5.12.07

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές

Το Άλογο «Σκούφος» διόρισε μια δικηγορίνα σε 9 θέσεις, λέει. Well, ελπίζω να μην ξέρει τόση νομική όση και το Πουλί «Παύλος». Γιατί 1…σύγκαμα είναι αρκετό. 9 όμως;
«Τσεκούρι στα βαρέα κι ανθυγιεινά»
διαβάζω. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι θα βάλουν στα βαρέα κι ανθυγιεινά και τους…ξυλοκόπους. Έτσι δεν είναι;
«Στον αέρα η άδεια λειτουργίας της Ο.Α.», γράφει άλλος. Θα υποθέσω, δηλαδή, ότι κάποιος πιλότος την έβγαλε για…σεργιάνι. Οπότε παρακαλάτε να μην…πέσει το αεροπλάνο.

Επίθεση στην κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ο Γιώργος
, λένε οι δημοσιογράφοι. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρξουμε με τους Τούρκους, λέει ο Παπούλιας. Ωχ, αμάν! Δεν τη βλέπω καλά τη δεξιά πτέρυγα της βουλής! Από τη μία ο μουστάκιας, από την άλλη οι Οθωμανοί, τη βλέπω να παθαίνει αυτό που πρόσφατα έπαθε μια τύπισσα που γέννησε δίδυμα από…διαφορετικούς πατεράδες! Κι ακόμη χειρότερα, ως συνήθως, τα δεξιά δίδυμα θα βγουν…κωλόπαιδα!!!
Στηρίζουν, λέει το Μαγγίνα με εντολή του πρωθυπουργού οι υπουργοί
. Το Μαγγίνα; Μας δουλεύετε;;; Ξέρετε πόσο…ζυγίζει;;; Και καλά ο πρωθυπουργός έβαλε (πάλι) άλλους να κάνουν τη βρωμοδουλειά. Να προσέχει όμως μη…τον βάλουν από κάτω!!!
Τι είπε πάλι ο…Αρχικεφάλας Γιάννης (για να μην τον μπερδεύουμε με το γιο του, σκέτο Κεφάλα Γιάννη); «Όταν βγαίνει η κυβέρνηση και λέει ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν αυτά που λέει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός». Τέτοια πιστεύουν οι απανταχού Νουδίες, πολιτικοί και μη, και περιμένουν κι από μας! Εδώκαμεν!!! Εδώκαμεν!!!

«ΟΧΙ» λένε οι εργαζόμενοι στις προτάσεις της κυβέρνησης
. Κι εγώ που νόμιζα ότι η οχιά έφαγε μόνον τους…μεταξάδες και τους δεξιούς. Άλλαξε…στρατόπεδο φαίνεται το φίδι το κολοβό. Αφού τώρα τα συνδικάτα λένε «ΟΧΙ» και οι δεξιοί…«ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΟΥΜ»!
Γράφει ολημερίς, εφημερίς του κέντρου: «Μαχαίρι στους συμβασιούχους». Τι σου είναι αυτές οι…Πυθίες. Πέστε το ξεκάθαρα ρε σουσουράδες: Τους έσφαξαν; Ή μήπως τους…όπλισαν;;;
Όποτε βλέπω το όνομα «Αλογοσκούφης» σε…οικονομικές στήλες, ανησυχώ σφόδρα. Γιατί δεν τον βάζουν στο…παιδικό ένθετο; Αφού μικροδείχνει! Και στη φάτσα και στην…ταράτσα (κοινώς: το «ρετιρέ»)! Πως κάνετε έτσι; Δεν είπαμε δα να τον βάλουν στις…ανακοινώσεις κηδειών! Μπα σε καλό σας…
Περίεργο που ανέφερα τα κηδειόχαρτα. Γιατί τίποτε δεν είναι πιο επίκαιρο. Αφού οι εργαζόμενοι της Ο.Α. άρχισαν να τσαντίζονται και στελεχώνουν αποκλειστικά το τεχνικό προσωπικό των αεροδρομίων, τόσο στον πτητικό όσο και στο μηχανικό τομέα, δεν το ‘χουν σε τίποτε να…σιγουρεύονται ότι τα ταξίδια που αρχίζουν ωραία θα τελειώνουν με…πόνο! Να προσέχουν, λοιπόν, όλοι οι «πετάμενοι» από δω και μπρος, ιδίως αν κλείσει η εταιρία. Ιδίως δε να προσέχουν οι κυβερνητικοί. Γιατί μπορεί να καταλήξουν…«πεταμένοι»!

«Οι εχέφρονες πολίτες θέλουν λύσεις στο Ασφαλιστικό»,
δηλώνει η κυβέρνηση. Καλά τα λέτε, παλικάρια μου, αλλά εμείς το ξέρουμε κιόλας. Στον εαυτό σαν να το πείτε! Όλοι οι εχέφρονες θέλουνε λύσεις. Αλλά κανείς εξ αυτών δε θέλει…περισσότερα προβλήματα! Λοιπόν, αφήστε τις λύσεις στους εχέφρονες. Όπως το ‘πατε κι εσείς!


Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.