5.10.07

Επικυρώνεται δικαστικώς: Η βλακεία δεν πήγε στα βουνά!!!

Ακούουουουουσααατεεεεε, ακούουουουουσααατεεεεε…
Κατά διαταγήν του πολυχρονεμένου Πασά…
Συγγνώμη, με παρέσυραν τα καραγκιοζιλίκια…
Τι είπατε; ΠΟΙΑ Καραγκιοζιλίκια; Άαααα…
…ακούουουουουσααατεεεεε, ακούουουουουσααατεεεεε…
«Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας και στους δήμους Ζωγράφου και Χολαργού Αττικής, Σκοπέλου Μαγνησίας και Αροανίας Αχαΐας. Στο ΣτΕ εκκρεμούν προσφυγές με τις οποίες αμφισβητείται η συνταγματικότητα του εκλογικού μέτρου, βάσει του οποίου αναδεικνύονται νομάρχες / δήμαρχοι την πρώτη Κυριακή εφόσον αποσπάσουν ποσοστό 42% του εκλογικού σώματος. (ΣΤΓ: Δηλαδή, αντί να ισχύσει το ορθό πλειοψηφικό σύστημα των βουλευτικών εκλογών, κατά το οποίο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ, χωρίς δεύτερες αναμετρήσεις, φανφάρες, πράσινα άλογα και παρδαλί κουτόχορτο, πρέπει και αυτοί που υπερέβησαν το 42% να πάνε…αμέτι-μωχαμέτη σε δεύτερη αναμέτρηση!!!)
Οι γνώμες των δικαστών του Γ' Τμήματος του ΣτΕ είναι διχασμένες. (ΣΤΓ: Περιμένω εναγωνίως, αρχικά τη λογική φωνή του ΤΡΙΧΑΣΜΟΥ, που θα λέει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κερδίζει αμέσως κι ας είναι και 33,5% και κατόπιν την απόσυρση των δύο προηγούμενων λογικών της ΤΡΙΧΑΣ, ώστε να επικρατήσει η επιστημονική λογική, όπως αυτή διδάσκεται και εφαρμόζεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των αναπτυγμένων κρατών! Δηλαδή, περιμένω να γίνουμε Αμερική…ΤΡΙΧΕΣ!!!)
Μια σύνθεση του Τμήματος έχει κρίνει ότι το 42% είναι συνταγματικώς ορθό. Υποστηρίζει ότι το εκλογικό μέτρο του 42% εκφράζει τη συνταγματική επιταγή για ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης του εκλογικού σώματος και κρίνουν ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη δυνατότητα να καθιερώνει εκλογικό μέτρο ανάδειξης των ΟΤΑ. Άλλη σύνθεση κρίνει ότι το εκλογικό μέτρο του 42% είναι αντισυνταγματικό και το ζήτημα πρέπει να πάει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Οι δικαστές που έχουν ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας υποστηρίζουν ότι ο τρόπος ανάδειξης νομαρχών / δημάρχων την πρώτη Κυριακή με 42% παραβιάζει την ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας που επιτάσσει το άρθρο 52 και κρίνουν ότι παραβιάζεται η αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου και υποβαθμίζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση των εκπροσώπων των OΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. (ΣΤΓ: Πολλά και διάφορα κρίνουν, αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!!! ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΟΗΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ…)
Οι σύμβουλοι της Επικρατείας των δύο συνθέσεων θα πραγματοποιήσουν επιπλέον διασκέψεις για το θέμα αυτό για ληφθούν αποφάσεις. Μπορεί το ίδιο Τμήμα να εκδώσει αποφάσεις αντίθετες μεταξύ τους. (ΣΤΓ: !!!, σκέτο...)
Σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικό το 42% έστω και από μία σύνθεση του Γ΄ Τμήματος, τον τελικό λόγο θα έχει η ολομέλεια του ΑΑΔ. Αν αυτό ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας του 42% τότε, στους ΟΤΑ για τους οποίους έχουν κατατεθεί προσφυγές, θα οριστούν επαναληπτικές εκλογές. Η απόφαση της Ολομέλειας θα αποτελέσει δεδικασμένο, οπότε θα πρέπει να αλλάξει ο Ν. 3434/2006 για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στους OΤΑ. (ΣΤΓ: Δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι…αντισυνταγματικοί. Ξέρω όμως –μετά βεβαιότητας– ότι είναι ΑΜΥΑΛΟΙ! Γιατί, οι διαφορετικοί εκλογικοί νόμοι για κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση αντιβαίνουν στο ΑΞΙΩΜΑ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!! Και η αντίφαση αυτή, παλικαρούδια μ’, είναι απ’ τ’ άγραφα!!! Όχι γιατί έχει μαντρί στα Άγραφα, αλλά γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ…ΓΛΩΣΣΟΤΕΧΝΙΑΣ!)»
Salaam Aleikum, κι ας έβγαλες και 42%...
ΥΓ: Μαθήματα Propositional και Predicate Logic κατάλληλα ΚΑΙ για Έλληνες δικαστές παραδίδονται σε πληθώρα πανεπιστημίων της αλλοδαπής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν (με σχόλιο στο παρόν post) να παραθέσω λίστα αξιόλογων ιδρυμάτων των ΗΠΑ που προσφέρουν τα ανωτέρω courses.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.