13.10.07

Σχόλια να ξεθυμάνω!

Σήμερα βρήκα λίγο Σαββατοκυριακάτικο χρόνο να κλέψω από τις πιεστικές βιοποριστικές ανάγκες (δουλειά και λοιπά τρεξίματα διαβίωσης) και την απαιτητική ανατροφή δύο παιδιών, και ξεφύλλισα λίγο όσες τοπικές εφημερίδες έτυχε να μου έχουν αφήσει σκόρπιες στο γραφείο μου. Δηλαδή μία Θρακική Αγορά και κάτι Χρόνους. Και συγχύστηκα! Να ανθολογήσω;

>>>> Η Γιαμουστάρη σε μια φωτογράφηση με Μέρτζο, Στυλιανίδη και Κοτσάκη, όλοι γεμάτοι καμάρι, σε ένα ρεπορτάζ του Χρόνου για μια εκπληκτική (πλην όμως θολή - εγώ δεν κατάλαβα τι αφορά) «δωρεά» Μέρτζου στη δημοτική βιβλιοθήκη. Πέραν του απλού γεγονότος της μηδαμινής επιρροής στην ανάπτυξη της πόλης που έχουν τέτοιοι, αλλού σημαντικοί, κοινωνικοί θεσμοί όπως η βιβλιοθήκη και τα μουσεία, αυτό που με σύγχυσε ήταν η θεοποίηση ενός καραδεξιού χουντικού, λάτρη της αντίδρασης στην κοινωνική πρόοδο έως τον αναγκαστικό πρόσφατο «εκσυγχρονισμό» της Ν.Δ., και η σαφής του προσπάθεια να εξιλεωθεί, είτε μέσω του εξαιρετικά επιτυχημένου προσωπικού του έργου, του Νυμφαίου (αντιδραστικός αλλά νοικοκύρης βλέπετε), είτε μέσω τέτοιων προσφορών «ψαρώματος» τοπικών κοινωνιών. Τι εστί Μέρτζος; Μέρος της πραγματικής του ταυτότητας μπορείτε οι νεότεροι να απολαύσετε στον «Ιό» της τελευταίας (7-10-07) Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Όσο για τους μεγαλύτερους μπορείτε να τον ανακαλέσετε στη μνήμη σας από τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ως εκδότη του αλήστου μνήμης «Ελληνικού Βορρά». Μπροστά του ο Καρατζαφέρης και ο Πλεύρης είναι κομμουνιστές κομισάριοι και το Τηλεάστυ όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ μ-λ. «Συγχαρητήρια» για όσους φωτογραφήθηκαν μαζί του. Κάποιοι πολίτες θα τους θυμηθούν. Και (ελπίζω) να τους τιμωρήσουν.
>>>> Δισέλιδη (!) με μικρά μάλιστα γράμματα, ήτοι τεράστια, συνέντευξη του Δάμωνα (τρίτη ή τέταρτη τον τελευταίο καιρό τόσο σημαντικός παράγοντας λογίζεται;) στο Χρόνο. Ούτε στο Στυλιανίδη δεν αφιέρωσε ποτέ τέτοιας έκτασης χώρο ο Φανφάνης. Ο νοών νοείτω, ειδικά για όσους γνωρίζουν τον κυρ Αλέκο. Κάτι τρέχει. Κάτι...ρευστό στα τοπικά δρώμενα! Ποια είναι άραγε η…πηγή; Ροδοπαίοι ΠΑΣΟΚοι του Γιώργου, του Βενιζέλου και του Σκανδαλίδη γρηγορείτε! Το παλικάρι κάτι θέλει να κάνει και να πει!
>>>> Να σου και τα εγκαίνια του πρώτου σύγχρονου «διαπολιτισμικού» βρεφονηπιακού σταθμού, που χρηματοδοτήθηκε από το URBAN. Άλλοι σχολίασαν την απουσία αναφοράς στην δημοτική περίοδο Βαβατσικλή. Είναι αλήθεια ότι ήταν και σκόπιμη και αγενής. Εγώ όμως αλλού θέλω να σταθώ: τι «διαπολιτισμικός» και κουραφέξαλα; Πού την είδαν (και οι καινούριοι αλλά και οι παλιοί, ο Παύλος ας πούμε) τη συμπλοκή «πολιτισμών»; Και ποιων; Του ποντιακού / παλλινοστουντικού, του αθιγγανικού, του τουρκικού, του μειονοτικού, του πομακικού, του ελληνικού, του μεταναστικού, του μπαρόκ, του ροκοκό, ποιου ακριβώς; Ή μήπως η «διαπολιτισμικότητα» ήταν όρος ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και μπήκε έτσι, σαν ετικέτα χωρίς ιδιαίτεο αντίκρισμα; Δηλαδή οι υπόλοιποι βρεφονηπιακοί της πόλης τι είναι; «Καθαροί»; Μονοπολιτισμικοί; Το αυτονόητο γίνεται δόλωμα επιχορήγησης; Τι επικίνδυνες θεωρήσεις είναι αυτές που μάλιστα αναπαράγονται δημόσια αβασάνιστα; Και γιατί αυτός είναι ο «πρώτος» διαπολιτισμικός; Ο πρώτος που φέρει την ετικέτα ίσως. Μήπως πρέπει να επανατοποθετηθεί σε άλλη βάση η δημοσιότητα για το θέμα;
