28.10.07

Πες τα Χρυσόστομε!!!

Χρυσόστομος εναντίον «Αλληλεγγύης». Η σπείρα αρχίζει να σκυλεύει

Επιστολή-βόμβα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το περιβάλλον του αρχιεπισκόπου, απέστειλε σε όλους τους αρχιερείς ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Ο ιεράρχης τους χαρακτηρίζει «καλοταϊσμένα παπαγαλάκια που προσπαθούν να σωθούν και να συνεχίσουν την ρεμούλα».
Ο Ζακύνθου κάνει λόγο για «σπείρα που σκυλεύει» και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη συγκίνηση, λόγω της περιπέτειας της υγείας του αρχιεπισκόπου. Αναφέρει ότι η επιστολή του έχει ως σκοπό να απεγκλωβίσει τον αρχιεπίσκοπο, από αυτούς τους «αξιοθρήνητους τεθλιμμένους».
Σαφείς είναι και οι αναφορές του για το ρόλο της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», στην οποία, όπως αναφέρει, θέλουν να δώσουν τη διαχείριση των χρημάτων του Δ' ΚΠΣ. Θέτει προς τούτο, μια σειρά από ερωτήματα, για αγορές της Εκκλησίας, μέχρι και την υπόθεση με τα σάπια κοτόπουλα.
Το κείμενο της επιστολής που παρουσιάζει σήμερα η «Κ.Ε.» έχει ως εξής :
Την 28ην Απριλίου του 1998 μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εδήλωσα : «Εγώ προσωπικά δεν τον ψήφισα, έχει όμως ικανότητες, που τον βοηθούν να προσφέρει θετικές υπηρεσίες στην Εκκλησία αρκεί να τον αφήσουν».
Οι αυτόκλητοι σωτήρες
Σήμερα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, θεωρώ ότι αρκετά δεν έχω πει από τις διαπιστώσεις. Δεν προσφέρεται, όμως, η ώρα για γκρίνιες. Έχω την βεβαιότητα, ότι επιβάλλεται η ξεκάθαρη -όπως πάντοτε έπραξα-παρέμβαση για να απεγκλωβίσουμε τον Μακαριώτατο από εκείνους τους αυτόκλητους (;) σωτήρες της Εκκλησίας. Είναι αυτοί ΟΛΟΙ, οι οποίοι εδημιούργησαν τις προϋποθέσεις της πρόσφατης περιπέτειας, της εκκλησιαστικής κρίσεως, που προσέλαβε μορφή ΤΣΟΥΝΑΜΙΟΥ.
Όσο και αν κάποια καλοταϊσμένα παπαγαλάκια προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη συγκινησιακή συγκυρία λόγω της περιπέτειας του Μακαριωτάτου, οι κραυγές των αθλίων ακούστηκαν από το Αρεταίειον πρώτα και από το Μαϊάμι στην συνέχεια, και ασφαλέστατα στους ψύχραιμους προκάλεσαν θλίψη, η οποία μετατρέπεται κάθε ημέρα σε αγανάκτηση.
Σε αγανάκτηση για όσους προσπαθούν να σωθούν, να τακτοποιηθούν, να βολευτούν, να συνεχίσουν την ρεμούλα. Κάποιοι από οφειλόμενη ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπον σιωπούν. Άλλοι ψιθυρίζουν, μερικοί αδιαφορούν και φυσικά η σπείρα σκυλεύει.
Σ' αυτά, ηθελημένα ή αθέλητα, η κυβέρνηση σύρεται σε Νόμο για χαριστικές ρυθμίσεις, χωρίς να λογαριάζει το κακό που κάνει στην Εκκλησία, μέσα από την προθυμία Της να φανεί ευεργετική στον Αρχιεπίσκοπο. Φανερά παραδείγματα αποτελούν οι φημολογούμενες, υπό την πίεση της παρέας του Μαϊάμι, τροπολογίες.
Η μία αφορά τροποποίηση Νόμου που ψηφίστηκε από την Ν.Δ. επί Σουφλιά το 1991 και που το ζήτησε τότε με απόφασή Της η Ιεραρχία.
Τώρα προσπαθούν να κακοποιήσουν την διάταξη, γι' αυτό και γίνεται ερήμην της Ιεραρχίας. Για να μπορέσει να επισκοποποιηθεί ο Κληρικός που συνεργάστηκε με κακοποιό προκειμένου να με βλάψει. Γνωστά τα γεγονότα μερικώς. Σύντομα θα Σας γράψω για την παρωδία των διεξαχθέντων ΕΔΕ και την αλληλογραφία μου επ' αυτού με τον Μακαριώτατο. Δεν κλήθηκα να καταθέσω.
Τα χρήματα του Δ' ΚΠΣ
