11.3.08

Earth Hour 2008

Η πρωτοβουλία «H Ώρα της Γης» δημιουργήθηκε από τη WWF Αυστραλίας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. [Δες εδώ το video του Earth Hour 2008]
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την παγκόσμια υπερθέρμανση;
Η απάντηση δόθηκε από μία ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.
Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.200.000 κάτοικοι του Σύδνεϊ συμμετείχαν στην Ώρα της Γης και κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση της πόλης τους κατά 10,2% σβήνοντας μονάχα τα φώτα τους για μία ώρα.
Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα ήταν ότι στις 29 Μαρτίου 2008, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την Ώρα της Γης.
Στην Ελλάδα δεν έχει αναλάβει κάποιος επίσημος φορέας την οργάνωση της Ώρας της Γης για φέτος. Έτσι δημιουργήσαμε μια μικρή ομάδα στην Αίγινα και προσπαθούμε να προωθήσουμε την ιδέα στο νησί, έτσι ώστε να είναι μετρήσιμη η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και οι κάτοικοι να κατανοήσουν γιατί έχει σημασία να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να δρούμε με συλλογικότητα.
Είναι απαραίτητη η βοήθεια σας για την προώθηση της ιδέας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι ώστε αφενός να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα της υπερθέρμανσης και πως μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων, και αφετέρου του χρόνου να συμμετέχει και η χώρα μας επίσημα σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.
H βοήθεια σας είναι πολύτιμη. Αν σας αρέσει η ιδέα της «Ώρας της Γης» σας καλούμε να ενημερώσετε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε!
Μαζί μπορούμε περισσότερα!

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.