27.3.08

Μερικά σκόρπια που μου ήρθαν στο μυαλό

Νομίζω ότι καλύτερη απόδοση από την μαθηματική επεξήγηση που έκανα πρόσφατα εγώ για τις πραγματικές κουτοπόνηρες και αήθεις, υστερόβουλες προθέσεις και μαγκιές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «φιλολογική» μεν αλλά εξαιρετική και λακωνική τοποθέτηση του Χρήστου Ράπτη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Μόνο μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία με άξονα το εκσυγχρονιστικό κέντρο και κορμό την Κεντροαριστερά μπορεί να δώσει την πολιτική πλειοψηφία. Τα υπόλοιπα μοιάζουν με ανέκδοτα που συνήθως λέγονται στα καφενεία.» ΤΕ-ΛΕΙ-Ο!!! Κι ας στενοχωρηθούν αυτοί που διακινούν τα ανέκδοτα…
«Ο σύγχρονος άνθρωπος μεγαλώνει πίσω από ένα μεγαλοπρεπές – μέσα στη μικροπρέπειά του – εγώ. Αλλά, σήμερα, έχουμε ανάγκη να τοποθετήσουμε το ατομικό καλό πίσω από το γενικό». Όχι, δεν είναι θέμα έκθεσης ιδεών. Ούτε από διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ούτε καν από μανιφέστο του Τσίπρα. Θα μπορούσε να το πει ο…Γκαίτε αλλά δεν πρόλαβε ίσως. Μας το ξεφούρνισε η Ντόρα!!!! Και μετά λέει ότι συγχύζεται ο κόσμος και «δεν υπάρχει διάκριση Αριστεράς – Δεξιάς». Εμ πώς να υπάρξει; Αν η Ντόρα το παίζει φιλοσοφημένα και οικουμενικά «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» πού να αντιπαρατεθείς και με ποιον;
Τι διαβάζω στο ΧΡΟΝΟ; «Μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή για τα «Ελευθέρια» ετοιμάζεται από το Δήμο Κομοτηνής». Μάλιστα οι πρόβες ξεκινούν στα μέσα Μαρτίου. Πω πω! Μπράβο! Και μάλιστα ζητούνται και 25 άνδρες και 25 γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας που τραγουδούν για να πλαισιώσουν την προετοιμασία της παραγωγής αυτής! 50 εθελοντές συμπολίτες μας! Γιούπι! Jesus Christ Superstar όπερα προβλέπεται. Πω πω μάνα μου τι πλούσια παραγωγή! Και ο έχων το γενικό πρόσταγμα; Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας! Είπα κι εγώ, δεν θα αξιοποιηθεί αξιοκρατικά αυτό το παιδί! Και πάλι μπράβο για την – σίγουρα εθελοντική – συμμετοχή του λαού και των εμπειρογνωμόνων της πόλης μας στα πολιτιστικά δρώμενα.
Από το ΧΡΟΝΟ και πάλι: «Διερευνούν συνεργασίες Έλληνες και Βούλγαροι επιχειρηματίες» λέει ο Αλέκος για την επιχειρηματική αποστολή στο Κίρτζαλι. Και προσθέτει: «Όλοι περιμένουν τον κάθετο άξονα να μειώσει την απόσταση Κομοτηνής – Κίρτζαλι». Αφού από το 1990 οι ντόπιοι επιχειρηματίες ακόμα «διερευνούν» κατάλαβα τι περιμένουν «όλοι» από τον «άξονα». Πάλι με μπαρ και περίπτερα θα τονωθεί η επιχειρηματικότητα. Σεξοτουρισμό πάντως μην περιμένετε έντονο. Πάνε οι καλές εποχές της φθήνιας και της ποιότητας. Ε.Ε. σου λέει πια, ξύπνησαν και οι γείτονες και καλά έκαναν, ο μεσαίωνας του 1990 – 2000 είναι παρελθόν, πάνε οι μαγκιές των δικών μας ως «φεουδαρχών» συγκριτικά με τους τότε «ξυπόλητους». Οπότε χωρίς το αφροδισιακό του ξεχωριστού «παραλή» πώς θα κάνει «κούκου» στους νεόπλουτούς μας και τους στερημένους μας; Όσο για το στενά οικονομικό πεδίο, όσο εμείς «διερευνούμε» και «γνωριζόμαστε» (κάνουμε τουρισμό δήθεν επιχειρηματικότητας δηλαδή) τα λέει με δύο λέξεις το κείμενο του Φανφάνη: «Η διείσδυση των Τούρκων είναι μεγάλη στο Κίρτζαλι και γενικά στη Βουλγαρία». Η επιχειρηματική εννοείται διείσδυση. Με την…άλλη διείσδυση ασχολήθηκαν κατά προτεραιότητα άλλοι λαοί, πιο βολεμένοι και ξένοιαστοι από τους Τούρκους.

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.