Έγραψα στον Μακαριώτατο και μου απήντησε ότι θα ενημερωθώ. Του ξαναγράφω μετά ένα μήνα και μου απαντά ότι δεν δικαιούμαι να λάβω γνώση του αποτελέσματος της ΕΔΕ, διότι δεν με αφορά η υπόθεση και ότι δεν ζήτησα να καταθέσω όμως αντίθετα με το πρώτο γράμμα του και φυσικά με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός τώρα θέλει να εκμεταλλευθεί την συμπάθεια μας προς τον δοκιμαζόμενον Αρχιεπίσκοπο.
Στις υπό αναδόμηση διατάξεις λέγεται ότι είναι και τα χρήματα του Δ' ΚΠΣ. Θέλουν να δώσουν την διαχείριση στην «Αλληλεγγύη».
Μα δεν άκουσαν τίποτα; Δεν ξέρουν τίποτα; Δεν ρωτούν; Διαχείριση, η οποία δεν δέχεται από την Σύνοδο έλεγχο που ανήκει; Εμείς πότε θα μάθουμε πώς αγοράστηκαν κάποια κτίρια στην Αθήνα;
Πού διατέθηκαν οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις του Κράτους; Πώς και γιατί αγοράστηκε το οικόπεδο στον Θεολόγο; Ποιος και πώς φτιάχτηκαν πέντε σπίτια στην Μονή Πεντέλης; Μελέτες, άδειες, δημοπρασίες, κρατήσεις, προϋπολογισμοί από ποιον φτιάχτηκαν; Νέες οικίες εξ αρχής, ωραία και καλά, αλλά;;; Δεν θέλει να μάθει κανείς, τι έγινε με τα σάπια κοτόπουλα; Η μπόχα κοντεύει να πνίξει την περιοχή και Σεις δεν μάθατε τίποτα, κύριε υπουργέ. Δεν θα μάθουμε αν εισπράχτηκαν και πόσα από την Ασφάλεια των κατεστραμμένων κοτόπουλων;;; Ο αδιαφανής αυτός τρόπος, αφού δεν δέχεται έλεγχο από την Σύνοδο (μας το δήλωσε ανερυθριάστως ο υπεύθυνος ενώπιον της ΔΙΣ) δεν Σας προβληματίζει Σεβασμιώτατοι, κ.κ. Υπουργοί, κ.κ. των ΜΜΕ;
Σας είναι αρκετό ότι κάποιοι ολίγιστοι εξ υμών έχετε «κονέ» με τον γιατρό; (σ.σ.: εννοεί τον διευθυντή της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρη Φουρλεμάδη πτυχιούχο Ιατρικής Πανεπιστημίου της Ρουμανίας).
Μεγάλη η ευθύνη μας
Σεις δεν οδηγήσατε στα Κακουργιοδικεία Αρχιερείς και λαϊκούς για τα οικονομικά της Εκκλησίας; Θυμάμαι τον μακαρίτη Επίσκοπο Κερνίτσης Λεόντιο, ο οποίος πέθανε κατηγορούμενος. Και όλα αυτά χωρίς να παραιτηθεί κανείς, χωρίς να ζητήσει μια συγνώμη. Και εμείς; Όλοι εμείς; Πάλι Πιλάτοι; Μη και χαλάσουμε την ζαχαρένια του ομίλου της Αγίας Φιλοθέης ; Πού θα πάμε έτσι; Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Αν νομίζει κανείς ότι έτσι εξασφαλίζει ησυχία, του λέγω καθαρά ότι απ' αυτούς κινδυνεύει, διότι αυτό διδάσκει η πρόσφατη κρίση. Άδειασαν το έρμα από το καράβι για να μη βουλιάξει.
Μη φοβάσαι τον μαχητή, λέει ο λαός. Όλη η προσπάθεια αποβλέπει, όχι να προσθέσει άλγη στον δοκιμαζόμενον Αρχιεπίσκοπον, αλλά να θέσει φρένο στις άνομες ορέξεις όσων (και είναι πολλοί) προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την συμπαράσταση της Ιεραρχίας και των πιστών προς τον πονεμένον Αρχιεπίσκοπον.
Χρειάζεται συστράτευση δίπλα στον Μακαριώτατον και ευθέως απέναντι στους αξιοθρήνητους «τεθλιμμένους». Αυτή την στιγμή θέλει την προστασία μας. Θέλει την προσοχή μας, θέλει το ειλικρινές ΟΧΙ μας, προς το συμφέρον του και της Εκκλησίας. Ένα ΟΧΙ, στο οποίο εκείνος αισθάνεται εγκλωβισμένος και είναι αδύναμος, να το βροντοφωνάξει.
Τον νιώθω να θέλει να πει δυνατά: «Αφήστε με επιτέλους, αρκετά με έχετε εκθέσει, φτάνει πια…».

της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ [ αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία ]

Θυμάστε ποιος έδωσε τον κύριο Φουρλεμάδη 150.000€ από το ταμείο του Δήμου Κομοτηνής; Τα δικά σου λεφτά δημότη!

1 σχόλιο:

  1. Στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ? ΙΑΤΡΙΚΕΣ σπουδές? Καλά, καλά... Ερώτηση για το Ρουμάνο γιατρό: το συκώτι κατά πουουου... πέφτει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.