18.7.08

Παρθεναγωγείο

Πολλά λέγονται και γράφονται για οικονομικές δοσοληψίες και «δωράκια» επιχειρηματιών σε πολιτικούς ένθεν κακείθεν. Αδίκως και δικαίως. Υπερβολικά ή απολύτως βάσιμα. Απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και αθωώνουν (;) ως ηθικά επαρκέστερα τα λεγόμενα «μικρά κόμματα». Παρά και τις δικές τους «βρωμίτσες». Και βέβαια όλοι κολακεύουν τον υπέροχο «κυρίαρχο» λαό μας, που ο καημένος, άρτι αποφοιτήσας από το παρθεναγωγείο, δεν άκουσε τίποτα για το «έγκλημα» της διαπλοκής και των πάσης φύσης πελατειακών σχέσεων που τόσα χρόνια κατατρώει τις σάρκες του τόπου. Αμέτοχος και ανεύθυνος. Ανυποψίαστος ο καψερός ο λαουτζίκος. Και τώρα θαμάζει από τις αποκαλύψεις, και μένει με το στόμα ανοικτό με το τι κοινωνία είμαστε και αποφάσισε να αποφεύγει τα μεγάλα κόμματα.
Επειδή στην πολιτική όλα αυτά τα ηθικοπλαστικά αποτελούν εκθέσεις ιδεών και επειδή η πολιτική είναι στην πράξη η τέχνη του ζυγίσματος καταστάσεων και η καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα ευνοϊκό μέλλον, ας συνεισφέρω και εγώ με μερικές σκέψεις που ίσως ξεκλειδώσουν κάπως το άγχος και τις ενημερωτικές χειροπέδες όσων επιμένουν να επιτίθενται αποκλειστικά και μεροληπτικά στο (πράγματι ένοχο και υπεύθυνο για πολλά) ΠΑΣΟΚ, όπως το φανατικό ψευδοαριστερό ΠΟΝΤΙΚΙ και τα σκατοκάναλα, αλλά και όσων υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια και με ύπουλες τακτικές την κολοβή αλλά ακόμα σθεναρή κυβερνητική «πρωτιά» της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις.
Σκέψη 1η
Γιατί κανείς δεν ανασύρει στη μνήμη του την «υπόθεση Rolex»; Τον Οκτώβριο, νομίζω, του 2007, όταν υπήρχε ομόνοια στο «Πρώτο Θέμα» και μόλις είχε ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, καμουφλαρισμένοι ρεπόρτερ της εφημερίδας είχαν κάνει «πλάκα» και εξέθεσαν το 95% του Υπουργικού Συμβουλίου με τα μαϊμού Rolex που προσέφεραν ως δωράκι επιχειρηματία στα μέλη του. Σπαρταριστοί διάλογοι για τη διαδικασία αποδοχής και αποστολής της «προσφοράς» από τα γραφεία των υπουργών μας είχαν κάνει άλλους να γελάσουμε και άλλους να προβληματιστούμε. Ανάμεσα φυσικά σε αυτούς που χωρίς δεύτερη κουβέντα και με την άνεση μιας πρακτικά ρουτινιάρικης, συνηθισμένης δωροληψίας, αποδέχθηκαν και ευχαρίστησαν τους «επιχειρηματίες», ήταν, να μη το ξεχνάμε, και ο προσφιλής μας Ευρυπίδης Στυλιανίδης, έμπειρος πια κυβερνητικός που ήξερε τα κατατόπια. Ψάχνω για συμψηφισμό; Όχι βέβαια. Αλλά όποιος έχει ψήγματα ευφυΐας στην γκλάβα του καταλαβαίνει πού φωλιάζει το κόμπλεξ, η στέρηση, η συναλλαγή, η διαπλοκή. Εξ ορισμού, σαν δεύτερη φύση, και όχι ως εξαίρεση (ας πούμε Τσουκάτος, Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης κι άλλοι που θα κατηγορηθούν από το ΠΑΣΟΚ κι άμα θέλετε γελάστε για το πόσο κομματικά συμπεριφέρομαι).
