών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.