28.1.08

Μικρό Εξαπτέρυγο #05

*** Χαίρετε! Το παρών γράφεται Κυριακή βράδυ 27 Ιανουαρίου και όχι στο προκαθορισμένο μας ραντεβού του Σαββάτου, μιας και το Μικρό Εξαπτέρυγο απουσίαζε το τριήμερο εκτός Κομοτηνής. Θα είμαι σχετικά σύντομος. Τα «μεγάλα» λόγια τα αφήνω για την Τετάρτη.
*** Όλο το τριήμερο δε με άφησαν ήσυχο. Φίλοι και γνωστοί μού τηλεφωνούσαν για να μου πουν τα μεγάλα νέα! Τα τελευταία στολίδια από τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης κατέβηκαν! Επιτέλους! Έτσι θα σταματήσω και εγώ να σας κουράζω, αλλά και ο φίλος ο Τέλης Κελεσίδης θα βρει το δίκιο του για το χριστουγεννιάτικο δέντρο (!!!) που δέσποζε όλες αυτές τις μέρες στο μνημείο της Αντιστάσεως. Αν και με απίστευτη καθυστέρηση 18 ημερών, η δουλειά επιτέλους έγινε! Μάλλον όταν έλειπα σταμάτησε το κυκλοφοριακό κομφούζιο και η «Σύγχρονη Πόλη» βρήκε ευκαιρία να …δουλέψει.
*** Αυτό που μου κίνησε όμως την περιέργεια είναι το γεγονός ότι όλοι τηλεφωνούσαν σε μένα, σίγουροι πως είμαι ο «διαβόητος» Χου Βου. Μα πού το ήξεραν; Αφού δεν το ξέρει κανείς! Bουλωμένο γράμμα διαβάζουν…Όμως έτσι κατάντησε η Κομοτηνή. Να παρακαλάμε και να φωνάζουμε για ένα τόσο απλό πράγμα. Να ξυπνήσει επιτέλους ο νουνεχής Δημήτρης Κοτσάκης και να προσθέσει ένα απλό έργο στα 250(!!!) που διεκπεραίωσε…Από τα τόσα πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκα αισθάνθηκα προς στιγμή όπως ο φίλτατος Παναγιώτης Χαλβατζής που δέχεται 450 τηλεφωνήματα για ευχές…Δεν μπορείτε να πείτε τίποτα αγαπητοί φίλοι. Από τη μια 250 έργα και από την άλλη 450 τηλεφωνήματα. Από ποσότητα μια χαρά είμαστε. Τώρα ψάχνουμε και την ποιότητα…
*** Διαβάζω στις εφημερίδες ότι σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του Ποντιακού Ελληνισμού στην κίνηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (ο οποίος οσονούπω δίνει τη θέση του στο νούμερο δύο της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη) να επισκεφτεί το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία και να καταθέσει στεφάνι. Σύμφωνα με ανακοινώσεις όλων των Ποντιακών Σωματείων, η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν «προσβλητική για τη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας».
*** Το θέμα απασχόλησε τις τελευταίες μέρες τον τοπικό Τύπο με αναφορές και σχόλια από το σύνολο σχεδόν των συντακτών. Και λέω «σχεδόν» γιατί δύο εφημερίδες δεν έγραψαν τίποτα για το θέμα. Απλά οι αναφορές περιορίστηκαν στους διθυράμβους για τις …επιτυχίες του Καραμανλή στην Τουρκία. Επιτυχίες που εκτός των άλλων κινδυνεύουν να θέσουν το θέμα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη σε ακόμα πιο επικίνδυνο επίπεδο. Ποιες ήταν οι δύο εφημερίδες που έκαναν κοινώς…γαργάρα το θέμα; Μα φυσικά ο «Χρόνος» και η «Πατρίδα». Και αν ο κυρ Αλέκος γνωρίζουμε πως ενεργεί, μου έκανε εντύπωση πώς ο Δημήτρης Κηπουρός δεν έγραψε ούτε μία λέξη σχετικά με το θέμα. Περίεργα πράγματα…Δεν θα γράψω περισσότερα γιατί μπορεί ο αγαπητός κύριος Κηπουρός να μου στείλει τίποτα…έγγραφα στο σπίτι μου αφού και αυτός - όλως τυχαίως - ξέρει ποιος είμαι.
*** Επειδή δεν προλαβαίνω να αναφερθώ στα πεπραγμένα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, θα επανέλθω την Τετάρτη. Θα θυμηθώ τα χρόνια μου στο Πανεπιστήμιο και θα προσπαθήσω να σας κάνω μια ανάλυση του πώς ενεργεί και τί σκέφτεται ο νουνεχής Δημήτρης Κοτσάκης όταν «αγορεύει» ή όταν «παρακολουθεί» τους συνομιλητές του. Τουλάχιστον τις ώρες που δεν ανακαινίζει το γραφείο του. Προς το παρόν γεια σας και καλή εβδομάδα.

Χ.Α.Β.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/1/08 10:46

    Βρήκα ποιος είναι ο Χ.Β! Ο Χρυσοβαλάντης Βενετόπουλος! Ή κάνω λάθος?...Πες κάτι για τα σκουπήδια στην περιοχή της Εκτενεπόλ! Δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, τα σκουπίδια της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ είναι... μόνιμοι κάτοικοι Κομοτηνής. Να τα αφήσετε ήσυχα μέχρι την επόμενη απογραφή!!!

    Ο δήμαρχος σκοπεύει δε να τα εντάξει στο δημοτολόγιο, ώστε να ψηφίσουν "Σύγχρονη Πόλη" στις επόμενες δημοτικές. Εξετάζεται μάλιστα η μετονομασία της παράταξης σε "Σύγχρονη Σκουπιδόπολη", προς άγραν ψήφων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνηθισμένος ο νυν δήμαρχος να κάνει ρουσφέτια σε σκουπίδια παντός είδους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.