2.1.08

Σχολή Καρανίκα – Φανφάνη

Αναρωτιέμαι γιατί ο νέος υπουργός Παιδείας δεν έχει βάλει στον προγραμματισμό του και την ίδρυση σχολής δημοσιογραφίας στην Κομοτηνή. Ή καλύτερα, στηνΞυλαγανή! Ήδη η μαγιά διδασκόντων υπάρχει! Καρανίκας – Φανφάνης, το φοβερό εκδοτικό δίδυμο, οι «επιτυχημένοι» της δημοσιογραφίας στην περιοχή! Πώς και μου ήρθε τώρα να σχολιάσω; Ε να, διάβασα τις ΜΑΤΙΕΣ του Καρανίκα / ΧΡΟΝΟΥ, και όπως πάντα λέω να μην αφήσω την ευκαιρία σχολιασμού ανεκμετάλλευτη. Χρυσωρυχείο σχολίων οι αθεόφοβοι. Ωραίο τσοντιάρικο εξώφυλλο και θεματολογία στις εσωτερικές σελίδες για το γυναικείο στήθος που σπάει κόκκαλα! Τα ΚΑΠΗ θα έχουν πολύ δουλειά στην τουαλέτα με συντροφιά το απενοχοποιημένο συντηρητικό έντυπο ανά χείρας. Τύφλα να ‘χουν οι βυζούδες σταυροποδαρούδες μπουτούδες πρωινατζούδες των Μεγκαντενάλφα! Ασορτί με τον πρύτανη των πιπεράτων αναφορών για τα τοπικά...δρώμενα, δηλαδή τον κυρ Αλέκο των «μικροκομοτηναίικων». Τον αφήνει πολύ πίσω ο «επιστήμονας» μαθητής του, ο Καρανίκας!
Αλλά και από διαφημίσεις σκίζει ο Καβαλιώτης με το περιοδικό που διανέμει δωρεάν ο συντοπίτης ΧΡΟΝΟΣ, δηλαδή τις ΜΑΤΙΕΣ. Οπισθόφυλλο με διαφήμιση του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας! Πόσο άραγε να κόστισε; Με ποια στόχευση; Με ποια σκοπιμότητα; Με ποια κριτήρια η ανάθεση; Πολλά ζητάμε...Η ΔΕΥΑΚ σταθερή στην ολοσέλιδη διαφήμιση του στην εσωτερική όψη του οπισθόφυλλου. Πειθαρχημένος ο Παράσχου. Για την εσωτερική όψη του εξώφυλλου μην αναρωτιέστε. Καπαρωμένη από το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας. Και μην απορείτε γιατί αυτό δεν αποτελεί μια απλή τζάμπα είδηση. Πώς θα ζήσει και ο Τύπος; Θα το βαφτίσουμε «έξοδα προβολής», θα το πληρώσουμε αδρά και θα έχουμε και υποστήριξη όλο το χρόνο σαν «δημοσιογραφική άποψη». Αμ πώς;
Να μη μιλήσουμε τώρα για τις απόψεις των δύο στα έντυπά τους. Το τι λένε και πώς το τεκμηριώνουν μέσα, δεν λέγεται. Η αποθέωση του γλειψίματος και του λαϊκισμού. Στο πλαίσιο της ανύψωσης του πολιτιστικού επιπέδου του λαού και της παιδαγωγικής που υποτίθεται ότι υπηρετεί ο Τύπος. Πιο συγκεκριμένα: δεν πιστεύω να μην προβλέψατε ότι όλη, ΜΑ ΟΛΗ, η εξουσία είναι ΙΝ ενώ οι τυχόν χαμένοι (χωρίς προοπτική δηλαδή) ή συνταξιοδοτηθέντες είναι OUT. Για το Στυλιανίδη (και δικαιολογημένα εδώ που τα λέμε) ούτε λόγος. Να δείτε όμως κάτι εύσημα σε Κοτσάκη και Μουστάκα, στον περιφερειάρχη, στην Αντωνακάκη (η οποία «αγαπήθηκε από τον κόσμο και παράγει έργο ουσίας», ναι το ορκίζομαι, έτσι γράφει ο ΧΡΟΝΟΣ, βέβαια την αναφέρει πακέτο με την όντως αξιόλογη Χρύσα Μαυρίδου των Ποντίων, αλλά έστω κι έτσι, πράγματι γράφει ότι «ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»!!!), στον Δάμωνα Δαμιανό (εκλεκτός του υπουργού γαρ ο πολλάκις αποτυχημένος), στους επιχειρηματίες της περιοχής, ούτε ένας out! Τον Τσαλικίδη πάντως (τον πρωταθλητή του Κοτσάκη σε ψήφους δηλαδή και συγγενή του αρχηγού του Δ’ ΣΣ) δεν τόλμησε να τον τοποθετήσει στους in. Κάτι είναι κι αυτό. Έχει κι ο εμπαιγμός τα όριά του. Στις εκπλήξεις και η τοποθέτηση στους out του «παντοδύναμου» Σιμόπουλου. Μάλλον καμάτσο (μπλόφα, άλλοθι) είναι. Δεν έχει τα...cohones για τέτοια ανεξαρτησία γνώμης ο Αλέκος.
Παρεμπιπτόντως, αυτή η βλακώδης και άχρηστη κομπλεξαρισμένη συνήθεια της αποστολής ευχών από το κάθε ανθυποστέλεχος που πάσχει από αθεράπευτο μικρομεγαλισμό και νομίζει ότι η φάτσα και η δημόσια διεκπεραιωτική ιδιότητά του νομιμοποιεί την αποστολή ευχών πολλάκις στο έτος με κόστος πολλές χιλιάδες ευρώ ανά θέση (Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου π.χ., ή Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, έτσι ενδεικτικά), δεν θα πάψει ποτέ; Προκαλεί! Αποτελεί και αντιαισθητική και φανφαρονική περιττή συνήθεια που αποσκοπεί μόνο σε αθέμιτο πολιτικό ανταγωνισμό, σε κόρδωμα, δηλώνει κομπασμό, αποτελεί κακόγουστο καπρίτσιο και εντέλει ευτελίζει την άσκηση δημόσιου ρόλου. Κάτι πήγε να κάνει καθαρά επικοινωνιακά ο Κοτσάκης για να πρωτοτυπήσει αλλά η μέθοδος του να δηλώνει μέσω...καλοπληρωμένης γιγαντιαίας διαφήμισης ότι δεν θα στείλει φέτος...ευχετήριες κάρτες και αντ’ αυτού θα προβεί σε δωρεά του αντίστοιχου κόστους σε ειδικό σχολείο, μόνο ως φάρσα για να τον πάρουν με τις ντομάτες μπορεί να λογισθεί. Δεν φθάνει που πιθανόν η ίδια η «ανακοίνωση» / ευχές / διαφήμιση κοστίζει πολύ, είναι και η πράξη της καυχησιάς, της διαλάλησης της «φιλανθρωπίας», που δεν ταιριάζει ούτε με τις μέρες ούτε με την διαδηλούμενη πρόθεση.
Καλή χρονιά παλικάρια, μη μας κρατάτε κακία αν σας πικράναμε, έτσι είναι η δημόσια έκθεση, έχει και στοιχειώδες κόστος.

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.