27.5.08

Ecole Cahan – Lhermitte (Yvetot)

Ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου μας έστειλε μια πρόσκληση για τα εγκαίνια της έκθεσης του που πραγματοποιείται την Τρίτη 27 Μαΐου στις 16:30. Αν και τα γαλλικά μας δεν είναι καλά, απ’ ότι καταλαβαίνουμε η έκθεση είναι υπό την αιγίδα της Iconclasses 10. Καλή επιτυχία Γιώργο!...

Σχετικό link - Galerie Duchamp

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ Piazza!

    Ευχαριστώ πολύ για το post Νίκο. Διαπιστώνω πως τα γαλλικά σας εκεί στην Piazza είναι μια χαρά. Πολύ σωστά καταλάβατε, οι Iconoclasses είναι ένα πρόγραμμα της Galerie Duchamp η οποία βρίσκεται στο Yvetot μια μικρή πόλη μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Χάβρη. Φέτος είναι η δέκατη συνεχόμενη χρονιά που η galerie βρίσκει κάποιους καλλιτέχνες και τους στέλνει σε σχολεία της γύρω περιοχής με σκοπό να στήσουν για λίγο καιρό το atelier τους μέσα σε μια σχολική αίθουσα έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να το επισκέπτονται και στην ουσία να παρατηρήσουν και να καταλάβουν πως δουλεύει ένας σύγχρονος καλλιτέχνης. Εγώ είχα την τύχη να συμμετέχω φέτος και συγκεκριμένα στο σχολείο Cahan - Lhermitte.

    Σας υπενθυμίζω πως η συγκεκριμένη «δράση» έχει την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, της DRAC Haute Normandie (Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Άνω Νορμανδίας) του Δήμου του Yvetot και τέλος της Περιφέρειας Άνω Νορμανδίας. Αυτό που ίσως σας διαφεύγει είναι πως το Yvetot είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη, περίπου σαν τις Σάπες, που διατηρεί μια galeire – κέντρο σύγχρονης τέχνης η οποία παράλληλα λειτουργεί και σαν εργαστήρι καλών τεχνών. Μια galerie πολύ καλά οργανωμένη (τουλάχιστον 6 εκθέσεις το χρόνο και αρκετές residences) και φυσικά ένα κοινό που ενδιαφέρεται και συμμετέχει. Εχθές στα εγκαίνια εκτός από τους μαθητές, τους γονείς τους και το προσωπικό του σχολείου με τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, η Διευθύντρια της DRAC και απλός κόσμος. Αναπόφευκτα με το νου μου κάνω συγκρίσεις. Και δεν συγκρίνω το Yvetot με τις Σάπες (που έτσι είναι το σωστό)! Το συγκρίνω με την Κομοτηνή. Για κάντε κι εσείς μια σύγκριση!


    Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανες.
    Γιώργος Παπαλεξάνδρου
    Χάβρη

    Υ.Γ. Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να ανακοινώνεις απ’ αυτό εδώ το blog πολιτιστικά γεγονότα που θα αφορούν την πόλη μας, πέραν των «copy-paste» Ελευθερίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.