Η «φαγάνα» και η μόνιμη «εξασφάλιση» είναι στο DNA τους. Όχι των πολιτικών γενικά αλλά συγκεκριμένα αυτής της παράταξης και των συνοδοιπόρων της. Ως συστατικό στοιχείο παραταξιακού ύφους και προθέσεων. Και στους καιρούς μας αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα. Με αίσθημα πλήρους ατιμωρησίας σε περιβάλλον «λαϊκής» υποστήριξης και αβάντας από τα «μικρά κόμματα» και τους τωρινούς και παραδοσιακούς οπαδούς τους. Με τον κόσμο «θυμωμένο» από το σάπιο ΠΑΣΟΚ που φταίει για όλα αυτά. Με μόνους διασωθέντες και, άντε, «αγαπητούς», τους αείμνηστους Ανδρέα και Γεννηματά, θου Κύριε φυλακή! Και πεισματική άρνηση του μέσου πολίτη να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει τα διακυβεύματα του σήμερα. Καλά κουμάσια έχουμε βγάλει και εμείς αλλά έλεος, είπαμε, όση διαφθορά παρήγαγε το ΠΑΣΟΚ σε 30 χρόνια αυτοί την ξεπέρασαν το πρώτο 6μηνο του 2004! Δέστε τα χάλια του ΟΣΕ! Της ΔΕΗ. Της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ. Της Δικαιοσύνης και του δικού τους ανθρώπου Ζορμπά! Από να αρχίσει κανείς και πού να σταματήσει! Δέστε ρυθμό παραγωγής μικρών και μεγάλων σκανδάλων και καταλάβετε επιτέλους ποια η διαφορά ΠΑΣΟΚ, και κυρίως σημερινού ΠΑΣΟΚ, από αυτούς τους αστοιχείωτους δημοσκοπάκηδες επικοινωνιοσκοπούντες.
Σκέψη 2η
Η τεράστια SIEMENS, χωρίς να προκαλέσει απαραίτητα κάποια βλάβη στο Δημόσιο, έδινε δωράκια επί σειρά ετών σε πολιτικούς, πολύχρωμα δωράκια να εξηγούμαστε, ύψους 100 εκ ευρώ, άντε πες χοντρά 15 εκ το έτος, για να έχει πιο σίγουρο προβάδισμα σε δουλειές με το δημόσιο, όπως ακριβώς σε όλο τον κόσμο. Οι ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΤΑΤΕΣ κλοπές ιδιώτη (!!!) από 20 έως 50 εκ ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί «θάβονται» και δεν μας απασχολούν; Ανήκουν στο «κοινό ποινικό δίκαιο» και δεν ακουμπάνε ούτε τον μέγα Παπαγεωργόπουλο ούτε την «παράταξη»; Ούτε εκείνη του Δημάρχου Ζακύνθου (ή μήπως Λευκάδας;), επίσης από τη γνωστή, άσπιλη, αμόλυντη και με «αντινταβατζίδικη» ομπρέλα «παράταξη», συγκινεί τους ανυποψίαστους πολίτες που χαρίζουν τέτοιες νίκες στη Δεξιά τελευταία; Δηλαδή η χαλαρή και ανενόχλητη οικειοποίηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (!!!) από δυο τρεις τυχάρπαστους κοινούς θνητούς, θεωρείται μικρό πράγμα; Δεν μας αφορά; Δεν είναι ενδεικτικές πολιτικής σημασίας υποθέσεις για να καταλήξουμε στην ορθή κατανομή του ποσοστού ευθυνών για την οφθαλμοφανή διάλυση των πάντων στην πολύπαθη Ελλαδίτσα μας; Α, ξέχασα, για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και μπλα μπλα μπλα και «πού είναι ο σωτήρας Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση στη σίγουρη επανάληψη της καλούτσικης κυβέρνησης της Δεξιάς;»
Σκέψη 3η
