17.12.07

Υπόθεση «Ζαρντινιέρα»…

…οι «ποινές»

Με ποινές αργίας καταδίκασε το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν τον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα οι ποινές:
Στον αρχιφύλακα που διακρίνεται στο βίντεο να κλοτσάει τον Κύπριο σπουδαστή και είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόταξης, υπεβλήθη η ποινή της εξάμηνης αργίας με απόλυση.
Στον αστυνόμο Β΄ που εμπλέκεται στην υπόθεση υπεβλήθη τετράμηνη αργία με πρόσκαιρη παύση.
Ακόμη τρεις αστυφύλακες τιμωρήθηκαν με την ποινή της αργίας με απόλυση, για διάστημα δύο και τριών μηνών, ενώ αθώοι κρίθηκαν άλλοι δύο αστυφύλακες.
Συγχρόνως έχει ήδη επιβληθεί ποινή αργίας 15 ημερών στον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ήταν κατηγορούμενος για απλή συνέργεια και σήμερα υπηρετεί ως Αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς.
Η δίκη για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Κυπριού Αυγουστίνου Δημητρίου, είχε αναβληθεί για τις 2 Απριλίου 2008. Στην υπόθεση κατηγορούνται οκτώ αστυνομικοί, δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πέντε αστυφύλακες και ένας αρχιφύλακας, οι επτά από τους οποίους είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.