3.9.08

...θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες...

Συμπληρώνονται σήμερα 34 χρόνια από τη δημοσιοποίηση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, του πολιτικού εκείνου και ιδεολογικού κειμένου, που έθεσε τις βάσεις για να εκφραστούν οι συλλογικές προσδοκίες του ελληνικού λαού για καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα μέσα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Ποτέ στην ιστορική διαδρομή αυτού του τόπου ένα θεωρητικό κείμενο δεν κατάφερε να εμπνεύσει , να καθοδηγήσει και να κινητοποιήσει τόσο πλατιές λαϊκές μάζες , διατυπώνοντας με επάρκεια τα συσσωρευμένα αιτήματά τους για συνολική κοινωνική αλλαγή και δικαιοσύνη.
Το βασικό τρίπτυχο «Λαϊκή Κυριαρχία – Εθνική Ανεξαρτησία – Κοινωνική Δικαιοσύνη» αποτέλεσε τη σημαντικότερη έκφραση των σοσιαλιστικών προταγμάτων στην πολύπαθη Ελλάδα.
Σήμερα, 34 χρόνια μετά, εξακολουθεί να συνιστά σταθερό σημείο ιδεολογικής αναφοράς και να νοηματοδοτεί την ανάγκη για την αναγεννητική πορεία της χώρας μας.
Το ΠΑΣΟΚ τιμά για άλλη μια χρονιά την ιστορική επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη διακηρύσσοντας ότι ο πολιτικός αξιακός ιστός της παραμένει επίκαιρος και μας παρακινεί σε διαρκείς αγώνες.
Μόνο όταν το ΠΑΣΟΚ επανέρθει στην εξουσία και ξαναχτίσει το γκρεμισμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ οικοδόμημα της Δημοκρατικής, Κοινωνικά Δίκαιης και Εθνικά Κυρίαρχης Ελλάδας, θα μπορούμε να μιλάμε ξανά για ιστορική δικαίωση των Αρχών της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.
Δείτε την ορκωμοσία της Κυβέρνησης της Αλλαγής, στις 20 Οκτωβρίου 1981...

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Ασχετο: αυτο το
    "ομνυω εις το ονομα της ομοουσιου και αδιαιρετου Τριαδος....
    οτι θα τηρω το ...Συνταγμα,
    και το ...συμφερον του Ελληνικου λαού"....

    Πώς δενουν ομως εεεε???

    Παναγια μου αρμονικη συζευξη!!!!

    Ανεξιθρησκια παιδια το λενε ειπαμε αυτο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.