14.5.08

Να το γράψω το βιβλίο, να μην το γράψω το βιβλίο…

Δεν πιστεύω ότι ο παρακάτω δημοσιογράφος…με διαβάζει συχνά. Απλώς πιστεύω ότι οι απόψεις μας συγκλίνουν, όπως συγκλίνουν και μ’ αυτές πολλών εκατομμυρίων πολιτών (όπως αντικατοπτρίζεται σαφώς σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις αλλά και…εκλογικές αναμετρήσεις)!
Τα παρακάτω τα έχω γράψει πολλές φορές σε όλα τα blogs και sites που φιλοξενούν σχόλιά μου. Ο κύριος που τα γράφει αυτή τη φορά, τα γράφει στο Πρώτο Θέμα. Ίδιο φαΐ, ίδιο τραπέζι, διαφορετικός chef.
Και παρότι μας έχει «κάτσει» στο λαιμό…απολαύστε:
«”Ζάλισε” το ΠΑΣΟΚ η αριστερή στροφή
(του Γιάννη Μακρυγιάννη)
Ο κίνδυνος να χαθούν οριστικά για το ΠΑΣΟΚ οι κεντρώοι και μετριοπαθείς ψηφοφόροι, που δυσανασχετούν ενίοτε από τις κινητοποιήσεις επαγγελματικών ομάδων αναγκάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει νερό στα κρασί της μετωπικής ρήξης με την κυβέρνηση και της υιοθέτησης κάθε αιτήματος, ακόμη κι αν προέρχεται από συντεχνίες, που πιέζουν για ιδιοτελή συμφέροντα. Η Χαριλάου Τρικούπη αναγκάζεται πλέον να τηρεί πιο ήπια και προσεκτική στάση απέναντι στις κινητοποιήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, που παρέλυσε τη χώρα, προσπάθησε να τηρήσει ίσες αποστάσεις. Καταδίκασε μεν την κυβέρνηση, αλλά απηύθυνε έκκληση και στους φορτηγατζήδες να σταματήσουν την απεργία τους για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι έλληνες καταναλωτές και οι επιχειρήσεις. Σε σχέση με την αρχικά κάθετη αντίδραση για τον ΟΤΕ, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να προαναγγείλει επανεθνικοποίηση του οργανισμού, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’80, η στάση του Κινήματος στο θέμα της τωρινής απεργίας είναι ένα βήμα πίσω, ώστε να μην φανεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετεξελίσσεται σε ένα ρεύμα διαμαρτυρίας, που ενστερνίζεται άκριτα τις κοινωνικές αντιδράσεις χάριν αντιπολιτευτικών κερδών. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στήριξε μεν στο θέμα του ΟΤΕ την αρμόδια τομεάρχη κυρία Λούκα Κατσέλη, στις «αριστερές» κορώνες της για την επανακρατικοποίηση του οργανισμού, όμως αντιλήφθηκε τόσο την εσωτερική διαφωνία από κορυφαία στελέχη σε μία τέτοια πολιτική, όσο και τον προβληματισμό, που προκαλείται στην αγορά από τέτοιου είδους διακηρύξεις.
Στον επαναπροσδιορισμό της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να…συνέβαλε εμμέσως πλην σαφώς και μία νέα αρνητική δημοσκόπηση, που φέρνει το κόμμα έξι ολόκληρες μονάδες πίσω από τη ΝΔ και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου τρίτο στην κατάταξη για την καταλληλότητα στη θέση του πρωθυπουργού, πίσω από τον κ. Κώστα Καραμανλή, που προηγείται μακράν, αλλά και τον κ. Αλέξη Τσίπρα.»

Tα δικά μου σχόλια έχουν γίνει επανηλλειμένα στην Piazza, στο 69100, στην Παρέμβαση και στο freeday.gr. Μέρος του παραπάνω θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί…κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, αν είχε δημοσιευθεί ως επίσημη πολιτική θεωρία. Οπότε, δεν…αναγκαιούν περαιτέρω σχόλια (αυτό το…ρήμα το «ψώνισα» στο στρατό και μ’ αρέσει!)…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.