>>>> Τι γράφει κάπου αλλού η δημοσιογραφάρα ο κυρ Αλέκος; Με αφορμή την επίσημη υποδοχή πρωτοετών φοιτητών και την σχετική πομπώδη εθιμοτυπική αερολογία, ο Άρης Γιαννακίδης δήλωσε καθόλου πρωτότυπα ότι «το Δημοκρίτειο είναι η βαριά βιομηχανία μας». Πώς νομίζετε ότι πασπάλισε αυτή την αναφορά ο ανορθόγραφος («βαριά» και όχι «βαρειά» κυρ Αλέκο!) συντάκτης του Χρόνου; Σε πηχυαίο τίτλο μάλιστα. «Το Δημοκρίτειο είναι η βαριά βιομηχανία μας» ομολόγησε (!!!!!!) ο νομάρχης Ροδόπης. Τα θαυμαστικά δικά μου δίπλα στην επίμαχη λέξη. Τι «ομολόγησε» ρε; Τον πίεσαν; Τον βασάνισαν; Έκανε κάποιο έγκλημα; Άλλαξε ριζικά κάποια άποψη και τώρα απολογείται; Τίποτα από αυτά προφανώς. Οπότε, τι «ομολόγησε» και κουραφέξαλα; Α, θα σε μαλώσω κυρ Φανφάνη.
>>>> Στη Θρακική Αγορά διάβασα κάτι που τελευταία παίζει πολύ και στον πανελλαδικό τύπο. Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος ανησυχεί γιατί ειδικά για τη Θράκη η βιομηχανία βρίσκεται στο ναδίρ, έχει πιάσει πάτο δηλαδή, και μάλιστα οι εξελίξεις προβλέπονται δυσοίωνες! Εμ τα λένε κάποιοι τόσο καιρό αλλά πού να ακουστούν; Και ιδιώτες, και ΠΑΣΟΚοι, και Νεοδημοκράτες με ανοικτό μυαλό (υπάρχουν κι αυτοί) και επαγγελματίες και πένες. Μόνο η επίσημη ΝΔ (κόμμα και Περιφέρεια) και το Επιμελητήριο του Αγγελίδη κωφεύουν. Εμ, πώς να το κάνουμε, να παραδεχθούμε τον ερασιτεχνισμό μας; Την άγνοια και την ανικανότητα (ή την απροθυμία) να παρέμβουμε, να ασχοληθούμε; Γίνεται; Δεν γίνεται! Κι ας τσιρίζει ο Μαγαλιός! Τον κατηγορούν κάτι δήθεν δημοσιογράφοι για υπερβολές και ύπουλο ΠΑΣΟΚισμό. Ρε άντε να μπείτε σε κανένα μισθολόγιο του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου, της Περιφέρειας ή καμιάς Αναπτυξιακής για να ζήσετε, αλλά διακριτικά, μην μιλάτε! Και κυρίως, μην γράφετε! Κανά δελτίο τύπου για εκδηλώσεις και πολύ σας είναι μπλε στρουμφάκια της δημοσιογραφίας. Ή μάλλον της «δημοσιογραφίας»!
>>>> Να πω και κάτι καλό που μου άρεσε από την πενιχρή δραστηριότητα του Δήμου. Ας αρχίσω με το ζέον μυστήριο: «Υπάρχει Τσαλικίδης»; Όσοι, έστω και με μικρή απόδοση 1% απαντήσατε «καλά τώρα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!» χάσατε! Όσοι με απόδοση 500% ποντάρατε στο «κάτι κινείται, σαν να υπάρχει ΚΑΤΙ» κερδίσατε! Ε λοιπόν ανακοίνωσε ο Τσαλικίδης ότι στα φρεάτια της ΔΕΥΑΚ θα τοποθετηθεί ειδικό υλικό που θα προστατεύει τα αυτοκίνητα από το «γντουπ»! Η ζυγαριά να μετακινηθεί λίγο προς τα υπέρ της νέας δημοτικής αρχής παρακαλώ! Έστω και ένα κιλό, έτσι είναι το δίκιο, άσχετα αν ο...τόνος από την άλλη μεριά, των αρνητικών, δεσπόζει! Καταλάβατε έναν βασικό λόγο για τον οποίο χάσαμε κ.κ. Τάσο Βαβατσικλή και Δαμιανίδη; Λίγο πιο επίκαιρες και βιαστικές και άμεσες αντιδράσεις αν είχατε στο ζήτημα των λακκουβών, τώρα θα ήσασταν εσείς στο μέγαρο. Και όχι τα τσιράκια του πρώην υφυπουργού, νυν υπουργού. Πάντως σε κάθε περίπτωση μπράβο στο Δήμο!

Ουφ, ξεθύμανα λίγο. Κι αν κάπου χρησιμεύσουν αυτά τα σχόλια θα ξεθυμάνω κι άλλο.

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.