5.12.07

Σιγά την ευθιξία Γιαννάκη

Ακούστε πονηριά του Γιάννη Μανώλη, του κατατρεγμένου και συμπαθή σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα βουλευτή «Ρομπέν των δασών» της Ν.Δ.
Με αφορμή το θέμα του διορισμού της κόρης του κ. Μαγγίνα στον ΟΤΕ (σε θεσάρα κυριλάτη φυσικά, γκασμά θα βαρούσε κοτζαμάν θυγατέρα υπουργού;) μαθεύτηκε ότι και η θυγατέρα του κ. Μανώλη «προικίστηκε» με κρατικό / κυβερνητικό σπρώξιμο για να βολευτεί στην Εθνική Ασφαλιστική. Τι νομίζετε ότι είπε απολογούμενος ο κυβερνητικός βουλευτής πρώην συνδικαλισταράς και νυν «διαμαρτυρόμενος» για το ασφαλιστικό αλλά και πάντα «διαμαρτυρόμενος» εν γένει;
Διαβάστε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Η κόρη μου ξεκίνησε να κάνει την πρακτική της εξάσκηση ως δικηγόρος στην Εθνική Ασφαλιστική πριν από τέσσερα χρόνια για να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μετά από διακοπή δύο ετών μόλις βρέθηκε θέση στο νομικό τμήμα προσελήφθη στην Εθνική Ασφαλιστική. Και μάλιστα, αναρωτιέται, πού το περίεργο εφόσον είθισται όταν έχουν ανάγκη να καλούν δικηγόρους που έχουν κάνει την άσκησή τους στην εταιρεία.»

Κατά τον κ. Μανώλη δεν «τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης» γιατί «η Εθνική Ασφαλιστική δεν υπάγεται στο Δημόσιο». Και γίνεται πιο συγκεκριμένος. Εξηγεί ότι «πρόκειται για θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και δεν έχει καμία σχέση με το καθεστώς που ισχύει εκεί».

Σοβαρά κύριε Μανώλη; Δεν τίθεται θέμα ηθικής τάξης; Μήπως πάτε με μια λεκτική ντρίπλα να μας παραπλανήσετε; Μήπως εννοείτε δεν τίθεται θέμα ΝΟΜΙΚΗΣ τάξης; Γιατί αγαπητέ, ηθικής τάξης σίγουρα δημιουργείται. Μπορεί να μην προβλέπει νόμος να προσλαμβάνεται στην Εθνική Ασφαλιστική κάποιος με άλλες διαδικασίες αλλά πόσο αυτονόητο είναι για έναν βολικό εργοδότη κολοσσό να προσλαμβάνει μια νέα επιστήμονα που:
Ήξερε από την αρχή πού να κάνει άσκηση, όχι ως μαχόμενη δικηγόρος αλλά ως υπάλληλος νομικής υπηρεσίας, στην οποία ήξερε τι «είθισται» και τι πλεονέκτημα αποκτά με μια συνήθη άσκηση, περιμένοντας απλά λίγο «να βρεθεί θέση»;
Βολεύεται μόνιμα αν θέλει σε μια κυριλάτη δουλειά γραφείου σε μια εταιρεία στην οποία κάνει πρακτικά ό,τι γουστάρει ο εκάστοτε διοικητής της Εθνικής, διορισμένος από την κυβέρνηση;
Δεν λέμε ότι η κόρη του κ. Μανώλη είναι άχρηστη, ούτε ότι αδίκως τοποθετήθηκε εκεί που βρίσκεται. Αλλά ότι δημιουργείται θέμα ηθικής τάξης (πιθανή εκμετάλλευση ειδικής θέσης στο πολιτικό σύστημα του πατέρα για να βολευτεί η κόρη) ε δημιουργείται, πώς να το κάνουμε;

1 σχόλιο:

  1. Μην ξεχνάς ότι ο κ. Γιάννης Μανώλης είναι ένας εκ των τριών τιμητών των "Ομολογίων" (όπως εγά αποκαλώ τα έργα και ημέρες των δομημένων ομολόγων). Σε παραπέμπω δε και και στο σχόλιο "ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ", στην ενότητα "UliChris" στην "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ".

    Για να το ξεχάσουμε, λοιπόν, αυτό, ο κ. Μανώλης θα πρέπει -αντίθετα από ότι λέει- να ΡΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την (αυτοαποκαλούμενη) "κυβέρνηση". Αλλιώς συγχώρεση δεν έχει. Εκτός κι αν μερικά ραμολιά, που... φυράνανε τώρα στα γεράματα, ξέχασαν τόσο γρήγορα την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, απλώς και μόνον γιατί ο κυρ-Μανώλης (που ανήκει στη συνωμοταξία που ο Τράγκας ΣΩΣΤΑ αποκαλεί "ζαχαροκάλαμα") έβγαλε κανα δυό κρα-φαλτσόρε σχετικά με το ασφαλιστικό - το οποίο έλαβε τη χαριστική βολή από τα... "τιμημένα" του ομόλογα!

    Και ακόμη δεν άρχισα! Άντε, τώρα, μην αρχίσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.