28.5.08

ΜΠΛΡΔΜ-ΜΠΛΡΔΜ-ΜΠΛΙΚ-ΜΠΛΙΚ-ΠΦΦΦΤΣΣΣ

«Συμπλεγματική προσωπικότητα που έχει ανάγκη ψυχιατρικής υποστήριξης».
Θα περίμενε κανείς να ακούει το…Βγενόπουλο να περιγράφει με τα λόγια αυτά τον Τσίπρα. Έλα μου, ντε, που δεν είναι έτσι: είναι λόγια του Τσίπρα για τον Κομοτηναίο υπουργό παιδείας!
Δεν πίστευα ποτέ ότι το δυσλεξικό «μόμολο» μπορεί να…σκαρφιστεί τέτοια…επινόηση – πόσο μάλλον να την…αρθρώσει κιόλας!!! Χα!
«Μου-χου-μου-σου-ο-υπουργός-πφφτ-πφφτ-παιδείας-κρα-κρα-μπουμ-είναι-φσσστ-συμπλ-μπλ-μπλ-εγματική-προ-ιιιπςςς-σωπικότητα-π-π-που-έχει-α-ρργκρρ-νάγκη-ψυχ-ιχ-ιχ-ιατρικής-υποσ-γκουλπ-τήριξης»
Πάνω-κάτω, κάτι τέτοιο θα περίμενα ν’ ακούσω. Με την επισήμανση ότι όλα τα «σ» θα ήταν «θ». Πιστεύω δε ότι κάπως έτσι θα το ‘πε – ΑΝ το ‘πε – αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν το κουσούρι να…διυλύουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο, τις περισσότερες φορές. Σ’ άλλα κι άλλα, δηλαδή, δεν δίνουν προσοχή (όπως, π.χ., στο νόημα των όσων λέγονται), αλλά τις λέξεις αυτές καθαυτές τις…καθαρίζουν εγκαίρως από το στατικό ηλεκτρισμό, ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ…ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ – όλα κι όλα: να ‘μαστε και δίκαιοι…
Αλήθεια είπε τέτοιο πράγμα, ο μαμούχαλος; Και ερωτώ, εγώ ο…ντιπ-αφελής: Που ξέρει ο Τσίπρας, που δεν έχει προλάβει καλά-καλά να…βγάλει μια σχολή (την αυριανή ανταγωνιστικότητα του πτυχίου της οποίας φοβάται, και γι’ αυτό προσπαθεί να…κάνει την «αλεπού» και να καταστήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια…αγουρίδες), τι είναι «συμπλεγματική προσωπικότητα»;
Ξέεερω, ξέεερω: είναι παγίδα η παραπάνω ερώτηση…
Καθώς…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΡΟΣ!!!
Τέεελος πάντων…Τι ν’ ασχολούμαστε τώρα. Εδώ ψήνονται τ’ αρνιά κι εμείς ανασκαλεύουμε τις πατάτες! ΠΑΤΑΤΑ!
Και δεν έχω τίποτε κατά της…γλωσσικής ευλυγισίας του Τσίπρα, αλλά τα…νοήματα των φράσεών του θυμίζουν το…νόημα της φράσης «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» ή – κατά πως έλεγαν παλιά στο σχολείο για δύο…σεσημασμένους συμμαθητές: «Είπε ο Τριανταφυλλόπουλος τον Οδυσσέα χοντρό».
Κάτι τέτοιο…
Και-βρε-μπλικ-μπλικ-Τσίπρα-εργκ-πσστ-μου-προσπάθησε-να-γκασπ-μπλδπ-σοβα-μπεεερπ-ρευτείς-λί-μπόϊνγκ-γο-βρε-παι-γκρρρν-γκρρρν-δάκι-μου-τώρα-πφ-πφ-που-σε-κανανε-εεεπρρρρ-αρχη-ιγ-ιγ-γό-κόμμ-μμ-ατος-τέλος-πά-γιαααχιιιιι-ντων!
Βρε, ΑΪ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, με μπέρδεψες-ς-ς…
(Τα «σ» με «θ»)
Όσο για το ποιος ΧΡΗΖΕΙ ψυχιατρικής υποστήριξης ή έχει ανάγκη (από ή την ή σκέτο) ψυχιατρικΗ υποστήριξΗ (ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΙΛΑΘ!!!), αυτό θα ‘πρεπε να το ‘ξερε νωρίτερα ο…Αλαβάνος!
Έπαιξε κι έχασε! Δεν το ξέρει ακόμα, όμως…Ή, μήπως…Μπααα….

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.