4.2.08

Κριτήρια Δεξιάς

Ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε αρκετά αντιπαθητικές κινήσεις (κάποιες από αυτές και αίσχη) τοπικά και πανελλαδικά είναι γεγονός. Τιμωρήθηκε όμως και κατά τη γνώμη μου αρκετά. Η Ν.Δ. όμως έχει τέτοιο θράσος που επέκτεινε στη νιοστή δύναμη και μάλιστα σε χρόνο dt όλα τα αρνητικά που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα δε την αναξιοκρατία, το φαβοριτισμό (ευνοιοκρατία), το νεποτισμό (οικογενειοκρατία). Η φαύλη δεξιά και ειδικά στη δημοτική της έκφραση δεν κωλώνει πουθενά όταν πρόκειται για λαϊκισμό και ρουσφέτια. Βολέματα και αργομισθίες (κολλητούς του Στυλιανίδη σε επιτροπές). Αν είναι μάγκες ας βάλουν όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Κοτσάκη να υπογράψουν την εξής υπεύθυνη δήλωση:
«Δηλώνω υπεύθυνα ότι από το 2007 και μετά δεν τοποθετήθηκε στο δήμο Κομοτηνής ή σε συνδεδεμένη οργανικά με αυτόν επιχείρηση συγγενικό μου πρόσωπο στενότερο του συγγενικού βαθμού του ανιψιού». Να δούμε πόσοι και ποιοι θα υπογράψουν.
Εδώ π.χ. απαγορεύεται να κερδίζουν λαχεία ή άλλα παιχνίδια του ΟΠΑΠ συγγενείς εργαζομένων στα κρατικά λαχεία ή τον ΟΠΑΠ. Κάποιες σοβαρές εταιρείες μάλιστα δεν επιτρέπουν σε συγγενείς να εργάζονται για αυτές. Μόνο ένα μέλος οικογένειας. Ποτέ δύο ή παραπάνω. Και αυτά δεν τα λέω για την εξαίρεση Βαβατσικλή Νίκου (κατανοητή και της τότε συγκυρίας υπόθεση που μάλιστα πληρώθηκε πολιτικά). Αντιλαμβάνεσθε για ποιους δήθεν ταπεινούς και σεμνούς μιλώ.
Το κλου πάντως της υπόθεσης των κριτηρίων με τα οποία η δεξιά βολεύει τα παιδιά της (με ποσόστωση 20% ΠΑΣΟΚους σε μαζικές προσλήψεις συμβασιούχων, βλέπε περιφέρεια και Περιφερειακό Ταμείο) είναι το παρακάτω σχόλιο του Φανφάνη στο Χρόνο 29 Ιανουαρίου. Όλα τα λεφτά ο Αλέκος και το σχόλιο που του ξέφυγε (;). Αφορά τον αποπεμφθέντα πρόεδρο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Παίδων κ.Πα;τσή και το πώς έγινε αυτό. Απολαύστε:
«Μπορεί ακόμα να μην δημοσιεύτηκε στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης η παύση του Δημήτρη Πατσή από τα καθήκοντά του ως προέδρου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής, αλλά εντός των ημερών καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο οδοντίατρος Στέφανος Κουτσογιάννης, κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας.
-Κάποιοι προσπαθούν να συνδέσουν την παύση του κ. Πατσή μετά το δεύτερο θάνατο ενός παιδιού του θεραπευτηρίου, καθώς και με τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς και προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
-Ως γνωστόν η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και για το λόγο αυτό δεν ήθελε η ηγεσία του υπουργείου κατά την διάρκεια της δίκης να βρίσκεται ακόμη στο τιμόνι τις διοίκησης ο νυν πρόεδρος.
-Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο κ. Πατσής συμπλήρωσε τον εύλογο χρόνο της θητείας και πολλά ήταν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο που περίμεναν στην σειρά για μία θέση σε δημόσια υπηρεσία.
-Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο κ. Πατσής ήταν Ξανθιώτης και πολλοί θεώρησαν τότε την τοποθέτησή του σαν χάρη του υπουργού Υγείας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, που ευελπιστούσε στις ψήφους του κ. Πατσή ως νομαρχιακού συμβούλου.
-Το γεγονός είναι ότι στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές αν και υποψήφιος, ο κ. Πατσής δεν εξελέγη. Και τώρα από ό,τι δείχνουν τα γεγονότα, τον αφήνουν χωρίς στήριξη στην υπόλοιπη διαδρομή του.»

Μόλις γίνεται βαριά καταγγελία και φαίνεται αμάχητη τους σουτάρουν λοιπόν. Καμία προληπτική μέριμνα για το ποιον των στελεχών τους. Από την άλλη τους έχουν με…θητεία! Περιμένουν μάλιστα τα κοράκια στη σειρά να ροκανίσουν τον κρατικό κορβανά. Αυτή είναι η λογική της ΝΔ και των οπαδών της. Να έρθει η σειρά μας να φάμε! Και ο τρίτος λόγος ήταν ότι για χατίρι του Κοντού και σε αλισβερίσι με τον Ευριπίδη είχε τοποθετηθεί εξαρχής! Παίζουν μηλάκια με τα στελέχη και τους κομματάρχες τους οι υπουργοί της Θράκης και κάνουν αλλαξοκωλιές! Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος αγαπητοί! Πνεύμα και ηθική!

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.