Θυμάστε που λέγαμε για τη νοστιμότερη και παραδοσιακότερη μπουγάτσα της Κομοτηνής; Αυτή που φτιάχνει ένας Κομοτηνιο-παντρεμένος χριστιανός Αιγύπτιος δίπλα στην ποτοποιία του Μπακιρτζή; Ε, λοιπόν, σας έχω…νέα!
Ο τύπος το χειμώνα δουλεύει πολύ με τους φοιτητές, αλλά και τότε ακόμη καλύπτει ίσα-ίσα τα έξοδά του. Για το καλοκαίρι…ας μη μιλάμε καλύτερα. Ο λόγος; Δίπλα του υπάρχουν 3 μπουγατσατζίδικα – των οποίων τη μπουγάτσα όποιος δοκίμασε ξέρει ότι δεν τρώγεται ούτε με μυδραλιοβόλο στον κρόταφο – από τα οποία τα 2 μουσουλμάνων και το 1 χριστιανού αλλά με μουσουλμάνο υπάλληλο. Φυσικά, η ποιότητα της μπουγάτσας του Αιγύπτιου (που δυστυχώς δεν ξέρω ούτε πως τον λένε) τους έχει κάνει μεγάλη μαντάρα, με αποτέλεσμα να τον κατηγορούν μέχρι και σε μουσουλμανικά έντυπα για διάφορες αρλούμπες, μεταξύ των οποίων – η πιο ωραία και ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΝΑΛΗΘΗΣ – είναι και ότι ο κιμάς του είναι…χοιρινός (πράγμα το οποίο δεν ισχύει ούτε κατά το…10%, ποσοστό που μέχρι και την…κόκα «κόβουν» μερικοί και ίσως δικαιολογείτο ΚΑΙ στις…μπουγάτσες – ΕΛΕΟΣ!!!).
Καλώ, λοιπόν, όλους τους λάτρεις της σοβαρής μπουγάτσας ή όλους τους σοβαρούς λάτρεις της μπουγάτσας ή όπως θέλετε πέστε τους να καταδικάσουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις κουτοπόνηρες και κομπογιαννίτικες πρακτικές του είδους, τρώγοντας την εν λόγω μπουγάτσα σαν…δαιμονισμένοι και υποχρεώνοντας το φίλο μας Αιγύπτιο να…αλλάξει το ωράριο εργασίας του από 2πμ-12μμ που είναι τώρα σε…12πμ-12πμ, για να μάθει τι εστί…μπουγάτσα!
Και για να μάθουν και οι κακές γλώσσες ότι η μοναδική χρήση για την οποία τελικώς τις χρειαζόμαστε είναι…ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΛΥΦΟΥΝ!!! Κι ας είμαστε και…γουρούνια!!!
Uli Chris
Ο τύπος το χειμώνα δουλεύει πολύ με τους φοιτητές, αλλά και τότε ακόμη καλύπτει ίσα-ίσα τα έξοδά του. Για το καλοκαίρι…ας μη μιλάμε καλύτερα. Ο λόγος; Δίπλα του υπάρχουν 3 μπουγατσατζίδικα – των οποίων τη μπουγάτσα όποιος δοκίμασε ξέρει ότι δεν τρώγεται ούτε με μυδραλιοβόλο στον κρόταφο – από τα οποία τα 2 μουσουλμάνων και το 1 χριστιανού αλλά με μουσουλμάνο υπάλληλο. Φυσικά, η ποιότητα της μπουγάτσας του Αιγύπτιου (που δυστυχώς δεν ξέρω ούτε πως τον λένε) τους έχει κάνει μεγάλη μαντάρα, με αποτέλεσμα να τον κατηγορούν μέχρι και σε μουσουλμανικά έντυπα για διάφορες αρλούμπες, μεταξύ των οποίων – η πιο ωραία και ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΝΑΛΗΘΗΣ – είναι και ότι ο κιμάς του είναι…χοιρινός (πράγμα το οποίο δεν ισχύει ούτε κατά το…10%, ποσοστό που μέχρι και την…κόκα «κόβουν» μερικοί και ίσως δικαιολογείτο ΚΑΙ στις…μπουγάτσες – ΕΛΕΟΣ!!!).
Καλώ, λοιπόν, όλους τους λάτρεις της σοβαρής μπουγάτσας ή όλους τους σοβαρούς λάτρεις της μπουγάτσας ή όπως θέλετε πέστε τους να καταδικάσουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις κουτοπόνηρες και κομπογιαννίτικες πρακτικές του είδους, τρώγοντας την εν λόγω μπουγάτσα σαν…δαιμονισμένοι και υποχρεώνοντας το φίλο μας Αιγύπτιο να…αλλάξει το ωράριο εργασίας του από 2πμ-12μμ που είναι τώρα σε…12πμ-12πμ, για να μάθει τι εστί…μπουγάτσα!
Και για να μάθουν και οι κακές γλώσσες ότι η μοναδική χρήση για την οποία τελικώς τις χρειαζόμαστε είναι…ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΛΥΦΟΥΝ!!! Κι ας είμαστε και…γουρούνια!!!
Uli Chris
Μη χάσετε στο 69100 του Μιχάλη το σχόλιο επί του σχολίου που ανάρτησε η "Πατρίδα" στη στήλη "Η πένα της Ελένης", για τους Έλληνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο όταν σας φέρνει νέα!!! (Ή παλιά...)
Τον τύπο τον λένε Μαγκντί (οπως εναν παλιό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ). Οι μπουγατσες του είναι αρκετα καλές και θα γραψω παρακάτω τη γνώμη μου για κάποιες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτόπουλο: Νο1 για μένα αλλα τώρα τελευταία δεν την κάνει τοσο καυτερή.
Κρέμα: Νο1 για τις γλυκιές, όπου η κρέμα ... είναι κρέμα.
Κιμάς: Δεν έχει σχέση με αυτές που ξέρουμε ως τώρα (βαριες με πολλά κρεμμύδια κλπ). Είναι ελαφριά (τύπου γκουρμε) με ιδιαίτερη γεύση, αλλά πάλι εγώ θα την προτιμούσα με περισότερα μπαχαρικά.
Παστουρμάς: Το λέει και η γέμιση, καλή ιδέα αλλά για πρωινό ... μόνο για ξενύχτιδες.
Τυρί: Πολύ καλή για τους λάτρες του είδους.
Νομίζω ότι έχει και μπουγάτσα με κεμπαπ και δεν θυμάμαι άν ήταν αυτή που μου άρεσε πιο πολύ ή ήταν αυτή με το κοτόπουλο
ΥΓ. Δεν είμαι γευσηγνώστης, δεν είμαι σεφ, δεν ξέρω τόσο καλά να μαγειρεύω... αλλά ξέρω να τρωω καλα!!!