Και μια και ο λόγος για το πολιτικό χρήμα στα πολιτικά κόμματα εξουσίας, και ιδιαίτερως στο ΠΑΣΟΚ, πόσο σας έπεισε το επιχείρημα της Αλέκας για να μην επιτρέψει έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ γιατί δεν εμπιστεύεται τους ελεγκτές; Και ποιο είναι λέτε (και κυρίως γιατί) το πλουσιότερο κόμμα στην Ελλάδα και σε ποιον κάνει πολιτικές πλάτες για να διαιωνίζει αυτή την πρωτιά και στις μέρες μας; Και μη μας πείτε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμόλυντος. Όπως μολύνεται το ΠΑΣΟΚ από τους Τσουκάτους (κατά τη γνώμη πολλών «γιατρών της κοινωνίας μας») να σας θυμίσουμε τη μόνιμη φωτογράφιση του Δάμωνα Δαμιανού (τ. ΠΑΣΟΚου) αγκαλίτσα με τους ΣΥΝασπιστές (π.χ. στις συγκεντρώσεις για τα εργοστάσια του Λαναρά); Ο τύπος αυτός διάλεξε στρατόπεδο και αυτοί από καιρό έχουν διαλέξει τοπικό μεγαλοστέλεχος, ήδη από τις δημοτικές του 2006.
Θέλετε να θυμηθείτε πώς αντιμετωπίζει την ανάγκη διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών σχηματισμών ο λεγάμενος χοντρούλης νεοΣυνασπιστής τοπικός ηγέτης;
Διαβάστε στην εφημερίδα «ο Χρόνος» τη συνέντευξή του το 2006, πριν τις δημοτικές εκλογές, όπου λέει:
«Βρεθήκατε στην Αθήνα και πολλά λέχθηκαν γι’ αυτό το ταξίδι σας.
…πρέπει να σας ομολογήσω ότι υπάρχουν υγιείς εκσυγχρονιστικές, ανανεωτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, οι οποίοι στηρίζουν ολόθερμα το εγχείρημα το οποίο γίνεται στην Κομοτηνή, υλικά και πολιτικά. Και θα το δουν αυτό σε λίγες εβδομάδες όταν πραγματικά θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται οι πρωτοβουλίες μας μέσα στην Κομοτηνή.
Άρα θα υπάρχει υλική στήριξη από εκεί;
-Και υλική στήριξη, όχι από το κόμμα, από ανθρώπους που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και ενστερνίζονται τις ιδέες μας, τις αντιλήψεις μας και τα οράματά μας, όχι βέβαια από το επίσημο κόμμα.»
Να κρατήσουμε από τα παραπάνω πόσο προσεκτικό είναι το επίσημο κόμμα αλλά και πόσο αδιαφανείς προσοδοφόρες σχέσεις είχε και μάλλον εξακολουθεί να έχει με πρόσωπα ο Δάμωνας Δαμιανός. Τι θα έλεγε κάποιος εισαγγελέας να τον εγκαλέσει να αποκαλύψει επισήμως τις κρυφές χρηματοδοτικές του πηγές διότι υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος έναντι μελλοντικών ή για ανταμοιβή παρελθουσών «εξυπηρετήσεων»; Τι λέει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ / ΣΥΝ και όλη η υπόλοιπη σάρα και μάρα που συναγελάζονται μαζί του και ομοθυμαδόν κατηγορούν ολημερίς το ΠΑΣΟΚ ως σάπιο κόμμα με εξαρτήσεις; Αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ και όλο και κάτι «χοντρό» τσιμπάνε τελικά, είτε ως κόμμα, είτε ως μεμονωμένα στελέχη. Πού να ήταν και εξουσία. Α ρε Τσίπρας που σας χρειάζετε. Θα τα σαρώσει όλα ο Αη Αλέξης κ.κ. Χαρίτοι, Σακελλίωνες και Δαμιανοί. Και πρώτα εσάς. Τσίπρας – Τσίπρας – Τσίπρας ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ!

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.